waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyáddal novemberben 50% kedvezmény a Geers legújabb hallókészülékére!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2023.01.18.

Szerviz a gerincnek: INGYENES videók a hátadnak!

Ha sok időt töltesz otthon az íróasztal előtt, vagy görnyedve szörfözöl a mobilodon, akár a munkád jelentős részét autóban vagy az irodában ülve végzed, akkor vélhetően neked sem kell bemutatni a kellemetlen nyak-, váll- és hátfájást.

 Szerviz a gerincnek: INGYENES videók a hátadnak!

Ezek a hosszútávon felmerülő problémák pedig a nem megfelelő testtartásból erednek, valamint, a mozgásszegény életmód, inaktív élet velejárója lehet . Sok esetben hajlamosak vagyunk annyira elmerülni teendőinkben, hogy megfeledkezünk arról, milyen a testtartásunk, vagy hogy mikor álltunk fel utoljára átmozgatni magunkat. Tudatosan odafigyelve ezekre pl. Aktivitás Emlékeztető beállítása, a jövőben nemcsak egészségünkre, de a kedvünkre is pozitív hatást gyakorolhat.

A Kulcs Patikák online trénere, Gyócsi Dóri ezért megoszt veletek néhány tippet, hogyan előzzük vagy szüntessük meg ezeket a fájdalmakat:

Irányelvek az asztalhoz kötött életformához:

-Csökkentsd az ülés mennyiségét, pl. álló íróasztal

-30 percenként minimum tarts 2 perces aktív szünetet, amikor átmozgatod a nyakad, hátad, karod.

-Figyelj a testtartásodra, fejed pozíciójára, amikor csak teheted a nap folyamán.

-Végezz 10-15 percnyi testkarbantartási munkát mindennap, pl. mobilizálás, SMR henger, nyújtás

 

Sőt mi több, Dóri elkészített egy 4 torna videóból álló sorozatot, melyek a különböző testrészekben megjelenő fájdalmak csökkentésére szolgálnak, ezeket a videókat INGYENESEN, Kulcs Kártya számoddal érheted el Home Fitness oldalunkon, IDE kattintva.

(Ha még nincs Kulcs Kártyád, IDE kattintva ingyenesen regisztrálhatsz online is!)

Gerincszervíz torna videók:

A Centrum Multivitamin támogatásával hoztunk számotokra egy 4 részből álló torna videót, amit a testtartás javítása köré építettünk fel. Az ülés korunk népbetegsége, viszont nem tudjuk kiküszöbölni a mindennapjainkból, legfeljebb minimalizálni, illetve kiegészíteni edzéssel, helyes járással technikával, légzőgyakorlatokkal.

 

1. Fókuszban a lapockazáró izmok: 30 perces, állásban történő mozgásanyag, ahol nagy hangsúlyt fektetünk a lapocka körüli izmokra. Aktiváljuk az izmokat a hatékony munka érdekében. Ajánlom mindazoknak, akik szeretnének egy klassz hátizom erősítő, testtartás javító tornát elvégezni egy nehéz nap előtt vagy után.

2. Fókuszban a nyak: SMS nyak torna, azok számára, akik sokat telefonoznak, ülnek monitor előtt, vagy esetleg rossz pozícióban tartják a fejüket, és emiatt diszkomfort érzet alakult ki a nyak körül. Átmozgatjuk minden irányba a gerinc ezen szakaszát, nyújtjuk a trapéz felsőt (csuklyás izmot), és erősítjük a hát felső szakaszát.

3. Fókuszban a hátra hajlítás, mellkasnyitás, légzés: a rengeteg ülés által megváltozott testtartás miatt igencsak felületes a légzésünk, ami stresszreakciót vált ki a szervezetünkből. Emiatt lehetünk ingerlékenyek, stresszesek, akár még a vérnyomásunk is magasabbra emelkedhet. Ez a torna azoknak szól, akiknek a háti kifózis (domborulat) már eltér a normálistól, pl. banyapúp, vagy sokat görnyed autóban, irodában dolgozik, esetleg fájdalmas a hát felső szakasza.

4. Fókuszban a has és farizom: jó tartású és stabil gerinc elengedhetetlen erős hasfal és aktív farizom nélkül, ezért figyelmet szentelek ezeknek az izmoknak is, hogy több oldalról tudjuk megtámogatni a gerincünket. A cél, a mélyen fekvő izmok trenírozása, has-hát erősítése okosan, hatékony gyakorlatokkal.

Gyócsi Dóri

 Szerviz a gerincnek: INGYENES videók a hátadnak!

 

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.