waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyáddal extra -4,5% a KRIO INTÉZET megjelölt szolgáltatásaira
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2022.01.21.

Így viseld büszkén ősz hajad!

Egyre komolyabb trend hajfestés helyett az őszülő tincsek felvállalása: a lenövesztés folyamatának saját neve is van, a gromre.

Az öregedéssel kapcsolatos tabuk sora törik meg az elmúlt évtizedekben, ilyen a fehéredő hajszálak felvállalása is ahelyett, hogy festékkel színeznénk meg azokat. Aki a gromrét választja, az nem foglalkozik azzal, hogy legutolsó hajfestését követően egyre látványosabbá válik az őszülés.

Azoknak ugyanakkor, akik mellőzik a hajfestéket, ki kell alakítaniuk egy újfajta hajápolási rutint is, mivel az ősz haj sokkal szárazabb, mint eredetileg volt. Ennek az az oka, hogy ahogyan az öregedéssel párhuzamosan őszülő hajunkban kevesebb a pigment, úgy fejbőrünk is kevesebb faggyút és olajat állít elő, ezért másféle hajápolókra van szüksége a természetes ősz hajnak.

A kemény, klórozott víz tovább száríthatja az időnként magában is sprődnek tűnő hajszálakat: érdemes ilyenkor olyan zuhanyszűrőfejet beszerezni, amely megakadályozza ezt, valamint hiába vált be korábban egy bizonyos típusú sampon, most cseréljük azt le olyan termékre, amelyet kifejezetten a divatos ősz haj ápolására fejlesztettek ki. Amikor olyan helyzetbe kerülünk, hogy hajunkat károsító tényezők érhetik - ilyen lehet az uszoda vize, a sós tengervíz vagy a nagyon erős napsugárzás -, akkor se feledkezzünk meg arról, hogy extra ápolásra lesz szüksége. Használjunk kondicionálót, és azonnal mossuk ki belőle a klóros vagy sós vizet.

A hidratáló hatású készítményeknek egyre nagyobb szerepe lesz, ahogy őszülünk: kiemelt szerepet kaphatnak a fényességet adó olajok, amelyek életteli látványúvá varázsolják az ősz tincseket. Azok egészségével egyébként nincs semmi baj, épp csak látványuk kelthet ezzel ellentétes érzetet másokban, ha nem adjuk meg nekik a megfelelő ápolást. Érdemes megfontolni azt is, hogy sokkal ritkábban szárítsuk hajszárítóval ősz frizuránkat, inkább hagyjuk, hogy a levegőn száradjon: a forró levegő sem tesz ót a hajnak még akkor sem, ha diffúzort és hővédő készítményt is alkalmazunk.

Így viseld büszkén ősz hajad!

A hajkefét sem árt cserélni: sörtésre váltva szárításnál valószínűbb, hogy a kívánt eredményt kapjuk és nem azt, amit rakoncátlan tincseink maguk alakítanának ki. Végül pedig az ősz hajra való sampon használatát ne túlozzuk el: ha hosszan benne hagyjuk hajunkban, valódi lilás hatás alakulhat ki, amit nem akarunk.

Az ősz haj nem mindenki stílusához illeszkedik: egészen átalakítja arcunkat is, ha őszre váltunk, de érdemes inspirálódni abból, hány híresség vállalta fel sikerrel fehér hajszínét. Jamie Lee Curtis, Diane Keaton, Glenn Close vagy Pataki Ági épp olyan dögös őszen, mint annak előtte volt: érdemes egy esélyt adni a fehér hajnak is!

 

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.