waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyával 20% kedvezmény szinte mindenre a Tchibo-nál júliusban!
Már csak BIO, lebomló zacskót kapsz a patikáinkban!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.07.06.
Nagy Amarilla
kártya
kedvezmény
kupon
mozgás
személyi edző
torna

Rendszeresen mozogjunk az egészségért!

Amarilla a Kulcs Patikák Facebook oldalán már három hónapja nyújt edzéseivel útmutatást ahhoz, hogyan kerüljük el az „elkerülhetetlent”: a naphosszat tartó ülés okozta kellemetlen testi tüneteket. Preventív formatornáját minden héten több ezren követték élőben, de a nyári szünet alatt sem kell hiányolnunk. Vidám, tematikus edzésvideóit megtalálják az érdeklődők a Facebook videótárban és a Kulcs Patikák honlapján. Mert Amarilla szenvedélyesen hisz abban, hogy az egészséges élethez a rendszeres mozgáson át vezet az út. Hogy honnan ez a szenvedély és mik várhatók a nyári különkiadásban? Megkérdeztük.

Rendszeresen mozogjunk az egészségért!

NYÁRI EXTRA! Július 1-jétől az 55 év feletti korosztályra szabott, 8 részes gyógytorna-sorozattal várja Amarilla a Kulcs Patikák vásárlóit a www.kulcspatikak.hu oldalon! Rövid, könnyen követhető edzések a mindennapi mozgásért. Elérhető: Kulcs Kártya számával vagy ezzel az ajándék kóddal: 8KULCSTORNA

Kulcs Patikák: Igaz, hogy a gyógytorna előtt aerobikoztál és belekóstoltál komolyabban a futásba is? Mindig ilyen sportos voltál?

Nagy Amarilla: Igen, képzeld, az aerobic pályafutásom még tizenéves koromban indult. Kezdetben hobbi szinten, majd edzői végzettségeim megszerzése után órákat tartottam számos fitneszteremben, nagyon élveztem. Egyébként sportos családból származom: édesanyám tájfutó volt, édesapám kosárlabdázott, ahogy a bátyám is, de sosem erőltették szüleim a mozgást. Mindig csak arra törekedtek, hogy jól érezzem magam az ,,egészséges sportban". Ezt a szemléletet azóta is fontosnak tartom. Persze kipróbáltam magam „bakancslistás kihívások” miatt extrémebb helyzetekben is. Ilyen volt az aerobic maraton vagy egy-egy 42 km-es futás, de persze maradtam a preventív edzéseknél, hiszen hosszabb távon sokkal hasznosabb, egészségesebb.

K.P.: Miért lettél éppen gyógytornász? Mit szeretsz a munkádban?

N.A.: Édesapám terelt a gyógytorna felé, az ő javaslatára választottam ezt a szakot az egyetemen és azóta sem bántam meg, valóban szép szakma. Mindig is érdekelt, hogyan tudnék segíteni az embereknek testi, lelki jólétük megteremtésében, illetve a korunkra oly jellemző mozgásszegény életmód káros következményeinek leküzdésében. Most gyógytornászként és aerobic edzőként is dolgozom, óráimon a kettő szakma ötvözete a legsikeresebb, ez lett a védjegyem.
Az edzéseknél mindig szem előtt tartom az egyéni képességeket, adottságokat és nem utolsó sorban az igényeket, célokat, természetesen a realitás talaján maradva. Minden alkalom és egyén vagy csoport igazi kihívás, ezt nagyon szeretem benne.
Sokan keresnek meg például az utóbbi időkben azzal, hogy gyorsan és minél könnyebben szeretnének lefogyni. Ez a mai rohanó világban érthető kívánság, de az esetek nagy részében sajnos nem ilyen egyszerű a dolog. Én inkább a hosszabb idő alatt elért, de valódi, tartós fogyás híve vagyok, hiszen ez fog hosszú távra sikert hozni és ne feledjük a lényeget: így nem lesz káros a fogyás az egészségre.

K.P.: 55 év felett hogyan kezdjünk sportolni? Milyen mozgásformát ajánlasz azoknak, akik előtte sosem mozogtak rendszeresen?

