waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.01.26.
bőrápolás
kollagén
kulcs patikák
kulcspatikák

Mit ad nekünk a kollagén?

A kollagén egy olyan fehérje, amely fontos kötőanyagként játszik szerepet csontjaink, az inak és ínszalagok, az izmok, de még az érfalak életében is, ezenkívül nélkülözhetetlen építőeleme a fogaknak, a bőrnek, a hajnak és a körmöknek is. Mai modern életmódunknak köszönhetően azonban, főleg a csonttal-bőrrel együtt főzött ételek elhagyásával és a nagy mennyiségű húsfogyasztást háttérbe szorítva, érdemes a kollagént külső forrásból is pótolni. Különösen 30 éves kor felett ajánlott, amikor annak termelése csökkenésnek indul a szervezetben.

Ez a népszerű protein leginkább bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása miatt lett népszerű étrendkiegészítő, habár a fentiekből már egyértelmű, milyen fontos az emberi szervezet számára.

Mit ad nekünk a kollagén?

A napi optimális mennyiség egyénfüggő.

Fontos az életkor és a cél felállítása is, milyen okból szeretnénk pótolni a kollagént? Vásárlás előtt ezeket érdemes a gyógyszerésszel egyeztetni, hogy éppen ideális mennyiséget tartalmazó készítményt vagy kiszerelést válasszunk a célunkhoz. Általános egészségi állapot fenntartása céljából az optimális mennyiség napi 5 000 – 10 000 mg között van.

Izületi problémák esetében ez az adag ennél nagyobb is lehet. Bár szerencsére túladagolástól a kollagén esetében nem kell tartani, mégis fontos, hogy a figyelembe vegyük a csomagoláson található információkat, mert sok esetben vitaminokat és más ásványi anyagokat is tartalmaznak a kollagén készítmények.

Ha elbizonytalanodsz a szabadpolcok előtt, bátran kérdezd meg szakértő kollégáinkat a Kulcs Patikákban!

Gondoltad volna?

Fügéből is lehet turmix!

Íme egy isteni nyárvégi turmix recept, amelyet a friss érett gyümölcsből készíthet!

Hozzávalók:

  • 3 db érett füge
  • 1 db banán
  • 1 dl joghurt (élőflórás)
  • 1 dl víz
  • fahéj, ízlés szerint
  • ½ vanília rúd

Miután krémesre turmixolta a hozzávalókat, már fogyaszthatja is! Ez az ital kiváló energianövelő, és még az emésztőrendszert is élénkíti.

Augusztus 13. a balkezesek világnapja,

amelyet egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére szoktak minden évben megrendezni. A világnap célja társadalmi beilleszkedésük elősegítése és elfogadtatása a jobbkezesekkel. A balkezesek aránya a nagyvilágban jelenleg körülbelül 10-15% körül van. A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható, ennek köszönhető az is, hogy a művészek közül sokan balkezesek voltak , pl. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Beethoven vagy Mozart is.

Országszerte már 30 Kulcs Quality Patika várja Önt is!

A Kulcs Patikáknál minden idők legnagyobb patika-átalakítási sorozata komoly mérföldkőhöz ért. Júliusban harmincra nőtt azon gyógyszertárak száma, amelyek a Kulcs hálózaton belül a prémium, ún. Quality Patika címet kiérdemelték. „Mi hiszünk abban, hogy szakemberink tanácsa a legnagyobb érték a patikában. A mai vásárlói igények felett azonban nem érdemes szemet hunyni. A Kulcs Quality Patika Program erre a helyzetre kínál megoldást: a környezet modern és barátságos, a vásárló igényei jobban előtérbe kerülnek, azonban a szakmai segítség továbbra is kulcsfontosságú marad, sőt, kiemelkedik.” – mondta dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcspatikák Zrt. vezérigazgatója. Keresse Ön is a Kulcs Quality Patikákat! Meglepően nagy termékkínálat és figyelmes, extra szolgáltatások várják!

kulcspatikak.hu/quality

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.