waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Florapont ajánlat: Kulcs Kártyáddal -10% a dísznövényekre!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2022.05.16.
kutyameleg
kutya
állatgyógyszer
állatpatika
kulcs patikák
kulcspatikák
nyár

Kutyatartás nyáron - hogyan készüljünk fel a hőségre?

Lassan nyakunkon nyár, egyre több a meleg óra, tartósabb a jó idő. A fokozódó hőmérséklet nem csak minket, embereket tud megviselni, hanem háziállatainkat is.

Még ugyan a tavasz utolsó hónapját élvezzük, azonban nem árt felkészülnünk, hogy mire érdemes odafigyelünk ha kutyát tartunk, főleg miután beköszöntött a kánikula.

Nagyon fontos szem előtt tartunk, hogy míg mi emberek testünkön keresztül izzadással, addig négylábú kedvenceink nyelvükön keresztül lihegéssel hőtik magukat. Hőcseréjük emiatt kisebb felületre korlátozódik, ezért sokkal érzékenyebbek a melegre, mint mi. Habár a nap sok jótékony hatással bír, a nagyon erős sugárzás hőgutát is okozhat.

Íme néhány tipp, hogy hogyan tudod elkerülni azt, hogy kutyusod teste túlhevüljön:

  • Gondoskodj hővös helyről!

Törekedj arra, hogy kedvenced árnyékos és jó szellőző helyen tudjon lenni, hogy ne melegedjen túlságosan fel a teste. Ha benti kutyáról van szó egyszerőbb a helyzet, viszont ha a szabadban tartod, akkor érdemes fellocsolni és beárnyékolni pihenőhelyét. Ãœgyelj arra is, hogy ne hagyd a kocsiban, ugyanis nyáron még árnyékban is nagyon fel tud melegedni az autó, amely szintén hőgutához vezethet.

  • Legyen mindig friss folyadéka!

A nagy melegben az állatok is több folyadékot igényelnek, ezért mindig gondoskodjunk friss folyadékról számukra. Nem csak a vizet, de az ételt is érdemes árnyékban tartani és cserélgetni, a romlandóság és szúnyoglárvák elkerülése miatt.

  • Kerüld a napközbeni sétáltatást!

Ha kutyát sétáltatsz nyáron, akkor válaszd a reggeli vagy esti órákat. Nem tanácsos napközben sétáltatni kedvencünket, ugyanis akkor van a legmelegebb, ráadásul az állatok tappancsa érzékeny, így nem szerencsés, ha a forró aszfalttal érintkeznek, azonban ha ez elkerülhetetlen, akkor érdemes a lábukat klasszikus babakenőccsel bekenni. Sétára érdemes ivóvizet is magunkkal vinnünk arra az esetre, ha nem esne utunkba ivókút.

  • Hűsítsd testét úszással vagy fürdetéssel!

Ha lehetőséged van, vidd el tiszta folyóvízbe vagy tóba úszni kutyusodat, azonban mint az emberi testnél, itt is figyelned kell, hogy túlhevült testtel ne engedd vízbe csobbanni négylábú barátodat. Ha nincs lehetőséged úszni vinni, akkor csak simán be is vizezheted a bundáját, de itt is figyelned kell, hogy ez testhőmérséklető vízzel történjen.

Kutyatartás nyáron - hogyan készüljünk fel a hőségre?

PodCast ajánló

44.37
Bőrbetegségek a Naptól – Hogyan védekezzünk?

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.