N.A.: A kor előre haladtával testünk sérülékenyebbé válik, rugalmassága, terhelhetősége csökken, de a mozgás mindezt a folyamatot lassíthatja és nem utolsó sorban lelkileg is pozitívan hat az emberre. Tehát mozogni minden korban érdemes!
Annak, aki sosem mozgott rendszeresen és most úgy érzi, itt az idő, azt üzenem: remek ötlet, csak így tovább, sosem késő elkezdeni! Viszont fokozatosan, mondhatni okosan „ugorjon” neki, figyeljen a test jelzéseire, például pulzuskontroll vagy beszéd teszt alkalmazásával, és fennálló egészségügyi problémák esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét is. A kardio-mozgások, mint a séta, úszás, kerékpározás és az izomtónust fokozó torna vagy akár súlyzózás is mind megengedettek megfelelő terhelés figyelembevételével. Szóval a jelszó: fokozatosság.

K.P.: A Kulcs Patikák honlapján júliusban épp e korosztály számára készülsz egy speciális tornasorozattal. Mire számíthatnak az érdeklődők?

N.A.: A tornasorozat könnyed, változatos mozgásanyagot, rövidebb edzéseket tartalmaz, fókuszban a könnyített mozgás, egyszerű terhelés és az ízületek védelme azért, hogy minden nap örömöt okozzon a mozgás. Egy kedves barátommal, Király Krisztával vesszük fel a gyakorlatokat családias hangulatban, ezzel is megerősítve azt, hogy bárki, bárhol elvégezheti a tornákat. Elegendő egy kényelmes szőnyeg vagy polifoam, időnként egy stabil szék és egy törölköző.

K.P.: A vénás torna sokak érdeklődését felkeltette már előzetesen, ami talán nem véletlen, sokan küzdenek visszérproblémákkal hazánkban. Nekik milyen gyakorisággal ajánlod az online edzésvideódat?

N.A.: A torna gyakorisága függ attól, hogy milyen egészségügyi állapotban van az illető, illetve kezelésként vagy csak megelőzésként szeretné alkalmazni a vénás tornát. Ezt érdemes egyeztetni a kezelőorvossal is. Az edzések egyébként rövidek, 15-20 percesek, éppen azért, hogy bármilyen erőnléttel rendelkezők is el tudják végezni. Ezzel talán rákapnak a mozgás „ízére”, különösen, ha célzott gyakorlatsorról van szó, aminek hamar érzik a jótékony hatását.
Itt említeném meg, hogy ez a fajta gyakorlatsor jó hatással van a lábakra egy hosszabb repülőút, vagy egész napos home office után is, tehát a fiatalabb korosztályt is szeretettel várom!

Gondoltad volna?

Semmelweis nap – július 1.

A Magyar Egészségügy Napja, avagy a Semmelweis Nap, 1992 óta hivatalos ünnepnap Magyarországon, minden év július 1-jén. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis
Ignác magyar orvos Budán, aki az „anyák megmentőjeként” vonult be a történelembe. A gyermekágyi láz leküzdésében, oka felfedezésében tett erőfeszítései emlékére ma az egészségügyi dolgozók munkáját ismerik el születése napján. Július 1. számukra munkaszüneti nap és egyben a legjelentősebb szakmai elismerések átadásának napja. Ezen a napon patikáink zöme is szünnapot tart.

Július első szombatja – az ölelés világnapja

A UNC School of Medicine kutatói -az ölelés emberi szervezetre gyakorolt hatását megfigyelve- azt tapasztalták, hogy már 20 másodperc ölelés után a szervezet oxitocin szintje jelentősen megemelkedik. Az oxitocin szeretethormonként is ismeretes, mely erősíti a kötődést. A hormont az agyalapi mirigy termeli, és nemcsak ölelkezés, de szülés és szeretkezés során is fontos szerepet játszik. Az oxitocin jótékony hatásai ugyanakkor
nem merülnek ki ennyiben. A hormon vérnyomáscsökkentő, stressz- és szorongásoldó, sőt, még a memóriánkra is kedvezően hat.

Tornázni bárki tud! – rábeszélünk az időskori mozgásra

Gondoltad volna, hogy mozogni idős korban is érdemes ELKEZDENI? Ne legyints 55 vagy 75 év felett sem egy kis újdonságra, mert a rendszeres, kis mennyiségű mozgás – például a séta vagy a kíméletes torna – segít megelőzni krónikus betegségeket és jelentősen javíthat egészségi sőt, szellemi állapotodon is! 

A mozgást fokozatosan vezesd be mindennapjaidba. Például kezdd a Kulcs Patikák ingyenes, online edzőtermében! Nagy Amarilla gyógytornász 8 részes szenior gyógytorna sorozata várja az 55 év felettieket július 1-től webhelyünkön. Lépj be az oldalra Kulcs Kártyája számával az edzésekért, vagy ezzel a kuponkóddal: 8KULCSTORNA

Légy velünk egészséges!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.