waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.07.05.

Hajápolás nyáron: vigyázz, a fürdőzés kárt is tehet frizurádban!

A nap nemcsak bőrödben, de hajadban is kárt tehet, és ez igaz a sós vagy klóros vízre is. Miközben önfeledten élvezed a meleg hónapok hangulatát, szánj egy kis extra figyelmet a hajápolásra is, hogy az ősz is egészséges fürtökkel találjon majd rád! Tippjeink segítségével könnyedén ápolt és szép maradhat a frizurád nyáron is, ráadásul ezért nem is kell olyan sokat tenned.

Hajápolás nyáron: vigyázz, a fürdőzés kárt is tehet frizurádban!

Indítsd a nyarad egy új frizurával - vagy legalábbis egy látogatással fodrászodhoz, aki megszabadít a sérült hajvégektől. A hajvágás már csak azért is praktikus lehet ilyenkor, mert a hűvösebb évszakok hajviselete talán túl meleg lesz a forró napokra, érdemes tehát nyári frizurát vágatnod magadnak. Könnyen lehet, hogy az évszak közepén aztán szükséged lesz arra, hogy még egyszer igazíttass a fazonon, ilyenkor ugyanis a haj gyorsabban nő, mint hidegebb időben.

Védd a hajad a naptól és a káros hatásoktól: erre a célra jó szolgálatot nyújt egy kalap, amely ráadásul védi arcodat, dekoltázsodat, akár válladat is a káros sugaraktól. Hajápolási rutinodba érdemes beépítened olyan termékeket, mint a hővédő spray, ha eddig nem használtál ilyesmit hajszárítás közben. A fényvédelem is lényeges: alkalmazz például olyan kifésülő sprayt, amely UV-védelmet is nyújt! Ismerkedj meg a nyári hajápoló termékekkel a patikák polcain: ezek segítséget nyújtanak abban, hogy ne sérüljön frizurád ebben az évszakban sem.

Fürdés után öblítsd ki a hajadat, amint lehetséges - ha erre nem adódik azonnal alkalom, mert a tóparton nem találsz zuhanyt, arra érdemes felkészülni. Fürdőzés előtt használj kiöblítést nem igénylő hajpakolást! Ez megakadályozza, hogy a hajad túl sok klóros vagy sós vizet szívjon fel, ezek ugyanis károsíthatják a hajszálak szerkezetét. Az is jó ötlet, ha viszel magaddal egy palack vizet kifejezetten arra a célra, hogy csobbanás után átmosd vele a hajad - az sem baj, ha felmelegedne, a célnak így is megfelel!

A hidratálás jelentősége felértékelődik ezekben a hónapokban, így válassz hidratáló hatású sampont és hajkondicionálót! Gyakrabban fogsz ugyanis hajat mosni a meleg évszakban a fürdőzések és az izzadás miatt, amitől hajad szárazabbá válhat. Hetente legfeljebb egyszer használj mélytisztító hatású sampont, amelynek alkalmazását követően hajpakolással gondoskodj a hidratálásról!

Kíméld a hajad, amennyire csak tudod: ne vasald, ne szárítsd, ne göndörítsd! Ezek a forró eszközök olyan roncsoló hatást gyakorolnak fürtjeidre, amire a nagy igénybevétel mellett már biztosan nincsen szüksége hajadnak. Ha teljesen nem akarsz ezekről lemondani, akkor minél több alkalommal nélkülözd őket.

Nem is olyan nehéz a haj egészségének nyári védelme: csak néhány apró változtatásra van szükséged, és frizurád ebben az évszakban is csillogó és sima marad. Ugye, hogy megéri?

Ha további hajápolási tippeket keresel, olvasd el az ősz haj ápolásával kapcsolatos tippjeinket!

Gondoltad volna?

Online Home Fitness ingyen

Gondoltad volna, hogy Kulcs Kártyáddal könnyen tehetsz az egészségedért? A Kulcs Patikák HOME FITNESS oldalán ingyenes, szakszerű edzés sorozat várja az érdeklődőket. Lépj be és kövesd Gyócsi Dóri gerinctréner és jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász szakszerű edzéseit, például a szenior tornasorozatot vagy a sokat ülők számára készí­tett preventí­v formatornát. Kattints ide, lépj be Kulcs Kártya számoddal és kezdődhet a torna!

Milyen ritka a RITKA BETEGSÉG?

A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek az átlagos népességhez viszonyí­tva kevés embert érintenek. Európában például egy betegség akkor tekinthető ritkának, ha több mint 2000 emberből mindössze egyet érint.

Ritka betegségek ezrei léteznek. Mí­g közel minden genetikai eredetű betegség ritka betegség, nem minden ritka betegség genetikai eredetű. Léteznek igen ritka fertőző betegségek is, valamint autoimmun betegségek is ritka rákmegbetegedések.

Napjainkig számos ritka betegség oka tisztázatlan, ezért az általánosan előforduló betegségekre berendezkedett egészségügyi ellátó rendszerekben nincs könnyű helyzete egy ritka betegséggel küzdőnek.

Erre hívja fel a figyelmet a február 28-i világnap.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- És kÉszletinformÁció irÁnt
ÉrdeklŐdj a legkÖzelebbi
Kulcs PatikÁban!

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.