waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Az UniCredit Bank ajánlata: kedvezményes banki szolgáltatások Kulcs Kártyáddal!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2024.06.11.
Szabó Szabolcs
kémia
kémialabor
mobillabor
kémiatanítás
gyógyszerészet
gyógyszerész
természettudomány
adomány
támogatás

Együtt a természettudományos oktatásért: támogatjuk a Szabó Szabolcs Alapítvány munkáját

Mi a Kulcs Patikáknál hiszünk abban, hogy a természettudományok jelentősége örökérvényű, és kiemelten fontos a magas színvonalú oktatásuk. Ezért büszkén támogatjuk 2024-ben a Szabó Szabolcs Alapítvány tevékenységét! A tagpatikáink által fenntartott Kulcs Adomány Program keretében 2.400.000 forinttal járulunk hozzá Kémia Mobillabor programjuk országos működéséhez.

Minden gyereknek jár az izgalmas kémiaóra

A polgárdi Széchenyi István Általános Iskola negyedikes diákjai lélegzetvisszafojtva figyelték a rendhagyó kémiaióra történéseit azon a kellemes májusi napon, amikor a Kulcs Patikák és a Szabó Szabolcs Alapítvány csapata ellátogatott hozzájuk. Váminé Hegyi Angéla kémiatanárnő látványos kísérletekkel nyűgözte le a gyerekeket: „elefántfogkrémet” készítettek, közösen elemeire bontották a vizet, és a különböző folyadékokba mártott papír égését is megcsodálhatták.

Együtt a természettudományos oktatásért: támogatjuk a Szabó Szabolcs Alapítvány munkáját - Váminé Hegyi Angéla kémiatanárnő Mobillabor foglalkozást tart Polgárdiban

A Kémia Mobillabor program keretében ma már közel 30 kémiatanár járja kísérletezős ládával az ország iskoláit, az elmúlt években már több mint 500 foglalkozást tartottak. Céljuk, hogy emeljék az oktatás színvonalát, segítsék a pedagógusok munkáját, felkeltsék a diákok érdeklődését a természettudományok iránt, versenyekre invitálják őket, és – hosszabb távon – minél több fiatal tanuljon tovább ilyen irányban, és legyen belőle elhivatott gyógyszerész, orvos, mérnök, tanár, természettudományos szakember.

Szabó Szabolcs tanár úr örökségének nyomában

Szabó Szabolcs az ELTE TTK-n szerzett kémia-matematika-fizika tanári diplomát, majd 16 évig tanított egykori iskolájában, a budapesti „Fazekasban”, ahol kémia vezetőtanár, osztályfőnök is volt. Útnak indította a Kémia Mobillabor első foglalkozásait, és kémiatanároknak tartott továbbképzést. Miután 2017-ben elhunyt, barátai, egykori osztálytársai, tanítványai és egyetemi évfolyamtársai létrehozták A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Alapítványt. „Részben valóban Szabolcs örökségét visszük tovább, részben pedig egy csomó új elképzelést is sikerült életre keltenünk, amelyekkel a természettudományos oktatást támogatjuk. És ez ebben a mai helyzetben nagyon fontos” – mondta Holtzer Péter, az Alapítvány alapítója és vezetője.

Azért dolgoznak, hogy a természettudományos és a pedagógusi pálya egyaránt megbecsültté és vonzóvá váljon. A Mobillabor országos működtetése mellett egyebek között tanulmányi versenyeket rendeznek, és tananyagsegédlettel, módszertani útmutatókkal támogatják a pedagógusok munkáját.

"A Kulcs Patikák szintén elkötelezett támogatója a természettudományos oktatás, továbbtanulás, és természetesen a gyógyszerészi pálya népszerűsítésének. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén a Szabó Szabolcs Alapítvány lelkes, előremutató és hiánypótló tevékenységét támogatjuk" – mondta az adomány átadásakor Kiss-Leizer György, a Kulcs Patikák operatív igazgatója.

Olvasd el interjúnkat Holtzer Péterrel, az alapítvány alapítójával és vezetőjével >>

(Nyitókép: az adományt Kiss-Leizer György, a Kulcs Patikák operatív igazgatója adta át Holtzer Péternek, a Szabó Szabolcs Alapítvány vezetőjének.)

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.