waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyáddal extra -4,5% a KRIO INTÉZET megjelölt szolgáltatásaira
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2023.01.23.

Mivel tölts énidőt? Íme tippjeink!

Ha az énidő mindenkié, akkor pont neked miért ne járna?

Kivétel nélkül mindenki a kiegyensúlyozott, harmonikus életre vágyik. Ez belénk van kódolva, ám sajnos többségünk küszködik ennek elérésével. A folyamatos szürkeségre, kimerültségre, életuntságra megoldásul szolgálhatnak a pihentető wellness hétvégék, az izgalmas kirándulások stb. Ezek jobbára rövid távon orvosolhatják is a problémákat, de átütő sikert azonban ritkán érnek el, hiszen valljuk be, azért nem lehet minden hétvégén elutazni feltöltődni.

Pedig a képlet mégis nagyon egyszerű, és még rugalmas is! - Meg kell találni azt, ami NEKED igazán kikapcsoló és amely során igazán önmagad lehetsz, és ezután szimplán bele kell integrálni a mindennapokba. Ez nincs időszakhoz, és még csak időkerethez sem kötve. A lényeg, hogy szentelj magadra valamennyi időt abból a szűkös 24 órából, ami rendelkezésedre áll egy nap, és bűntudat nélkül kapcsold ki a külvilágot és fókuszálj önmagadra

Az énidő palettája persze egyénenként változhat, így érdemes átgondolnod, hogy TÉGED mi kapcsol ki. 

De ha még ötleted sincs, hogy hogyan vágj bele az énidőbe, akkor összeírtunk neked 9+1 tevékenységet, amelyek közül egy biztosan beválik majd nálad is. (De szerintünk több is!)

Nulladik lépésként tehát tisztázd magadban, hogy ezt csakis ÖNMAGADÉRT teszed, és igen, rá kell áldozni több-kevesebb időt, de hidd el, meg fogja érni. Ne gondold túl a dolgokat, csak csináld!

Íme 9+1 ÉNIDŐS tevékenység, ami mindenkinek szabadon a rendelkezésére áll:

 1. Menj el sétálni! - Mindegy, hogy a parkba vagy a városba, csendes vagy éppen nyüzsgő helyre, a lényeg: kint légy a szabadban, a friss levegőn egy olyan helyen, ahol jól érzed magad!
 2. Próbálj ki valami újat! - Még ha néha ijesztőnek is tűnik kiszakadni a komfortzónánkból, bátran állj neki valami olyannak, amit ezelőtt még nem próbáltál ki. Ilyen lehet például egy felülni a hullámvasútra, elmenni hegyet mászni, vagy akár kipróbálni az ejtőernyős ugrást.
 3. Tanulj valami újat! - Legyen az akár egy új nyelv, vagy például egy online fotós kurzus. Ez egy nagyszerű kihívás lehet az elmédnek és még hasznosíthatod a későbbiekben is. Nézd a kedvenc filmjeidet vagy sorozataidat idegen nyelven, vagy próbáld ki például egy applikációt, ami izgalmas leckékkel szórakoztatva tanít, ilyen pl. a Duolingo.
 4. Kreatívkodj! - Rajzolj, színezz, fess, írj, köss, horgolj, fűzz gyöngyöt, hímezz, süss, főzz - a lényeg, hogy vágj bele az alkotásba és engedd szabadjára a kreativitásod!
  Mivel tölts énidőt? Íme tippjeink!
 5. Kertészkedj! - Történjen ez a lakásban vagy kint a kertben. Összeköt a természettel, gondoskodsz a növényekről, amik gyönyörű virágokkal, vagy éppen isteni gyümölcsökkel, zöldségekkel fogják honorálni a befektetett munkád!
 6. Menj el egy workshopra! - Legyen szó főzésről, sütésről, kerámiázásról, vagy bármiről, ami érdekel. Személyre szabottan, szórakoztatóan tanítják meg neked az adott téma fortélyait, hogy később otthon is megvillogtathasd a tudásodat.
  Mivel tölts énidőt? Íme tippjeink!
 7. Meditálj! - Hiszen ez az egyik legjobb módja, hogy megtaláld a belső nyugalmadat és tisztázd a gondolataidat. Ha esetleg nem tudnád, hogy hogyan kezdj neki, bátran keress fel meditációval kapcsolatos YouTube-csatornákat, vagy telefonos applikációkat.
 8. Olvass! - Legyen az egy örök klasszikus Agatha Christie, egy romantikus regény, vagy akár egy pszichológiai könyv, igazából lehet az bármi, ami felkelti az érdeklődésed és szabadjára engedi a képzelőerőd.
 9. Mozogj! - Tornázz otthon, kocogj, fuss, biciklizz, keress fel egy olyan sportegyesületet, amit mindig is ki szerettél volna próbálni!

+1. Lustálkodj! - Igen, jól olvastad, ne csinálj semmit! Maradj az ágyban akár egész nap, szundizz, pihenj, fetrengj, hiszen néha ezt is kell! Ha hiszed, ha nem, a semmittevéssel is sokszor nagy eredményeket lehet elérni!

Szerintünk ezek hatékony és remek módjai lehetnek annak, hogy egy kicsit a külvilágot kizárva aktívan - vagy kevésbé aktívan, de kikapcsolódjunk. Egy és legfontosabb tehát, hogy legyen szó sétáról a parkban, vagy éppen egy kedvenc ételed elkészítéséről, csináld úgy, ahogyan NEKED a legjobb!

Hidd el, ha ezeket rendszeresíted az életedben, előbb vagy utóbb jelentős változásokat fogsz elérni, nem beszélve a sok újonnan érkezett energiáról, jókedvről és motivációról!

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.