waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.12.17.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Az ünnepi étkezések kapcsán a nagy trakták, süteménnyel megrakott tálak, roskadozó asztalok jutnak sokunk eszébe: vendégségek, roskadozó asztalok várnak a szülőknél, mamáknál, rokonoknál. Nem kell ugyanakkor a nagy zabálás játékszabályai szerint megélni a téli ünnepeket – maradhatsz tudatos a megrakott tányérok között is!

 Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

A karácsony a legtöbbek számára nem a mértékletességről szól, pedig nem is olyan nehéz megúszni a túlevést ebben az időszakban sem. Ha saját karácsonyi menünkre gondolunk, bőven a tradíciók keretein belül maradva is tehetünk olyan vacsorát szenteste az asztalra, amellyel jól is lakhatunk, mégsem érezzük majd úgy, hogy egy heti kalóriamennyiséget fogyasztottunk el. Az ünnephez a halas ételek szervesen hozzátartoznak: érdemes halas receptek közt válogatni, amikor a menüt tervezzük, ezek mellé a reformköretek ugyanolyan jól illenek, mint a salátareceptek.

Ha mégsem vagyunk annyira halasak, lehet szárnyas is az ünnepi asztalon – a könnyű ételek sorába terelhető a karácsonyi főfogás, ha például bőre nélkül esszük meg a pulykánkat, és a zöldséges ételek bevonása is segít bennünket céljainkban. A köretek közé minél több zöldséget iktassunk be, a süteményeket is hozzáadott cukor nélkül készítsük, akár reformlisztekkel, így nem lesz annyira megterhelő a gyomor számára az étel.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Ha vendégségbe megyünk, már kicsit nehezebb a dolgunk. Ilyenkor nehezebb ellenállni a sokszor hizlaló fogásoknak: minden helyzetben bevethető praktika, hogy lassan fogyasszuk az ételt, amelyből kis adagokat veszünk. Ha van rá lehetőségünk, ne is a legnagyobb tányért válasszuk, hanem egy akkorát, amelyet jobb szívvel rakunk meg ennivalóval. Érkezés közben folyamatosan fogyasszunk folyadékot, lehetőleg vizet, így a teltségérzet is hamarabb meglesz. A hosszú étkezések ideje alatt általában az alkohol is előkerül: ne iszogassunk folyamatosan, mivel az alkohol kalóriatartalma magas, így hiába spórolunk az ételen, ha itallal bevisszük ugyanazt a mennyiégű kalóriát – vagy akár többet is. Inkább csipegessünk, és mértékletesen igyunk, így nem visel majd meg annyira a vacsora.

Karácsonykor sem kötelező több kilót felszedned!

Nem szabad elfeledkezni a téli sport jótékony hatásáról sem ebben az időszakban. Ha tehetjük, menjünk a természetbe: a remélhetőleg havas tájakon tett hosszú séták sokat segítenek. Ha pedig erre nem nyílik lehetőségünk, legalább a városban tegyünk meg minden nap minimum hétezer lépést egészségünk és alakunk érdekében!

Ha további tippeket keresel az alakbarát karácsonyi menükre, kattints az alábbi cikkre!

Gondoltad volna?

Január 2. Introvertáltak Világnapja

A kifelé forduló extrovertált személyiségek ellenpontja az introvertált ember, amelynek fogalma az osztrák C.G. Jung pszichoanalitikustól származik. Egy extrovertált általában könnyebben alkalmazkodik változó környezetéhez, izgalmas kihívásnak éli meg az újdonságokat, az ismeretlent, azonban egy introvertált számára ezek többnyire nehézséget okoznak.
A 2011 óta létező világnap azért hívja fel rájuk a figyelmet, mert a mai, túlnyomórészt extrovertált tulajdonságokat előnyben részesítő világunkban nem szabad megfeledkezni csendesebb, elmélyülőbb természetű, ám éppolyan értékes és érdekes társainkról sem.
Ön melyik csoportba tartozik inkább?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.