waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.05.16.
kutyameleg
kutya
állatgyógyszer
állatpatika
kulcs patikák
kulcspatikák
nyár

Kutyatartás nyáron – hogyan készüljünk fel a hőségre?

Lassan nyakunkon nyár, egyre több a meleg óra, tartósabb a jó idő. A fokozódó hőmérséklet nem csak minket, embereket tud megviselni, hanem háziállatainkat is.

Még ugyan a tavasz utolsó hónapját élvezzük, azonban nem árt felkészülnünk, hogy mire érdemes odafigyelünk ha kutyát tartunk, főleg miután beköszöntött a kánikula.  

Nagyon fontos szem előtt tartunk, hogy míg mi emberek testünkön keresztül izzadással, addig négylábú kedvenceink nyelvükön keresztül lihegéssel hűtik magukat. Hőcseréjük emiatt kisebb felületre korlátozódik, ezért sokkal érzékenyebbek a melegre, mint mi. Habár a nap sok jótékony hatással bír, a nagyon erős sugárzás hűgutát is okozhat.

Íme néhány tipp, hogy hogyan tudod elkerülni azt, hogy kutyusod teste túlhevüljön:

 • Gondoskodj hűvös helyről!

Törekedj arra, hogy kedvenced árnyékos és jó szellőző helyen tudjon lenni, hogy ne melegedjen túlságosan fel a teste. Ha benti kutyáról van szó egyszerűbb a helyzet, viszont ha a szabadban tartod, akkor érdemes fellocsolni és beárnyékolni pihenőhelyét. Ügyelj arra is, hogy ne hagyd a kocsiban, ugyanis nyáron még árnyékban is nagyon fel tud melegedni az autó, amely szintén hűgutához vezethet.

 • Legyen mindig friss folyadéka!

A nagy melegben az állatok is több folyadékot igényelnek, ezért mindig gondoskodjunk friss folyadékról számukra. Nem csak a vizet, de az ételt is érdemes árnyékban tartani és cserélgetni, a romlandóság és szúnyoglárvák elkerülése miatt.

 • Kerüld a napközbeni sétáltatást!

Ha kutyát sétáltatsz nyáron, akkor válaszd a reggeli vagy esti órákat. Nem tanácsos napközben sétáltatni kedvencünket, ugyanis akkor van a legmelegebb, ráadásul az állatok tappancsa érzékeny, így nem szerencsés, ha a forró aszfalttal érintkeznek, azonban ha ez elkerülhetetlen, akkor érdemes a lábukat klasszikus babakenőccsel bekenni. Sétára érdemes ivóvizet is magunkkal vinnünk arra az esetre, ha nem esne utunkba ivókút.

 •  Hűstísd testét úszással vagy fürdetéssel!

Ha lehetőséged van, vidd el tiszta folyóvízbe vagy tóba úszni kutyusodat, azonban mint az emberi testnél, itt is figyelned kell, hogy túlhevült testtel ne engedd vízbe csobbanni négylábú barátodat. Ha nincs lehetőséged úszni vinni, akkor csak simán be is vizezheted a bundáját, de itt is figyelned kell, hogy ez testhőmérsékletű vízzel történjen.

Kutyatartás nyáron – hogyan készüljünk fel a hőségre?

Gondoltad volna?

Használd okosan a szúnyog- és kullancsriasztó készítményeket

Gondoltad volna, hogy ha kétszer annyit fújsz magadra a szúnyogriasztó sprayből, nem lesz kétszer erősebb a hatása?

 • fedetlen bőrre vagy ruhára fújd, de ruha alá soha!
 • sérült bőrfelületen ne használd!
 • arcra soha ne fújd!
 • kézzel oszlasd el az arcon, kihagyva a szem és száj környékét.
 • nagyobb koncentráció esetén a hatóidő nő, de a hatékonyság nem.
 • ne használd étel és evőeszközök közelében!
 • használat után moss kezet, ha van rá mód!

Cukorbetegek Világnapja – június 27.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége szerint hazánkban az 1 millióhoz közelít a cukorbetegséggel diagnosztizáltak száma. Csak a 2000-es években 70%-kal nőtt a diabétesszel élők száma, és azóta is évente nagyjából 1000 ember veszíti el a látását a cukorbetegség miatt. A diabétesz számos szervrendszeri betegség kialakulásához vezet, ezért fontos, hogy foglalkozzunk annak megelőzésével. A túlsúly például nagyban hozzájárul a diabétesz kialakulásához, igyekezzünk rendszeres mozgással és helyes táplálkozással tenni ellene.

Apák Napja – június 19.

Idén június 19-re esik az apák napja, amelyet az anyák napjához hasonlóan családi ünnepnek tekintünk. Az apák családban betöltött szerepe az elmúlt száz évben nagyon sokat változott, amelyet főként a női emancipációnak köszönhet a világ. Az Amerikában már 1972-től jegyzett apák napján apró kedvességgel, figyelmességgel fűzhetik szorosabbra az apákkal érzelmi kötelékeiket a gyermekek, illetve köszönhetik meg az anyák a gyermeknevelésben kivett apai részt.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.