waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.07.21.
hidratálás
hőségriadó
kulcs patikák
kulcspatikák
dehidratáltság

Nem csak a szomjúság jelzi a kiszáradást!

A dehidratáltság 10 tünete

Testünk több mint 60%-a víz. Belső szerveink legnagyobb részt vízből állnak, de például a csontjaink 30%-át is víz alkotja, így kétségtelen, milyen fontos alkotóelemünk. Ezenkívül nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy az emberi test működését aktívan szabályozza, befolyásolja: elengedhetetlen az emésztési folyamatok során, az agyunk és minden szervünk működéséhez, de a testünk hőszabályozó képessége is a bevitt víz mennyiségétől függ, ezért sohasem feledkezhetünk meg róla!

Ahogy már ezerszer hallottad, átlagosan napi 2 liter vizet szükséges fogyasztanunk szervezetünk működtetéséhez, azonban ha nem figyelünk rá tudatosan, komoly következményekkel járhat. A következményekkel való ijesztgetés helyett most koncentráljunk arra, hogyan is jelez a testünk, amikor már nagy szükség van folyadékbevitelre?

Igen, valóban erre van a szomjúság érzése, azonban a testünk ezzel néha megviccel minket és nem idejében jelzi a szomjúságot. Már javában dehidratált a testünk, szomjúság érzés híján azonban marad a tanácstalanság egy-egy tünet észlelése idején.

Segítünk!

Nem csak a szomjúság jelzi a kiszáradást!

Ismerd fel a tested jelzéseid és ha az alábbiakból észleled valamelyiket, gondold át, mennyi vizet ittál aznap és hörpints fel 1-2 pohárral!

 • FEJFÁJÁS, SZÉDÜLÉS

 • ÉDESSÉG UTÁNI VÁGY, ÉHSÉG, SZOMJÚSÁG

 • MAGAS VÉRNYOMÁS

 • IZOMGÖRCS, IZOMLÁZ

 • RITKA VIZELET- ÉS SZÉKLETÜRÍTÉS

 • ÁTLAGOSNÁL SÖTÉTEBB VIZELETSZÍN

 • SZÁJ-, BŐRSZÁRAZSÁG

 • KELLEMETLEN SZÁJSZAG

 • FÁRADTSÁG, LEVERTSÉG

Gondoltad volna?

Fügéből is lehet turmix!

Íme egy isteni nyárvégi turmix recept, amelyet a friss érett gyümölcsből készíthet!

Hozzávalók:

 • 3 db érett füge
 • 1 db banán
 • 1 dl joghurt (élőflórás)
 • 1 dl víz
 • fahéj, ízlés szerint
 • ½ vanília rúd

Miután krémesre turmixolta a hozzávalókat, már fogyaszthatja is! Ez az ital kiváló energianövelő, és még az emésztőrendszert is élénkíti.

Augusztus 13. a balkezesek világnapja,

amelyet egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére szoktak minden évben megrendezni. A világnap célja társadalmi beilleszkedésük elősegítése és elfogadtatása a jobbkezesekkel. A balkezesek aránya a nagyvilágban jelenleg körülbelül 10-15% körül van. A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható, ennek köszönhető az is, hogy a művészek közül sokan balkezesek voltak , pl. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Beethoven vagy Mozart is.

Országszerte már 30 Kulcs Quality Patika várja Önt is!

A Kulcs Patikáknál minden idők legnagyobb patika-átalakítási sorozata komoly mérföldkőhöz ért. Júliusban harmincra nőtt azon gyógyszertárak száma, amelyek a Kulcs hálózaton belül a prémium, ún. Quality Patika címet kiérdemelték. „Mi hiszünk abban, hogy szakemberink tanácsa a legnagyobb érték a patikában. A mai vásárlói igények felett azonban nem érdemes szemet hunyni. A Kulcs Quality Patika Program erre a helyzetre kínál megoldást: a környezet modern és barátságos, a vásárló igényei jobban előtérbe kerülnek, azonban a szakmai segítség továbbra is kulcsfontosságú marad, sőt, kiemelkedik.” – mondta dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcspatikák Zrt. vezérigazgatója. Keresse Ön is a Kulcs Quality Patikákat! Meglepően nagy termékkínálat és figyelmes, extra szolgáltatások várják!

kulcspatikak.hu/quality

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.