waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.12.15.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Az ünnepi vacsora tervezésekor kevesek szempontja az, hogy a kalóriamennyiség alacsonyan maradjon. Pedig ennek sem kell feltétlenül lemondásokkal járnia, csak egy kicsit másként kell az ünnepi ételekre gondolnunk!

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

A kalóriaszegény ételek, cukormentes sütik említésekor már sokak fejében nem az íztelenség jár, és ez helyes is, mert lehet ízletes ételeket készíteni anélkül is, hogy azok zsír-, cukor- vagy szénhidráttartalma túl magas lenne. Az egészséges ételek finomak is egyben, és ezt ünnepekkor is megmutathatjuk! Voltaképpen csak annyi a dolgunk, hogy a kiegyensúlyozott étrend alapelveit tartsuk szem előtt akkor is, ha a karácsonyi vacsorára gondolunk.

Már azzal nagyot léphetünk egy egészségesre tervezett menü felé, ha egyes összetevőket lecserélnünk. A süteményeket készítsük teljes kiőrlésű liszt, illetve alternatív lisztek, mint kókuszliszt vagy mandulaliszt felhasználásával! Mielőtt elkezdenénk kísérletezni ezekkel a lisztekkel, ismerjük meg tulajdonságaikat, hogy ne érjen minket fiaskó azért, mert másra számítottunk, mint amit az adott típus tud.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Ha ennél is messzebbre mennénk, nagyszerű hozzáadott cukor nélküli recepteket is találunk: lehet, hogy kicsit másféle süteményeket tehetünk így asztalunkra, de panaszkodni biztosan senki nem fog miattuk!

Köretek terén az obligát burgonya vagy tészta helyett, esetleg mellett jussanak eszünkbe a szezonális zöldségek is! A sült krumplit sült sütőtökkel, céklával és zellerrel is kiválthatjuk a hús mellett, így nemcsak finom, de szokatlansága révén izgalmas is lesz az ételünk. A savanyúságok is segítenek abban, hogy hizlaló alternatíva helyett egészségessel lakhassunk jól, miközben a megfelelő tápanyagtartalomról is gondoskodunk.

Húsokból keressük a soványabb, lehetőleg fehér változatot, illetve a halat. A halfogyasztás Magyarországon elmarad az egészséges szinttől, így ilyenkor különösen érdemes odafigyelni arra, hogy a lehető legváltozatosabb formákban készítsük el ezt a kiváló fehérjeforrást. Levesbe, sütve főételként, esetleg salátában fogyasztva: halat igazán sokféleképpen készíthetünk. A fehérjetartalomra egyébként is érdemes figyelni: laktat, telít, izmokat épít ez a tápanyag, így nem nyúlunk mellé, ha szívesen fogyasztjuk.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Nem csak az ételek, de az italok terén is érdemes egészségesebb alternatívákra váltani: cukros szénsavas üdítők helyett vizet, esetleg vízzel hígított gyümölcslevet kínáljunk szomjoltóként, az alkoholfogyasztást pedig minimalizáljuk, így lesz még egészségesebb karácsonyi menünk. 

 

Gondoltad volna?

Január 2. Introvertáltak Világnapja

A kifelé forduló extrovertált személyiségek ellenpontja az introvertált ember, amelynek fogalma az osztrák C.G. Jung pszichoanalitikustól származik. Egy extrovertált általában könnyebben alkalmazkodik változó környezetéhez, izgalmas kihívásnak éli meg az újdonságokat, az ismeretlent, azonban egy introvertált számára ezek többnyire nehézséget okoznak.
A 2011 óta létező világnap azért hívja fel rájuk a figyelmet, mert a mai, túlnyomórészt extrovertált tulajdonságokat előnyben részesítő világunkban nem szabad megfeledkezni csendesebb, elmélyülőbb természetű, ám éppolyan értékes és érdekes társainkról sem.
Ön melyik csoportba tartozik inkább?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.