waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.07.05.

Hajápolás nyáron: vigyázz, a fürdőzés kárt is tehet frizurádban!

A nap nemcsak bőrödben, de hajadban is kárt tehet, és ez igaz a sós vagy klóros vízre is. Miközben önfeledten élvezed a meleg hónapok hangulatát, szánj egy kis extra figyelmet a hajápolásra is, hogy az ősz is egészséges fürtökkel találjon majd rád! Tippjeink segítségével könnyedén ápolt és szép maradhat a frizurád nyáron is, ráadásul ezért nem is kell olyan sokat tenned.

 Hajápolás nyáron: vigyázz, a fürdőzés kárt is tehet frizurádban!

Indítsd a nyarad egy új frizurával – vagy legalábbis egy látogatással fodrászodhoz, aki megszabadít a sérült hajvégektől. A hajvágás már csak azért is praktikus lehet ilyenkor, mert a hűvösebb évszakok hajviselete talán túl meleg lesz a forró napokra, érdemes tehát nyári frizurát vágatnod magadnak. Könnyen lehet, hogy az évszak közepén aztán szükséged lesz arra, hogy még egyszer igazíttass a fazonon, ilyenkor ugyanis a haj gyorsabban nő, mint hidegebb időben.

Védd a hajad a naptól és a káros hatásoktól: erre a célra jó szolgálatot nyújt egy kalap, amely ráadásul védi arcodat, dekoltázsodat, akár válladat is a káros sugaraktól. Hajápolási rutinodba érdemes beépítened olyan termékeket, mint a hővédő spray, ha eddig nem használtál ilyesmit hajszárítás közben. A fényvédelem is lényeges: alkalmazz például olyan kifésülő sprayt, amely UV-védelmet is nyújt! Ismerkedj meg a nyári hajápoló termékekkel a patikák polcain: ezek segítséget nyújtanak abban, hogy ne sérüljön frizurád ebben az évszakban sem.

Fürdés után öblítsd ki a hajadat, amint lehetséges – ha erre nem adódik azonnal alkalom, mert a tóparton nem találsz zuhanyt, arra érdemes felkészülni. Fürdőzés előtt használj kiöblítést nem igénylő hajpakolást! Ez megakadályozza, hogy a hajad túl sok klóros vagy sós vizet szívjon fel, ezek ugyanis károsíthatják a hajszálak szerkezetét. Az is jó ötlet, ha viszel magaddal egy palack vizet kifejezetten arra a célra, hogy csobbanás után átmosd vele a hajad – az sem baj, ha felmelegedne, a célnak így is megfelel!

A hidratálás jelentősége felértékelődik ezekben a hónapokban, így válassz hidratáló hatású sampont és hajkondicionálót! Gyakrabban fogsz ugyanis hajat mosni a meleg évszakban a fürdőzések és az izzadás miatt, amitől hajad szárazabbá válhat. Hetente legfeljebb egyszer használj mélytisztító hatású sampont, amelynek alkalmazását követően hajpakolással gondoskodj a hidratálásról!

Kíméld a hajad, amennyire csak tudod: ne vasald, ne szárítsd, ne göndörítsd! Ezek a forró eszközök olyan roncsoló hatást gyakorolnak fürtjeidre, amire a nagy igénybevétel mellett már biztosan nincsen szüksége hajadnak. Ha teljesen nem akarsz ezekről lemondani, akkor minél több alkalommal nélkülözd őket.

Nem is olyan nehéz a haj egészségének nyári védelme: csak néhány apró változtatásra van szükséged, és frizurád ebben az évszakban is csillogó és sima marad. Ugye, hogy megéri?

Ha további hajápolási tippeket keresel, olvasd el az ősz haj ápolásával kapcsolatos tippjeinket!

Gondoltad volna?

Fügéből is lehet turmix!

Íme egy isteni nyárvégi turmix recept, amelyet a friss érett gyümölcsből készíthet!

Hozzávalók:

  • 3 db érett füge
  • 1 db banán
  • 1 dl joghurt (élőflórás)
  • 1 dl víz
  • fahéj, ízlés szerint
  • ½ vanília rúd

Miután krémesre turmixolta a hozzávalókat, már fogyaszthatja is! Ez az ital kiváló energianövelő, és még az emésztőrendszert is élénkíti.

Augusztus 13. a balkezesek világnapja,

amelyet egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére szoktak minden évben megrendezni. A világnap célja társadalmi beilleszkedésük elősegítése és elfogadtatása a jobbkezesekkel. A balkezesek aránya a nagyvilágban jelenleg körülbelül 10-15% körül van. A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható, ennek köszönhető az is, hogy a művészek közül sokan balkezesek voltak , pl. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Beethoven vagy Mozart is.

Országszerte már 30 Kulcs Quality Patika várja Önt is!

A Kulcs Patikáknál minden idők legnagyobb patika-átalakítási sorozata komoly mérföldkőhöz ért. Júliusban harmincra nőtt azon gyógyszertárak száma, amelyek a Kulcs hálózaton belül a prémium, ún. Quality Patika címet kiérdemelték. „Mi hiszünk abban, hogy szakemberink tanácsa a legnagyobb érték a patikában. A mai vásárlói igények felett azonban nem érdemes szemet hunyni. A Kulcs Quality Patika Program erre a helyzetre kínál megoldást: a környezet modern és barátságos, a vásárló igényei jobban előtérbe kerülnek, azonban a szakmai segítség továbbra is kulcsfontosságú marad, sőt, kiemelkedik.” – mondta dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcspatikák Zrt. vezérigazgatója. Keresse Ön is a Kulcs Quality Patikákat! Meglepően nagy termékkínálat és figyelmes, extra szolgáltatások várják!

kulcspatikak.hu/quality

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.