waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.12.17.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Az ünnepi étkezések kapcsán a nagy trakták, süteménnyel megrakott tálak, roskadozó asztalok jutnak sokunk eszébe: vendégségek, roskadozó asztalok várnak a szülőknél, mamáknál, rokonoknál. Nem kell ugyanakkor a nagy zabálás játékszabályai szerint megélni a téli ünnepeket – maradhatsz tudatos a megrakott tányérok között is!

 Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

A karácsony a legtöbbek számára nem a mértékletességről szól, pedig nem is olyan nehéz megúszni a túlevést ebben az időszakban sem. Ha saját karácsonyi menünkre gondolunk, bőven a tradíciók keretein belül maradva is tehetünk olyan vacsorát szenteste az asztalra, amellyel jól is lakhatunk, mégsem érezzük majd úgy, hogy egy heti kalóriamennyiséget fogyasztottunk el. Az ünnephez a halas ételek szervesen hozzátartoznak: érdemes halas receptek közt válogatni, amikor a menüt tervezzük, ezek mellé a reformköretek ugyanolyan jól illenek, mint a salátareceptek.

Ha mégsem vagyunk annyira halasak, lehet szárnyas is az ünnepi asztalon – a könnyű ételek sorába terelhető a karácsonyi főfogás, ha például bőre nélkül esszük meg a pulykánkat, és a zöldséges ételek bevonása is segít bennünket céljainkban. A köretek közé minél több zöldséget iktassunk be, a süteményeket is hozzáadott cukor nélkül készítsük, akár reformlisztekkel, így nem lesz annyira megterhelő a gyomor számára az étel.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Ha vendégségbe megyünk, már kicsit nehezebb a dolgunk. Ilyenkor nehezebb ellenállni a sokszor hizlaló fogásoknak: minden helyzetben bevethető praktika, hogy lassan fogyasszuk az ételt, amelyből kis adagokat veszünk. Ha van rá lehetőségünk, ne is a legnagyobb tányért válasszuk, hanem egy akkorát, amelyet jobb szívvel rakunk meg ennivalóval. Érkezés közben folyamatosan fogyasszunk folyadékot, lehetőleg vizet, így a teltségérzet is hamarabb meglesz. A hosszú étkezések ideje alatt általában az alkohol is előkerül: ne iszogassunk folyamatosan, mivel az alkohol kalóriatartalma magas, így hiába spórolunk az ételen, ha itallal bevisszük ugyanazt a mennyiégű kalóriát – vagy akár többet is. Inkább csipegessünk, és mértékletesen igyunk, így nem visel majd meg annyira a vacsora.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Nem szabad elfeledkezni a téli sport jótékony hatásáról sem ebben az időszakban. Ha tehetjük, menjünk a természetbe: a remélhetőleg havas tájakon tett hosszú séták sokat segítenek. Ha pedig erre nem nyílik lehetőségünk, legalább a városban tegyünk meg minden nap minimum hétezer lépést egészségünk és alakunk érdekében!

Ha további tippeket keresel az alakbarát karácsonyi menükre, kattints az alábbi cikkre!

Gondoltad volna?

Cipősdoboz akció (Baptista szeretetszolgálat)

December 18-ig adhat le cipősdobozt, akár online is!

Idén is lehetőség nyílik  szebbé varázsolni a rászoruló gyermekek karácsonyát a  Baptista szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretein belül. Országszerte több gyűjtőponton, de akár online is van lehetőség az ajándék leadására!

A cipősdobozokat nem és kor szerint érdemes megtölteni, amit a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jut el a hátrányos helyzetű gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Tudta? A Kulcs Patikák idén is gyűjt a cipősdobozokba!

Ha Ön is adna le ajándékot akkor további információkat a http://ciposdoboz.hu/  oldalán talál.

Lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt!

Az ünnepek során a stressz-szintünk is jelentősen megemelkedik a sok teendő, konfliktushelyzet és megfelelési kényszer miatt. Íme néhány tipp, hogy kevésbé stresszeljünk:

  • Állítsunk be költségkeretet az ünnepekre, hogy ne aggódjunk k a túlköltekezés miatt 
  • Hangsúlyozzuk gyermekeinknek, unokáinknak, hogy az ünnep az együttlétről szól - így végezzünk együtt minél több közös, szórakoztató tevékenységet!
  • Osszuk meg a teendőket és iktassunk be énidőt, ha tehetjük mozogjunk is!
  • Érdemes kerülni a mértéktelen étkezést és a túl sok alkohol fogyasztását, ugyanis ezzel tovább fokozódhat a stressz, mivel a kortizol stresszhormon szint emelkedik.
  • Éljük meg a karácsony pillanatát, ne törekedjünk a tökéletességre!

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  •  cukor

Hámozzuk meg a narancsot, majd a héját  vékonyra szeletelve helyezzük egy tál vízbe ázni kb. 4 napra. Naponta kétszer cseréljünk rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik belőle.
Ha már eleget ázott a narancshéj, szedjük ki a vízből, és tiszta vízbe tegyük a tűzre. Forrástól számítva főzzük még 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, papírtörlőn szárítsuk meg és forgassuk meg kristálycukorban.
Süteményekbe de csokoládéba mártva is mennyei lesz!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.