waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.01.26.
bőrápolás
kollagén
kulcs patikák
kulcspatikák

Mit ad nekünk a kollagén?

A kollagén egy olyan fehérje, amely fontos kötőanyagként játszik szerepet csontjaink, az inak és ínszalagok, az izmok, de még az érfalak életében is, ezenkívül nélkülözhetetlen építőeleme a fogaknak, a bőrnek, a hajnak és a körmöknek is. Mai modern életmódunknak köszönhetően azonban, főleg a csonttal-bőrrel együtt főzött ételek elhagyásával és a nagy mennyiségű húsfogyasztást háttérbe szorítva, érdemes a kollagént külső forrásból is pótolni. Különösen 30 éves kor felett ajánlott, amikor annak termelése csökkenésnek indul a szervezetben.

Ez a népszerű protein leginkább bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása miatt lett népszerű étrendkiegészítő, habár a fentiekből már egyértelmű, milyen fontos az emberi szervezet számára.

Mit ad nekünk a kollagén?

A napi optimális mennyiség egyénfüggő.

Fontos az életkor és a cél felállítása is, milyen okból szeretnénk pótolni a kollagént? Vásárlás előtt ezeket érdemes a gyógyszerésszel egyeztetni, hogy éppen ideális mennyiséget tartalmazó készítményt vagy kiszerelést válasszunk a célunkhoz. Általános egészségi állapot fenntartása céljából az optimális mennyiség napi 5 000 – 10 000 mg között van.

Izületi problémák esetében ez az adag ennél nagyobb is lehet. Bár szerencsére túladagolástól a kollagén esetében nem kell tartani, mégis fontos, hogy a figyelembe vegyük a csomagoláson található információkat, mert sok esetben vitaminokat és más ásványi anyagokat is tartalmaznak a kollagén készítmények.

Ha elbizonytalanodsz a szabadpolcok előtt, bátran kérdezd meg szakértő kollégáinkat a Kulcs Patikákban!

Gondoltad volna?

Cipősdoboz akció (Baptista szeretetszolgálat)

December 18-ig adhat le cipősdobozt, akár online is!

Idén is lehetőség nyílik  szebbé varázsolni a rászoruló gyermekek karácsonyát a  Baptista szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretein belül. Országszerte több gyűjtőponton, de akár online is van lehetőség az ajándék leadására!

A cipősdobozokat nem és kor szerint érdemes megtölteni, amit a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jut el a hátrányos helyzetű gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Tudta? A Kulcs Patikák idén is gyűjt a cipősdobozokba!

Ha Ön is adna le ajándékot akkor további információkat a http://ciposdoboz.hu/  oldalán talál.

Lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt!

Az ünnepek során a stressz-szintünk is jelentősen megemelkedik a sok teendő, konfliktushelyzet és megfelelési kényszer miatt. Íme néhány tipp, hogy kevésbé stresszeljünk:

  • Állítsunk be költségkeretet az ünnepekre, hogy ne aggódjunk k a túlköltekezés miatt 
  • Hangsúlyozzuk gyermekeinknek, unokáinknak, hogy az ünnep az együttlétről szól - így végezzünk együtt minél több közös, szórakoztató tevékenységet!
  • Osszuk meg a teendőket és iktassunk be énidőt, ha tehetjük mozogjunk is!
  • Érdemes kerülni a mértéktelen étkezést és a túl sok alkohol fogyasztását, ugyanis ezzel tovább fokozódhat a stressz, mivel a kortizol stresszhormon szint emelkedik.
  • Éljük meg a karácsony pillanatát, ne törekedjünk a tökéletességre!

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  •  cukor

Hámozzuk meg a narancsot, majd a héját  vékonyra szeletelve helyezzük egy tál vízbe ázni kb. 4 napra. Naponta kétszer cseréljünk rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik belőle.
Ha már eleget ázott a narancshéj, szedjük ki a vízből, és tiszta vízbe tegyük a tűzre. Forrástól számítva főzzük még 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, papírtörlőn szárítsuk meg és forgassuk meg kristálycukorban.
Süteményekbe de csokoládéba mártva is mennyei lesz!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.