waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.11.19.

Mit jelent a NO SHAVE november?

13 évvel ezelőtt indult útjára a 'No shave' az az a nem borotválkozós november mozgalma. A kezdeményezés Amerikából indult, miután egy édesapa meghalt rákban, és családja fontosnak tartotta felhívni a figyelmet a rákos megbetegedések időbeni szűrésére, különösképp a prosztatarákra.

A mozgalomhoz csatlakozó férfiak minden év novemberi hónapjában leteszik a borotvát, és szakálukkal adnak jelzést arról, hogy milyen fontosak is a szűrővizsgálatok, hiszen a rendezett arcszőrzet mellett a szűrővizsgálatok sem elhanyagolhatóak.

A mozgalom népszerűsége egyre növekszik, az elmúlt években Magyarországon is egyre többen teszik el a borotvájukat erre az időszakra.

Mit jelent a NO SHAVE november?

Miért pont az arcszőrzet a jelkép?

Sok rákos megbetegedés következménye a haj és szőrzet hullása. Legtöbb esetben már a kezelések előtt megválnak a betegek hajuktól, így már eleve kitűnnek a tömegből. Nekik nincs lehetőségük szakállat vagy hajkoronát növeszteni, ezzel a többi ember fejezheti ki szolidaritásukat beteg társaikkal szemben.

Miért fontosak, hogy évente járjunk szűrésekre?

A különböző egészségügyi problémák, különösen a daganatok esetében kiemelten fontos hangsúlyozni az éves szűrővizsgálatok hasznosságát. Minél előbb ismerik fel a problémát, annál nagyobb az esély, hogy jól kezeljék.

A prosztatarák elsősorban az idősebb férfiak betegsége, de 40 év felett gyakorlatilag bármikor jelentkezhet - főleg ha genetikai hajlam van rá. Fiatalabb korban ugyan kisebb a valószínűsége, de érdemes már akkor is gondolni a megelőzésre.

Fontos, hogy a felhívás üzenetét komolyan vegyük, hiszen Európában évente 100 ezer lakosból 275 férfi halála köszönhető a prosztataráknak, addig Magyarországon ez a szám 300 feletti.

Emlékeztessük szeretteinket is a prevencióra, iktassuk be a szűrővizsgálatokat évente!

Gondoltad volna?

Online Home Fitness ingyen

Gondoltad volna, hogy Kulcs Kártyáddal könnyen tehetsz az egészségedért? A Kulcs Patikák HOME FITNESS oldalán ingyenes, szakszerű edzés sorozat várja az érdeklődőket. Lépj be és kövesd Gyócsi Dóri gerinctréner és jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász szakszerű edzéseit, például a szenior tornasorozatot vagy a sokat ülők számára készí­tett preventí­v formatornát. Kattints ide, lépj be Kulcs Kártya számoddal és kezdődhet a torna!

Milyen ritka a RITKA BETEGSÉG?

A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek az átlagos népességhez viszonyí­tva kevés embert érintenek. Európában például egy betegség akkor tekinthető ritkának, ha több mint 2000 emberből mindössze egyet érint.

Ritka betegségek ezrei léteznek. Mí­g közel minden genetikai eredetű betegség ritka betegség, nem minden ritka betegség genetikai eredetű. Léteznek igen ritka fertőző betegségek is, valamint autoimmun betegségek is ritka rákmegbetegedések.

Napjainkig számos ritka betegség oka tisztázatlan, ezért az általánosan előforduló betegségekre berendezkedett egészségügyi ellátó rendszerekben nincs könnyű helyzete egy ritka betegséggel küzdőnek.

Erre hívja fel a figyelmet a február 28-i világnap.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- És kÉszletinformÁció irÁnt
ÉrdeklŐdj a legkÖzelebbi
Kulcs PatikÁban!

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.