waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyáddal extra -4,5% a KRIO INTÉZET megjelölt szolgáltatásaira
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2021.12.15.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Az ünnepi vacsora tervezésekor kevesek szempontja az, hogy a kalóriamennyiség alacsonyan maradjon. Pedig ennek sem kell feltétlenül lemondásokkal járnia, csak egy kicsit másként kell az ünnepi ételekre gondolnunk!

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

A kalóriaszegény ételek, cukormentes sütik említésekor már sokak fejében nem az íztelenség jár, és ez helyes is, mert lehet ízletes ételeket készíteni anélkül is, hogy azok zsír-, cukor- vagy szénhidráttartalma túl magas lenne. Az egészséges ételek finomak is egyben, és ezt ünnepekkor is megmutathatjuk! Voltaképpen csak annyi a dolgunk, hogy a kiegyensúlyozott étrend alapelveit tartsuk szem előtt akkor is, ha a karácsonyi vacsorára gondolunk.

Már azzal nagyot léphetünk egy egészségesre tervezett menü felé, ha egyes összetevőket lecserélnünk. A süteményeket készítsük teljes kiőrlésű liszt, illetve alternatív lisztek, mint kókuszliszt vagy mandulaliszt felhasználásával! Mielőtt elkezdenénk kísérletezni ezekkel a lisztekkel, ismerjük meg tulajdonságaikat, hogy ne érjen minket fiaskó azért, mert másra számítottunk, mint amit az adott típus tud.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Ha ennél is messzebbre mennénk, nagyszerű hozzáadott cukor nélküli recepteket is találunk: lehet, hogy kicsit másféle süteményeket tehetünk így asztalunkra, de panaszkodni biztosan senki nem fog miattuk!

Köretek terén az obligát burgonya vagy tészta helyett, esetleg mellett jussanak eszünkbe a szezonális zöldségek is! A sült krumplit sült sütőtökkel, céklával és zellerrel is kiválthatjuk a hús mellett, így nemcsak finom, de szokatlansága révén izgalmas is lesz az ételünk. A savanyúságok is segítenek abban, hogy hizlaló alternatíva helyett egészségessel lakhassunk jól, miközben a megfelelő tápanyagtartalomról is gondoskodunk.

Húsokból keressük a soványabb, lehetőleg fehér változatot, illetve a halat. A halfogyasztás Magyarországon elmarad az egészséges szinttől, így ilyenkor különösen érdemes odafigyelni arra, hogy a lehető legváltozatosabb formákban készítsük el ezt a kiváló fehérjeforrást. Levesbe, sütve főételként, esetleg salátában fogyasztva: halat igazán sokféleképpen készíthetünk. A fehérjetartalomra egyébként is érdemes figyelni: laktat, telít, izmokat épít ez a tápanyag, így nem nyúlunk mellé, ha szívesen fogyasztjuk.

Reform a karácsonyi asztalon: kínálj egészséges alternatívákat szenteste

Nem csak az ételek, de az italok terén is érdemes egészségesebb alternatívákra váltani: cukros szénsavas üdítők helyett vizet, esetleg vízzel hígított gyümölcslevet kínáljunk szomjoltóként, az alkoholfogyasztást pedig minimalizáljuk, így lesz még egészségesebb karácsonyi menünk.

 

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.