waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.01.26.
bőrápolás
kollagén
kulcs patikák
kulcspatikák

Mit ad nekünk a kollagén?

A kollagén egy olyan fehérje, amely fontos kötőanyagként játszik szerepet csontjaink, az inak és ínszalagok, az izmok, de még az érfalak életében is, ezenkívül nélkülözhetetlen építőeleme a fogaknak, a bőrnek, a hajnak és a körmöknek is. Mai modern életmódunknak köszönhetően azonban, főleg a csonttal-bőrrel együtt főzött ételek elhagyásával és a nagy mennyiségű húsfogyasztást háttérbe szorítva, érdemes a kollagént külső forrásból is pótolni. Különösen 30 éves kor felett ajánlott, amikor annak termelése csökkenésnek indul a szervezetben.

Ez a népszerű protein leginkább bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása miatt lett népszerű étrendkiegészítő, habár a fentiekből már egyértelmű, milyen fontos az emberi szervezet számára.

Mit ad nekünk a kollagén?

A napi optimális mennyiség egyénfüggő.

Fontos az életkor és a cél felállítása is, milyen okból szeretnénk pótolni a kollagént? Vásárlás előtt ezeket érdemes a gyógyszerésszel egyeztetni, hogy éppen ideális mennyiséget tartalmazó készítményt vagy kiszerelést válasszunk a célunkhoz. Általános egészségi állapot fenntartása céljából az optimális mennyiség napi 5 000 – 10 000 mg között van.

Izületi problémák esetében ez az adag ennél nagyobb is lehet. Bár szerencsére túladagolástól a kollagén esetében nem kell tartani, mégis fontos, hogy a figyelembe vegyük a csomagoláson található információkat, mert sok esetben vitaminokat és más ásványi anyagokat is tartalmaznak a kollagén készítmények.

Ha elbizonytalanodsz a szabadpolcok előtt, bátran kérdezd meg szakértő kollégáinkat a Kulcs Patikákban!

Gondoltad volna?

Online Home Fitness ingyen

Gondoltad volna, hogy Kulcs Kártyáddal könnyen tehetsz az egészségedért? A Kulcs Patikák HOME FITNESS oldalán ingyenes, szakszerű edzés sorozat várja az érdeklődőket. Lépj be és kövesd Gyócsi Dóri gerinctréner és jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász szakszerű edzéseit, például a szenior tornasorozatot vagy a sokat ülők számára készí­tett preventí­v formatornát. Kattints ide, lépj be Kulcs Kártya számoddal és kezdődhet a torna!

Milyen ritka a RITKA BETEGSÉG?

A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek az átlagos népességhez viszonyí­tva kevés embert érintenek. Európában például egy betegség akkor tekinthető ritkának, ha több mint 2000 emberből mindössze egyet érint.

Ritka betegségek ezrei léteznek. Mí­g közel minden genetikai eredetű betegség ritka betegség, nem minden ritka betegség genetikai eredetű. Léteznek igen ritka fertőző betegségek is, valamint autoimmun betegségek is ritka rákmegbetegedések.

Napjainkig számos ritka betegség oka tisztázatlan, ezért az általánosan előforduló betegségekre berendezkedett egészségügyi ellátó rendszerekben nincs könnyű helyzete egy ritka betegséggel küzdőnek.

Erre hívja fel a figyelmet a február 28-i világnap.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- És kÉszletinformÁció irÁnt
ÉrdeklŐdj a legkÖzelebbi
Kulcs PatikÁban!

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.