waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2023.07.24.
lábápolás
bőrápolás
nyár
nyári bőrápolás
hidratálás

Nyári bőrápolási sarokpontok

Testünk azon pontjait vesszük górcső alá, amelyekről igencsak hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Sokszor a tudatos bőrápolók perifériáján is kívül esnek, pedig ugyanolyan fontos testrészeink mint pl.: az arcunk. Sőt a nemtörődömségünk az egyik leggyorsabban látható jeleket produkálja: repedezés, kiszáradás, megkeményedés.

Éppen ezért a nyári hónapokban, amikor a meleg időjárás miatt több időt töltünk a szabadban, legalább annyi törődést igényelnek a sarkaink, könyökünk és térdeink, mint bármely más terület.

 

A fontossági sorrendet figyelmen kívül hagyva vegyük sorra a sarokpontokat:

Sarkak: Hajlamosak kiszáradni és megkeményedni a nyári hónapokban, mivel könnyen elveszítik a nedvességtartalmukat. Ápolás során fontos, hogy rendszeresen hidratáljuk és puhítsuk őket.

A lábáztatás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy enyhítsük a keményedést és hidratáljuk a sarkakat. Készítsünk otthoni lábfürdőt meleg vízzel, amelyhez adjunk hozzá egy evőkanál tengeri sót. Áztassuk benne a lábainkat 10-15 percig, majd szárítsuk meg alaposan. Nyári bőrápolási sarokpontok

Lábáztatás után vigyünk fel bőrpuhító krémet vagy lábápoló balzsamot a sarkakra. Masszírozzuk be alaposan a bőrbe – különös gonddal a keményedésekre, repedésekre -, hogy segítsük a nedvesség bejutását és ezáltal puhuljon a bőr. Használhatunk habkövet vagy bőrkeményedést eltávolító eszközt is a felesleges bőr leradírozására. Viseljünk légáteresztő, természetes anyagból készült cipőket, amelyek segítenek a lábak szellőzésében. Kerüljük a túl szoros vagy nem megfelelően illeszkedő cipők viselését, mivel ezek dörzsölődést és további kellemetlenséget okozhatnak a sarkaknál.

Könyök: A könyökök bőre gyakran durva és kirepedezett lehet a nyári hónapokban.

A rendszeres hidratálás kulcsfontosságú a könyökök megfelelő állapotban tartásához és az ápolásában. Használjunk hidratáló krémet vagy testápolót, amelyet masszírozzunk be a könyök bőrébe. A hidratálás segít megőrizni a bőr rugalmasságát és megelőzi a kiszáradást.

Nyári bőrápolási sarokpontok

Ha a könyök bőre különösen durva és kirepedezett, az alábbi összetevők segíthetnek az ápolásban.

  • Kókuszolaj: A kókuszolaj hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal segíthet a durva, repedezett bőr puhításában.

 

  • Shea vaj: A shea vaj gazdag vitaminokban és zsírsavakban, amelyek táplálják és hidratálják a bőrt. Puha és selymes érzést nyújthat a sarkaknak és a könyöknek is.

Kerüljük a hosszú, forró zuhanyzásokat vagy fürdéseket, mivel ezek tovább száríthatják a könyök bőrét. Inkább válasszunk langyos vagy enyhén meleg vizet, és ne áztassuk túl hosszan a könyökeinket.

Térd: A térd bőre is ki van téve a napsugárzásnak és a súrlódásnak, ezért fontos megfelelő védelmet és ápolást biztosítani számára.

Nyári bőrápolási sarokpontok

A térdünk védelmében kulcsszerepet játszanak a napvédő krémek. Használjunk fényvédőt, különösen akkor, ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon. Válasszunk legalább SPF 30-as vagy annál magasabb faktorszámú napvédő krémet, és vigyünk fel újra a napozás során vagy a fürdés után.

Hidratáljuk rendszeresen hidratáló krémmel vagy testápolóval. Masszírozzuk be alaposan a bőrbe, hogy segítsük a nedvesség visszatartását és a bőr rugalmasságának fenntartását.

Használjunk olyan hidratáló krémet, amelyben például glicerint, ureát vagy tejsavat találunk. Ezen összetevők hidratálják a bőrt és segítenek megtartani a nedvességet.

Ha a térdünk durva vagy kirepedezett, alkalmazhatunk enyhe bőrradírt vagy gyengéd peelinget. Mindkettő rendszeres használatával és óvatos masszírozásával eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket és puha selymes bőrt kaphatunk.

Összességében, ha a fent említett testrészeinket is ugyanolyan bánásmódban részesítjük, mint a többit, akkor nagy baj nem lehet. Hisz tudjuk, nagy titok nincsen: a rendszeres és alapos ápolás, hidratálás és védelem az egészséges és szép bőr kulcsa.

 

 

 

 

 

 

PodCast ajánló

44.37
Bőrbetegségek a Naptól – Hogyan védekezzünk?

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.