waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Florapont ajánlat: Kulcs Kártyáddal -10% a dísznövényekre!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2024.02.19.
sport
egészség
életmód
testmozgás
home fitness

El sem hinnéd, mikre jó a rendszeres testmozgás

 

Kinek van arra ideje..? Teszik fel sokan a kérdést, akiknek a rendszeres testmozgást ajánlja családjuk vagy -rosszabb esetben- háziorvosuk bajaik orvoslására.

Nos, jó hír, hogy a WHO definíciója szerint nem csak az aerobic vagy a crossfit számít fizikai aktivitásnak, hanem „minden olyan testmozgás, mely energiaráfordítást igényel a harántcsíkolt izomzat részéről. Ebbe beletartoznak azok a mozgásformák, melyeket munka, játék, sportolás, ház körüli munkák során végzünk, vagy épp utazás és kikapcsolódás közben.”

Így az egészséges életmód alapjának számító rendszeres testmozgás jelentését is bátran kibővíthetjük és kialakíthatjuk a saját életmódunknak, „szánk ízének” megfelelően, csak legyen!

Köztudott és sokszor bebizonyított tény ugyanis, hogy a mozgásszegény életmód kulcsfaktor a legtöbb halált okozó betegség, pl a kardiovaszkuláris betegségek, a rosszindulatú daganatok és a cukorbetegség kialakulásában is. Hosszan egészséges akarsz maradni? Ideje hát elkezdened rendszeresen mozogni!

El sem hinnéd, mikre jó a rendszeres testmozgás

HOGY MIT OKOZ A RENDSZERES MOZGÁS A SZERVEZETBEN?

Erősíti az immunrendszert, a csontok szerkezetét, a koordinációs képességet (gondoljunk az időskorban gyakori elesésekre), különösen pozitív hatással van a vérnyomásra, a szív és tüdő teljesítőképességére, a szervek oxigénellátottságára, az anyagcsere folyamatokra, a vércukorszint tartására, az alvás minőségére és mennyiségére, a memóriára és koncentrációkészségre, a szexuális életre, de még a stressztűrőképességre is.

A testmozgás következményeként észlelhető súlycsökkenés pedig számos túlsúllyal összefüggő betegség kockázatát csökkenti, míg új megjelenésünk az önbizalmunkat növeli.

És ez még nem minden.., de a fenti felsorolásból talán már érzed, hogy szervezeted jólléte forog kockán a mozgásszegény életmódod miatt.

Vágj bele még ma, most adunk hozzá egy kis segítséget is. A február az életmódváltás hónapja a Kulcs Patikáknál:

  • Minden vasárnap (még március 3-án is) délelőtt 10-kor élőben tornázhatsz Gyócsi Dórival, online trénerünkkel a Facebook oldalunkon. Remek közösségi élmény!
  • Ha még nem vagy függő, ideje benézni a Kulcs Patikák Home Fitness oldalára és rászokni a rendszeres otthoni tornákra. Gyócsi Dóri gerinctréner, jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász, aerobic edző szakszerű 30 perces tornasorozatai változatos mozgásokat kínálnak, teljesen ingyen, Kulcs Kártyás vagy Arany Kártyás bejelentkezés után.
  • Februárra mindenki számára nyitottá tettük a Home Fitness oldalunk szenior tornáit, most Kulcs Kártyás bejelentkezés nélkül is szakszerű vezetett tornákon vehetsz részt, online: székes jóga, vénás torna, mobilizálás az izületek egészségéért, gerinctréning a csontritkulás megelőzéséért.
  • Láttad már a februári Kulcs akciós ajánlatokat? Sok-sok leárazott termék segíti most az életmódváltók egészségét.

PodCast ajánló

33:33
40 felett a tested, avagy mozgással az öregedés ellen

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.