waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Sky Parking ajánlat: -15% a reptéri parkolás árából Kulcs Kártyáddal!
Premio Travel ajánlat: 8% utazási kedvezmény Kulcs Kártyáddal!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2024.04.17.
torna
home fitness
online torna
online edzés
Nagy Amarilla
gyógytorna

Nagy Amarilla tippjei: így készülj aktívan a nyárra - interjú

Nagy Amarilla diplomás gyógytornász és aerobic edző, 2021 eleje óta várja a mozogni vágyókat a Kulcs Patikák Facebook oldalán és itt, a honlapunkon. A Home Fitness tornákról és új edzéssorozatáról kérdeztük, és azt is megtudtuk tőle, hogyan lendüljünk formába, mire eljön a nyár.

- Itt a tavasz, a jó idő, végre jobban ki tudunk mozdulni. Mit javasolsz, hogyan érdemes felkészíteni a testünket az aktívabb mindennapokra?

- Valóban hajlamosak az emberek télen kicsit ellustulni, mert hamarabb sötétedik, hideg van, illetve jellemzően több szénhidrátot is fogyasztanak, tehát a plusz súly is könnyebben felszalad. Ezután nehezebb elkezdeni a mozgást, de a napsütés csalogató, és az is motiváló az emberek számára, hogy lekerül a nagykabát, közeledik a nyaralás. Mindenképpen a fokozatosságot hangsúlyoznám ki: például, ha valaki hirtelen elkezd sokat futni, lehet, hogy túlterheli az izmokat, szalagokat, és pont ellentétes hatást vált ki vele, tehát megfájdulhat a térde. Figyeljünk a test jelzéseire, hogyan reagál az izomzat, és ennek függvényében szépen fokozatosan fel lehet építeni az edzéseket.

- A Home Fitness tornák alkalmasak a télen „berozsdásodott” izmok, testrészek aktivizálására?

A Home Fitness nagy előnye, hogy időt spórol az embereknek: egyszerűen, gyorsan fel lehet menni otthon a Kulcs Patikák weboldalára, és keresni egy jó kis tornát. Természetesen én is nagyon szeretem a szabad levegőn mozgást, de ahhoz, hogy formába lendüljünk, tökéletes alap a Home Fitness. Ráadásul rövidek a tornák, tehát akkor is nagyon jól be lehet illeszteni a napi rutinba, ha csak 20-30 perce van az embernek.

Nagy Amarilla tippjei: így készülj aktívan a nyárra - interjú

- Kezdőknek és haladóknak is ajánlod az edzéseket?

- Mindenkinek! Nekem vannak fent könnyebb, illetve dinamikusabb Home Fitness tornáim is. Azoknak, akik hosszabb leállás után kezdenek el újra edzeni, a könnyített gyakorlatokat javasolnám, és utána át lehet térni az intenzívebb terhelésre. A Kulcs Patikák oldalán már több mint 100 edzésvideó található, tehát mindenki talál magának olyan gyakorlatsort, amit szeret, és megfelel az ő szintjének.

- 4 tornából álló, vadonatúj preventív edzéssorozattal jelentkeztél itt, a Kulcs Patikák oldalán. Mit kell tudni róla?

Minden torna elején elhangzik, hogy milyen célzott zónákat dolgoztatunk meg. Az első egy „törölközős”, tartásjavító és egyensúlyfejlesztő, teljes testes átmozgató torna. A második videóban rámegyünk a test felső izmaira, a karra, a tricepszre. A harmadik torna központjában a comb-, csípő- és farizmok állnak. A legutolsót, a deréktájékra koncentráló edzést pedig kicsit könnyedebbre vettem, hogy azok is tudjanak mozogni, akiknek már van egy kialakult problémájuk. Minden videóban van bemelegítés, nyújtás, így az érdeklődők összesen 30 percben kapnak egy komplett edzést. Kihangsúlyoznám, hogyha valakinek már akut fájdalma van, akkor forduljon orvoshoz, mielőtt intenzíven edzeni kezd.

- Milyen felszerelés kell ahhoz, hogy valaki otthon tornázzon?

- Egy tornaszőnyegen kívül semmilyen speciális, drága eszközre nincs szükség! Én szeretek eszközöket használni az edzéseimen, de ezek mindegyike megtalálható otthon is. A partvisnyéllel például nagyszerű tartásjavító gyakorlatokat lehet végezni. A kézi súlyzó tökéletesen helyettesíthető vizespalackkal, szépen lehet vele formálni a karizmokat. Ezen kívül a tornáimon használok például törölközőt is, nagyon jó eszköz ahhoz, hogy átmozgassuk a gerincet. Ülőmunkát végzőknek pedig remek székes gyakorlatok vannak, már pár perc gömbölyítésért, homorításért, enyhe forgatásért is hálásak lesznek a hátizmaink.

Nagy Amarilla tippjei: így készülj aktívan a nyárra - interjú

- Hogyan figyelsz a tornáidon az ízületek védelmére, és hogyan segítesz azoknak, akiknek valamilyen mozgásszervi problémája van?

- Diplomás gyógytornászként az óráimon nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy védjük az ízületeket, illetve olyan gyakorlatokat végezzünk, ahol nem terheljük rossz irányba az izmainkat. És figyelek arra is, hogy alternatívát kínáljak egy-egy mozdulatnál. Tehát, ha valakinek például nem olyan rugalmas a gerince, és nem tud olyan nagyfokú homorítást végezni, annak megmutatom, hogyan tudja könnyebben elvégezni a gyakorlatot.

- Jöjjön Kulcsos kérdésünk: a rendszeres mozgáson kívül mit teszel még az egészségedért?

- Igyekszem minél többet szabad levegőn lenni. Nagyon szeretem a tavaszt és a napfényt, már nagyon vágytam rá, hogy jöjjön a jó idő. Illetve a mozgás mellett nagyon odafigyelek a helyes táplálkozásra. Ilyenkor tavasszal sajnos be szoktak indulni a drasztikus, nagyon kevés kalóriabevitelű diéták, és a vendégeimnek is mindig azt tanácsolom, hogy felelősségteljesen válasszák ki, melyiket kezdik el, nehogy ellentétes hatást érjenek el vele.

------------------

Kérdésed van, vagy még több edzésre vágysz?

Ha Home Fitness edzéseinket már mind elvégezted, és még többet szeretnél Nagy Amarillával tornázni, vagy kérdésed merült fel valamelyik edzésvideójával kapcsolatban, keresd őt bátran a következő e-mail címen >>  nagy.amarilla78@gmail.com

PodCast ajánló

33:33
40 felett a tested, avagy mozgással az öregedés ellen

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.