waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.01.26.
bőrápolás
kollagén
kulcs patikák
kulcspatikák

Mit ad nekünk a kollagén?

A kollagén egy olyan fehérje, amely fontos kötőanyagként játszik szerepet csontjaink, az inak és ínszalagok, az izmok, de még az érfalak életében is, ezenkívül nélkülözhetetlen építőeleme a fogaknak, a bőrnek, a hajnak és a körmöknek is. Mai modern életmódunknak köszönhetően azonban, főleg a csonttal-bőrrel együtt főzött ételek elhagyásával és a nagy mennyiségű húsfogyasztást háttérbe szorítva, érdemes a kollagént külső forrásból is pótolni. Különösen 30 éves kor felett ajánlott, amikor annak termelése csökkenésnek indul a szervezetben.

Ez a népszerű protein leginkább bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása miatt lett népszerű étrendkiegészítő, habár a fentiekből már egyértelmű, milyen fontos az emberi szervezet számára.

Mit ad nekünk a kollagén?

A napi optimális mennyiség egyénfüggő.

Fontos az életkor és a cél felállítása is, milyen okból szeretnénk pótolni a kollagént? Vásárlás előtt ezeket érdemes a gyógyszerésszel egyeztetni, hogy éppen ideális mennyiséget tartalmazó készítményt vagy kiszerelést válasszunk a célunkhoz. Általános egészségi állapot fenntartása céljából az optimális mennyiség napi 5 000 – 10 000 mg között van.

Izületi problémák esetében ez az adag ennél nagyobb is lehet. Bár szerencsére túladagolástól a kollagén esetében nem kell tartani, mégis fontos, hogy a figyelembe vegyük a csomagoláson található információkat, mert sok esetben vitaminokat és más ásványi anyagokat is tartalmaznak a kollagén készítmények.

Ha elbizonytalanodsz a szabadpolcok előtt, bátran kérdezd meg szakértő kollégáinkat a Kulcs Patikákban!

Gondoltad volna?

Fekete nadálytő

Gondolta volna, hogy a fekete nadálytövet nem csak a humán gyógyászatban használják évezredek óta? Gyógyhatása főleg a gyökerében koncentrálódó hatóanyagnak köszönheti, amely külsőleg alkalmazható formában gyógyítja hatékonyan a sebeket, csökkenti a fájdalmat és gyulladásokat, fokozza a sejtregenerációt. Ugyanakkor a kertekben is szívesen látott vendég a növény áztatásával előállított tea, amely locsolással kijuttatva erősíti a növények kórokozók elleni védekezőképességét és fontos tápanyagokkal látja el őket. Ha nedves, lápos területen kertészkedik, feltétlenül ültessen fekete nadálytövet is!

Elhízás elleni európai nap - Május 21.

Gondolta volna, hogy a túlsúly, az elhízás az egyik fő rizikófaktora a világviszonylatban is fő halálozási okként szereplő szív- és érrendszeri megbetegedéseknek? De itt nem áll meg a sor: a cukorbetegségnek, a degeneratív ízületi betegségeknek és néhány daganattípusnak is. Ön ne álljon a betegségek előszobájában, étkezzen egészségesebben és szokjon rá valamilyen könnyen űzhető mozgásformára! A www.kulcspatikak.hu oldalon ingyenes, online gyógytorna- és edzésvideókkal tesszük könnyebbé Önnek a mindennapi mozgást. Várjuk a felületre Kulcs Kártyája számával Önt is!

Állatszőr allergia

Gondolta volna, hogy állatszőr allergia csak azóta létezik, mióta emberek sokasága kezdett a háziállataikkal egy légtérben élni? A XX. sz. végén - XXI. század elején jelentőssé vált allergiatípus rendkívül kellemetlen tünetekkel jár: szemviszketés, piros szemek, bőrkiütések, viszketés, bőrszárazság és sokakat gyötör köhögés, tüsszögés. Az állatszőr allergiát bőrpróbás és vérvizsgálattal egyszerű kimutatni, ezután megfelelő gyógyszerekkel a tünetek jól kezelhetők. Emellett a legtöbbet az segít a kutyával-cicával együtt élőkön, ha az állat szőrétől és -nyálától minél többször tisztítják meg otthonaikat, ruházatukat.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.