waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.12.15.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Az ünnepi vacsora tervezésekor kevesek szempontja az, hogy a kalóriamennyiség alacsonyan maradjon. Pedig ennek sem kell feltétlenül lemondásokkal járnia, csak egy kicsit másként kell az ünnepi ételekre gondolnunk!

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

A kalóriaszegény ételek, cukormentes sütik említésekor már sokak fejében nem az íztelenség jár, és ez helyes is, mert lehet ízletes ételeket készíteni anélkül is, hogy azok zsír-, cukor- vagy szénhidráttartalma túl magas lenne. Az egészséges ételek finomak is egyben, és ezt ünnepekkor is megmutathatjuk! Voltaképpen csak annyi a dolgunk, hogy a kiegyensúlyozott étrend alapelveit tartsuk szem előtt akkor is, ha a karácsonyi vacsorára gondolunk.

Már azzal nagyot léphetünk egy egészségesre tervezett menü felé, ha egyes összetevőket lecserélnünk. A süteményeket készítsük teljes kiőrlésű liszt, illetve alternatív lisztek, mint kókuszliszt vagy mandulaliszt felhasználásával! Mielőtt elkezdenénk kísérletezni ezekkel a lisztekkel, ismerjük meg tulajdonságaikat, hogy ne érjen minket fiaskó azért, mert másra számítottunk, mint amit az adott típus tud.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Ha ennél is messzebbre mennénk, nagyszerű hozzáadott cukor nélküli recepteket is találunk: lehet, hogy kicsit másféle süteményeket tehetünk így asztalunkra, de panaszkodni biztosan senki nem fog miattuk!

Köretek terén az obligát burgonya vagy tészta helyett, esetleg mellett jussanak eszünkbe a szezonális zöldségek is! A sült krumplit sült sütőtökkel, céklával és zellerrel is kiválthatjuk a hús mellett, így nemcsak finom, de szokatlansága révén izgalmas is lesz az ételünk. A savanyúságok is segítenek abban, hogy hizlaló alternatíva helyett egészségessel lakhassunk jól, miközben a megfelelő tápanyagtartalomról is gondoskodunk.

Húsokból keressük a soványabb, lehetőleg fehér változatot, illetve a halat. A halfogyasztás Magyarországon elmarad az egészséges szinttől, így ilyenkor különösen érdemes odafigyelni arra, hogy a lehető legváltozatosabb formákban készítsük el ezt a kiváló fehérjeforrást. Levesbe, sütve főételként, esetleg salátában fogyasztva: halat igazán sokféleképpen készíthetünk. A fehérjetartalomra egyébként is érdemes figyelni: laktat, telít, izmokat épít ez a tápanyag, így nem nyúlunk mellé, ha szívesen fogyasztjuk.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Nem csak az ételek, de az italok terén is érdemes egészségesebb alternatívákra váltani: cukros szénsavas üdítők helyett vizet, esetleg vízzel hígított gyümölcslevet kínáljunk szomjoltóként, az alkoholfogyasztást pedig minimalizáljuk, így lesz még egészségesebb karácsonyi menünk. 

 

Gondoltad volna?

Fügéből is lehet turmix!

Íme egy isteni nyárvégi turmix recept, amelyet a friss érett gyümölcsből készíthet!

Hozzávalók:

  • 3 db érett füge
  • 1 db banán
  • 1 dl joghurt (élőflórás)
  • 1 dl víz
  • fahéj, ízlés szerint
  • ½ vanília rúd

Miután krémesre turmixolta a hozzávalókat, már fogyaszthatja is! Ez az ital kiváló energianövelő, és még az emésztőrendszert is élénkíti.

Augusztus 13. a balkezesek világnapja,

amelyet egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére szoktak minden évben megrendezni. A világnap célja társadalmi beilleszkedésük elősegítése és elfogadtatása a jobbkezesekkel. A balkezesek aránya a nagyvilágban jelenleg körülbelül 10-15% körül van. A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható, ennek köszönhető az is, hogy a művészek közül sokan balkezesek voltak , pl. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Beethoven vagy Mozart is.

Országszerte már 30 Kulcs Quality Patika várja Önt is!

A Kulcs Patikáknál minden idők legnagyobb patika-átalakítási sorozata komoly mérföldkőhöz ért. Júliusban harmincra nőtt azon gyógyszertárak száma, amelyek a Kulcs hálózaton belül a prémium, ún. Quality Patika címet kiérdemelték. „Mi hiszünk abban, hogy szakemberink tanácsa a legnagyobb érték a patikában. A mai vásárlói igények felett azonban nem érdemes szemet hunyni. A Kulcs Quality Patika Program erre a helyzetre kínál megoldást: a környezet modern és barátságos, a vásárló igényei jobban előtérbe kerülnek, azonban a szakmai segítség továbbra is kulcsfontosságú marad, sőt, kiemelkedik.” – mondta dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcspatikák Zrt. vezérigazgatója. Keresse Ön is a Kulcs Quality Patikákat! Meglepően nagy termékkínálat és figyelmes, extra szolgáltatások várják!

kulcspatikak.hu/quality

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.