waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.12.17.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Az ünnepi étkezések kapcsán a nagy trakták, süteménnyel megrakott tálak, roskadozó asztalok jutnak sokunk eszébe: vendégségek, roskadozó asztalok várnak a szülőknél, mamáknál, rokonoknál. Nem kell ugyanakkor a nagy zabálás játékszabályai szerint megélni a téli ünnepeket – maradhatsz tudatos a megrakott tányérok között is!

 Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

A karácsony a legtöbbek számára nem a mértékletességről szól, pedig nem is olyan nehéz megúszni a túlevést ebben az időszakban sem. Ha saját karácsonyi menünkre gondolunk, bőven a tradíciók keretein belül maradva is tehetünk olyan vacsorát szenteste az asztalra, amellyel jól is lakhatunk, mégsem érezzük majd úgy, hogy egy heti kalóriamennyiséget fogyasztottunk el. Az ünnephez a halas ételek szervesen hozzátartoznak: érdemes halas receptek közt válogatni, amikor a menüt tervezzük, ezek mellé a reformköretek ugyanolyan jól illenek, mint a salátareceptek.

Ha mégsem vagyunk annyira halasak, lehet szárnyas is az ünnepi asztalon – a könnyű ételek sorába terelhető a karácsonyi főfogás, ha például bőre nélkül esszük meg a pulykánkat, és a zöldséges ételek bevonása is segít bennünket céljainkban. A köretek közé minél több zöldséget iktassunk be, a süteményeket is hozzáadott cukor nélkül készítsük, akár reformlisztekkel, így nem lesz annyira megterhelő a gyomor számára az étel.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Ha vendégségbe megyünk, már kicsit nehezebb a dolgunk. Ilyenkor nehezebb ellenállni a sokszor hizlaló fogásoknak: minden helyzetben bevethető praktika, hogy lassan fogyasszuk az ételt, amelyből kis adagokat veszünk. Ha van rá lehetőségünk, ne is a legnagyobb tányért válasszuk, hanem egy akkorát, amelyet jobb szívvel rakunk meg ennivalóval. Érkezés közben folyamatosan fogyasszunk folyadékot, lehetőleg vizet, így a teltségérzet is hamarabb meglesz. A hosszú étkezések ideje alatt általában az alkohol is előkerül: ne iszogassunk folyamatosan, mivel az alkohol kalóriatartalma magas, így hiába spórolunk az ételen, ha itallal bevisszük ugyanazt a mennyiégű kalóriát – vagy akár többet is. Inkább csipegessünk, és mértékletesen igyunk, így nem visel majd meg annyira a vacsora.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Nem szabad elfeledkezni a téli sport jótékony hatásáról sem ebben az időszakban. Ha tehetjük, menjünk a természetbe: a remélhetőleg havas tájakon tett hosszú séták sokat segítenek. Ha pedig erre nem nyílik lehetőségünk, legalább a városban tegyünk meg minden nap minimum hétezer lépést egészségünk és alakunk érdekében!

Ha további tippeket keresel az alakbarát karácsonyi menükre, kattints az alábbi cikkre!

Gondoltad volna?

Online Home Fitness ingyen

Gondoltad volna, hogy Kulcs Kártyáddal könnyen tehetsz az egészségedért? A Kulcs Patikák HOME FITNESS oldalán ingyenes, szakszerű edzés sorozat várja az érdeklődőket. Lépj be és kövesd Gyócsi Dóri gerinctréner és jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász szakszerű edzéseit, például a szenior tornasorozatot vagy a sokat ülők számára készí­tett preventí­v formatornát. Kattints ide, lépj be Kulcs Kártya számoddal és kezdődhet a torna!

Milyen ritka a RITKA BETEGSÉG?

A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek az átlagos népességhez viszonyí­tva kevés embert érintenek. Európában például egy betegség akkor tekinthető ritkának, ha több mint 2000 emberből mindössze egyet érint.

Ritka betegségek ezrei léteznek. Mí­g közel minden genetikai eredetű betegség ritka betegség, nem minden ritka betegség genetikai eredetű. Léteznek igen ritka fertőző betegségek is, valamint autoimmun betegségek is ritka rákmegbetegedések.

Napjainkig számos ritka betegség oka tisztázatlan, ezért az általánosan előforduló betegségekre berendezkedett egészségügyi ellátó rendszerekben nincs könnyű helyzete egy ritka betegséggel küzdőnek.

Erre hívja fel a figyelmet a február 28-i világnap.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- És kÉszletinformÁció irÁnt
ÉrdeklŐdj a legkÖzelebbi
Kulcs PatikÁban!

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.