waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.12.20.

Újévi fogadalmak: légy biztos a dolgodban, ha változtatsz!

A szilveszter a lezárás, az újév pedig egy új kezdet napja is. Nem csoda, hogy ilyenkor sokan vetnek számot az előző 365 nappal, majd utána új célokat tűznek ki, fogadalmakat tesznek, legyen szó akár munkáról, akár családi életről, akár testi-lelki egészségről. Mire érdemes ilyenkor odafigyelni, hogy ezeknek értelme is legyen?

Újévi fogadalmak: légy biztos a dolgodban, ha változtatsz!

 

Az újévi fogadalmak mindenki előtt ismeretesek, ám sokszor nem tartanak tovább pár napnál. Ennek oka lehet az, hogy a fogadalmat csak azért tesszük, mert újévkor az szokás, de akár az is, hogy úgy érezzük, még sincs kellő erőnk a változás eléréséhez. És mi van akkor, ha valójában nem is arra a változásra van szükségünk, ezért bukunk bele?  Átgondoltan kell felkészülnünk egy komolyabb döntésre, legyen szó akár életmódbeli, akár a karriert érintő, nagyobb horderejű újdonságról, mert bizony van, amikor nincsen visszaút.

Az év végi összegzést követően valamiféle hiányt vagy fejlődésre lehetőséget nyújtó területet felismerők számára kézenfekvőnek tűnhet a lehetőség arra, hogy január elseje apropóján bele is vágjanak valamiféle gyökeres változtatásba. Természetesen ahhoz is óriási akaraterő kell, ha egy fogyókúráról vagy a sport megkezdéséről szól az elhatározás, de gyakori, hogy a munkahelyi stressz és az év végi hajtás hatására úgy dönt valaki, egész karrierjét új alapokra helyezné, vagy akár kapcsolatát rúgná fel.

Újévi fogadalmak: légy biztos a dolgodban, ha változtatsz!

Mielőtt ezzel kapcsolatosan komoly döntéseket hoznánk, érdemes egy lépést hátra is tenni. Lehet, hogy az önsegítő könyvek arra biztatnak, lépjünk, ha szívünk azt diktálja, de kellő önismeret birtokában érdemes egy nyugodtabb percet keresni, és elgondolkodni azon, miért is érezzük most azt, hogy váltanunk kell. A stressz tüneteit az okozza, hogy húzósabb az év vége, vagy valóban a kiégés közelébe kerültünk? Párunk valóban elfeledkezett rólunk a mindennapokban, vagy kettőnkön múlik, hogy a kapcsolat kicsit zsákutcába tévedt? Nem mindegy, az elhamarkodott lépés pedig végzetes is lehet.

Újévi fogadalmak: légy biztos a dolgodban, ha változtatsz!

A meditáció, a relaxálás és a szokásosnál több énidő segíthetnek abban, hogy kicsit tisztábban lássunk ilyen helyzetekben: érdemes magunkba visszavonulva áttekinteni mindazt, amivel problémánk van és mindazt, amire hatásunk lehet. Mindehhez érdemes lehet pszichológus vagy coach segítségét is igénybe venni, ha úgy érezzük, nem boldogulunk a helyzetben. Lelki egészségünk megérdemli azt is, hogy szakember bevonásával hozzuk meg a döntést, mely következő éveink mellett akár teljes életünket meghatározza. A helyzetek higgadt értékelése után tisztábban láthatunk és bátrabban léphetünk – vagy maradhatunk.

Ha tippekre lenne szükséged az év végi hajrában az ajándékbeszerzéshez alábbi cikkünk segítségedre lehet!

Gondoltad volna?

Cipősdoboz akció (Baptista szeretetszolgálat)

December 18-ig adhat le cipősdobozt, akár online is!

Idén is lehetőség nyílik  szebbé varázsolni a rászoruló gyermekek karácsonyát a  Baptista szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretein belül. Országszerte több gyűjtőponton, de akár online is van lehetőség az ajándék leadására!

A cipősdobozokat nem és kor szerint érdemes megtölteni, amit a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jut el a hátrányos helyzetű gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Tudta? A Kulcs Patikák idén is gyűjt a cipősdobozokba!

Ha Ön is adna le ajándékot akkor további információkat a http://ciposdoboz.hu/  oldalán talál.

Lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt!

Az ünnepek során a stressz-szintünk is jelentősen megemelkedik a sok teendő, konfliktushelyzet és megfelelési kényszer miatt. Íme néhány tipp, hogy kevésbé stresszeljünk:

  • Állítsunk be költségkeretet az ünnepekre, hogy ne aggódjunk k a túlköltekezés miatt 
  • Hangsúlyozzuk gyermekeinknek, unokáinknak, hogy az ünnep az együttlétről szól - így végezzünk együtt minél több közös, szórakoztató tevékenységet!
  • Osszuk meg a teendőket és iktassunk be énidőt, ha tehetjük mozogjunk is!
  • Érdemes kerülni a mértéktelen étkezést és a túl sok alkohol fogyasztását, ugyanis ezzel tovább fokozódhat a stressz, mivel a kortizol stresszhormon szint emelkedik.
  • Éljük meg a karácsony pillanatát, ne törekedjünk a tökéletességre!

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  •  cukor

Hámozzuk meg a narancsot, majd a héját  vékonyra szeletelve helyezzük egy tál vízbe ázni kb. 4 napra. Naponta kétszer cseréljünk rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik belőle.
Ha már eleget ázott a narancshéj, szedjük ki a vízből, és tiszta vízbe tegyük a tűzre. Forrástól számítva főzzük még 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, papírtörlőn szárítsuk meg és forgassuk meg kristálycukorban.
Süteményekbe de csokoládéba mártva is mennyei lesz!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.