waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.04.26.

Ezeken segít a digitális detox kúra

Okostelefonjaink annyira fontos szerepet töltenek be az életünkben, hogy azt sokszor nehéz elválasztani a függőségtől. Ha felmerül benned, hogy talán túl sok időt töltesz digitális eszközök használatával ahelyett, hogy minőségi időt töltenél önmagadban vagy másokkal, a szociális kapcsolataidat ápolva, valószínűleg neked is szükséged lenne egy digitális detox kúrára.

Ha folyamatosan online vagy, az rengeteg probléma forrásai is lehet. Önképzavar, alacsony önbecsülés, alvási problémák, depresszió, szorongás, súlygyarapodás, egészségtelen táplálkozás, a testmozgás hiánya, rossz időbeosztás és munkamorál: ez mind lehet a következménye annak, ha te és okoseszközeiddel már nem vagytok elválaszthatók egymástól.

Mindezek megelőzésére érdemes korlátoznod a saját okostelefon-használatodat. Tűzz ki olyan időszakokat, amikor egyszerűen nem veszed kezedbe az eszközt, bármi is történjen. Lefekvés előtt ne olvasgass hosszan a telefonodon, és kapcsold ki az értesítéseket készülékeden!

Érdemes olyan alkalmazást is telepítened, amely nyomon követi, mennyit használod a készüléked. Könnyen előfordulhat, hogy elgondolkodtató adatokkal szembesülsz. Figyeld meg, milyen érzések kerítenek birtokukba, amikor a mobiltelefonodon böngészed az internetet. A stresszt űzöd el vele? Vagy épp akkor nyúlsz hozzá, amikor A fáradtság miatt nehezebben megy a koncentráció? Ha sikerül azonosítanod ezeket a mintákat, könnyebben el tudod kerülni a céltalan internetezgetést is.

Ezeken segít a digitális detox kúra

Ha kordában tudod tartani az okostelefon-használatodat, a következőket nyerheted:

  1. Nyugodtabb és elégedettebb leszel, mivel a stressz-szintedet csökkenti, ha nincs állandóan a kezedben a mobiltelefon. Így jobban tudsz majd a téged körbevevő, számodra fontos dolgokra koncentrálni.
  2. Produktívabb leszel, mivel a rengeteg időfaló netezgetés, lájkolgatás és kommentelés nem viszi el az idődet.
  3. Jobban érzed magad a bőrödben. A közösségi média arra késztet mindenkit, hogy folyamatosan a sikereiket és boldogságukat posztolgatókkal  hasonlítsa össze saját magát és az életét. Ha kevesebbet internetezel, ez a késztetés is csökken majd.
  4. Az egészséged is javul, hiszen nem rontod a szemedet a kék fényt kibocsátó képernyő nézegetésével, és passzív időtöltés helyett akár aktívabb is lehetsz.
  5. Jobban alszol, hiszen kevesebb kék fényt érzékel a szemed és nem zaklatnak fel a közvetlenül a lefekvésed előtt látott, olvasott információk.

 

Ha úgy érzed, hogy a te életedben is helye van ezeknek a változásoknak, vágj bele a digitális detoxba mihamarabb! Csak nyerhetsz vele.

Gondoltad volna?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.