waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.07.21.
hidratálás
hőségriadó
kulcs patikák
kulcspatikák
dehidratáltság

Nem csak a szomjúság jelzi a kiszáradást!

A dehidratáltság 10 tünete

Testünk több mint 60%-a víz. Belső szerveink legnagyobb részt vízből állnak, de például a csontjaink 30%-át is víz alkotja, így kétségtelen, milyen fontos alkotóelemünk. Ezenkívül nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy az emberi test működését aktívan szabályozza, befolyásolja: elengedhetetlen az emésztési folyamatok során, az agyunk és minden szervünk működéséhez, de a testünk hőszabályozó képessége is a bevitt víz mennyiségétől függ, ezért sohasem feledkezhetünk meg róla!

Ahogy már ezerszer hallottad, átlagosan napi 2 liter vizet szükséges fogyasztanunk szervezetünk működtetéséhez, azonban ha nem figyelünk rá tudatosan, komoly következményekkel járhat. A következményekkel való ijesztgetés helyett most koncentráljunk arra, hogyan is jelez a testünk, amikor már nagy szükség van folyadékbevitelre?

Igen, valóban erre van a szomjúság érzése, azonban a testünk ezzel néha megviccel minket és nem idejében jelzi a szomjúságot. Már javában dehidratált a testünk, szomjúság érzés híján azonban marad a tanácstalanság egy-egy tünet észlelése idején.

Segítünk!

Nem csak a szomjúság jelzi a kiszáradást!

Ismerd fel a tested jelzéseid és ha az alábbiakból észleled valamelyiket, gondold át, mennyi vizet ittál aznap és hörpints fel 1-2 pohárral!

  • FEJFÁJÁS, SZÉDÜLÉS

  • ÉDESSÉG UTÁNI VÁGY, ÉHSÉG, SZOMJÚSÁG

  • MAGAS VÉRNYOMÁS

  • IZOMGÖRCS, IZOMLÁZ

  • RITKA VIZELET- ÉS SZÉKLETÜRÍTÉS

  • ÁTLAGOSNÁL SÖTÉTEBB VIZELETSZÍN

  • SZÁJ-, BŐRSZÁRAZSÁG

  • KELLEMETLEN SZÁJSZAG

  • FÁRADTSÁG, LEVERTSÉG

Gondoltad volna?

Online Home Fitness ingyen

Gondoltad volna, hogy Kulcs Kártyáddal könnyen tehetsz az egészségedért? A Kulcs Patikák HOME FITNESS oldalán ingyenes, szakszerű edzés sorozat várja az érdeklődőket. Lépj be és kövesd Gyócsi Dóri gerinctréner és jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász szakszerű edzéseit, például a szenior tornasorozatot vagy a sokat ülők számára készí­tett preventí­v formatornát. Kattints ide, lépj be Kulcs Kártya számoddal és kezdődhet a torna!

Milyen ritka a RITKA BETEGSÉG?

A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek az átlagos népességhez viszonyí­tva kevés embert érintenek. Európában például egy betegség akkor tekinthető ritkának, ha több mint 2000 emberből mindössze egyet érint.

Ritka betegségek ezrei léteznek. Mí­g közel minden genetikai eredetű betegség ritka betegség, nem minden ritka betegség genetikai eredetű. Léteznek igen ritka fertőző betegségek is, valamint autoimmun betegségek is ritka rákmegbetegedések.

Napjainkig számos ritka betegség oka tisztázatlan, ezért az általánosan előforduló betegségekre berendezkedett egészségügyi ellátó rendszerekben nincs könnyű helyzete egy ritka betegséggel küzdőnek.

Erre hívja fel a figyelmet a február 28-i világnap.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- És kÉszletinformÁció irÁnt
ÉrdeklŐdj a legkÖzelebbi
Kulcs PatikÁban!

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.