waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.11.19.

Mit jelent a NO SHAVE november?

13 évvel ezelőtt indult útjára a „No shave” az az a nem borotválkozós november mozgalma. A kezdeményezés Amerikából indult,  miután egy édesapa meghalt rákban, és családja fontosnak tartotta felhívni a figyelmet a rákos megbetegedések időbeni szűrésére, különösképp a prosztatarákra.  

A mozgalomhoz csatlakozó férfiak minden év novemberi hónapjában leteszik a borotvát, és szakálukkal adnak jelzést arról, hogy milyen fontosak is a szűrővizsgálatok, hiszen a rendezett arcszőrzet mellett a szűrővizsgálatok sem elhanyagolhatóak.

A mozgalom népszerűsége egyre növekszik, az elmúlt években Magyarországon is egyre többen teszik el a borotvájukat erre az időszakra.

Mit jelent a NO SHAVE november?

Miért pont az arcszőrzet a jelkép?

 Sok rákos megbetegedés következménye a haj és szőrzet hullása. Legtöbb esetben már a kezelések előtt megválnak a betegek hajuktól, így már eleve kitűnnek a tömegből. Nekik nincs lehetőségük szakállat vagy hajkoronát növeszteni, ezzel a többi ember fejezheti ki  szolidaritásukat beteg társaikkal szemben.

Miért fontosak, hogy évente járjunk szűrésekre? 

 A különböző egészségügyi problémák, különösen a daganatok esetében kiemelten fontos hangsúlyozni az éves szűrővizsgálatok hasznosságát. Minél előbb ismerik fel a problémát, annál nagyobb az esély, hogy jól kezeljék.

A prosztatarák  elsősorban az idősebb férfiak betegsége, de 40 év felett gyakorlatilag bármikor jelentkezhet–főleg ha genetikai hajlam van rá. Fiatalabb korban ugyan kisebb a valószínűsége, de érdemes már akkor is gondolni a megelőzésre. 

Fontos, hogy a felhívás üzenetét komolyan vegyük, hiszen Európában évente 100 ezer lakosból 275 férfi halála köszönhető a prosztataráknak, addig Magyarországon ez a szám 300 feletti.

Emlékeztessük szeretteinket is a prevencióra, iktassuk be a szűrővizsgálatokat évente!

Gondoltad volna?

Cipősdoboz akció (Baptista szeretetszolgálat)

December 18-ig adhat le cipősdobozt, akár online is!

Idén is lehetőség nyílik  szebbé varázsolni a rászoruló gyermekek karácsonyát a  Baptista szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretein belül. Országszerte több gyűjtőponton, de akár online is van lehetőség az ajándék leadására!

A cipősdobozokat nem és kor szerint érdemes megtölteni, amit a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jut el a hátrányos helyzetű gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Tudta? A Kulcs Patikák idén is gyűjt a cipősdobozokba!

Ha Ön is adna le ajándékot akkor további információkat a http://ciposdoboz.hu/  oldalán talál.

Lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt!

Az ünnepek során a stressz-szintünk is jelentősen megemelkedik a sok teendő, konfliktushelyzet és megfelelési kényszer miatt. Íme néhány tipp, hogy kevésbé stresszeljünk:

  • Állítsunk be költségkeretet az ünnepekre, hogy ne aggódjunk k a túlköltekezés miatt 
  • Hangsúlyozzuk gyermekeinknek, unokáinknak, hogy az ünnep az együttlétről szól - így végezzünk együtt minél több közös, szórakoztató tevékenységet!
  • Osszuk meg a teendőket és iktassunk be énidőt, ha tehetjük mozogjunk is!
  • Érdemes kerülni a mértéktelen étkezést és a túl sok alkohol fogyasztását, ugyanis ezzel tovább fokozódhat a stressz, mivel a kortizol stresszhormon szint emelkedik.
  • Éljük meg a karácsony pillanatát, ne törekedjünk a tökéletességre!

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  •  cukor

Hámozzuk meg a narancsot, majd a héját  vékonyra szeletelve helyezzük egy tál vízbe ázni kb. 4 napra. Naponta kétszer cseréljünk rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik belőle.
Ha már eleget ázott a narancshéj, szedjük ki a vízből, és tiszta vízbe tegyük a tűzre. Forrástól számítva főzzük még 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, papírtörlőn szárítsuk meg és forgassuk meg kristálycukorban.
Süteményekbe de csokoládéba mártva is mennyei lesz!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.