waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.01.21.

Így viseld büszkén ősz hajad!

Egyre komolyabb trend hajfestés helyett az őszülő tincsek felvállalása: a lenövesztés folyamatának saját neve is van, a gromre.

Az öregedéssel kapcsolatos tabuk sora törik meg az elmúlt évtizedekben, ilyen a fehéredő hajszálak felvállalása is ahelyett, hogy festékkel színeznénk meg azokat. Aki a gromrét választja, az nem foglalkozik azzal, hogy legutolsó hajfestését követően egyre látványosabbá válik az őszülés.

Azoknak ugyanakkor, akik mellőzik a hajfestéket, ki kell alakítaniuk egy újfajta hajápolási rutint is, mivel az ősz haj sokkal szárazabb, mint eredetileg volt. Ennek az az oka, hogy ahogyan az öregedéssel párhuzamosan őszülő hajunkban kevesebb a pigment, úgy fejbőrünk is kevesebb faggyút és olajat állít elő, ezért másféle hajápolókra van szüksége a természetes ősz hajnak.

A kemény, klórozott víz tovább száríthatja az időnként magában is sprődnek tűnő hajszálakat: érdemes ilyenkor olyan zuhanyszűrőfejet beszerezni, amely megakadályozza ezt, valamint hiába vált be korábban egy bizonyos típusú sampon, most cseréljük azt le olyan termékre, amelyet kifejezetten a divatos ősz haj ápolására fejlesztettek ki. Amikor olyan helyzetbe kerülünk, hogy hajunkat károsító tényezők érhetik – ilyen lehet az uszoda vize, a sós tengervíz vagy a nagyon erős napsugárzás -, akkor se feledkezzünk meg arról, hogy extra ápolásra lesz szüksége. Használjunk kondicionálót, és azonnal mossuk ki belőle a klóros vagy sós vizet.

A hidratáló hatású készítményeknek egyre nagyobb szerepe lesz, ahogy őszülünk: kiemelt szerepet kaphatnak a fényességet adó olajok, amelyek életteli látványúvá varázsolják az ősz tincseket. Azok egészségével egyébként nincs semmi baj, épp csak látványuk kelthet ezzel ellentétes érzetet másokban, ha nem adjuk meg nekik a megfelelő ápolást. Érdemes megfontolni azt is, hogy sokkal ritkábban szárítsuk hajszárítóval ősz frizuránkat, inkább hagyjuk, hogy a levegőn száradjon: a forró levegő sem tesz ót a hajnak még akkor sem, ha diffúzort és hővédő készítményt is alkalmazunk.

Így viseld büszkén ősz hajad!

A hajkefét sem árt cserélni: sörtésre váltva szárításnál valószínűbb, hogy a kívánt eredményt kapjuk és nem azt, amit rakoncátlan tincseink maguk alakítanának ki. Végül pedig az ősz hajra való sampon használatát ne túlozzuk el: ha hosszan benne hagyjuk hajunkban, valódi lilás hatás alakulhat ki, amit nem akarunk.

Az ősz haj nem mindenki stílusához illeszkedik: egészen átalakítja arcunkat is, ha őszre váltunk, de érdemes inspirálódni abból, hány híresség vállalta fel sikerrel fehér hajszínét. Jamie Lee Curtis, Diane Keaton, Glenn Close vagy Pataki Ági épp olyan dögös őszen, mint annak előtte volt: érdemes egy esélyt adni a fehér hajnak is!

 

Gondoltad volna?

Fekete nadálytő

Gondolta volna, hogy a fekete nadálytövet nem csak a humán gyógyászatban használják évezredek óta? Gyógyhatása főleg a gyökerében koncentrálódó hatóanyagnak köszönheti, amely külsőleg alkalmazható formában gyógyítja hatékonyan a sebeket, csökkenti a fájdalmat és gyulladásokat, fokozza a sejtregenerációt. Ugyanakkor a kertekben is szívesen látott vendég a növény áztatásával előállított tea, amely locsolással kijuttatva erősíti a növények kórokozók elleni védekezőképességét és fontos tápanyagokkal látja el őket. Ha nedves, lápos területen kertészkedik, feltétlenül ültessen fekete nadálytövet is!

Elhízás elleni európai nap - Május 21.

Gondolta volna, hogy a túlsúly, az elhízás az egyik fő rizikófaktora a világviszonylatban is fő halálozási okként szereplő szív- és érrendszeri megbetegedéseknek? De itt nem áll meg a sor: a cukorbetegségnek, a degeneratív ízületi betegségeknek és néhány daganattípusnak is. Ön ne álljon a betegségek előszobájában, étkezzen egészségesebben és szokjon rá valamilyen könnyen űzhető mozgásformára! A www.kulcspatikak.hu oldalon ingyenes, online gyógytorna- és edzésvideókkal tesszük könnyebbé Önnek a mindennapi mozgást. Várjuk a felületre Kulcs Kártyája számával Önt is!

Állatszőr allergia

Gondolta volna, hogy állatszőr allergia csak azóta létezik, mióta emberek sokasága kezdett a háziállataikkal egy légtérben élni? A XX. sz. végén - XXI. század elején jelentőssé vált allergiatípus rendkívül kellemetlen tünetekkel jár: szemviszketés, piros szemek, bőrkiütések, viszketés, bőrszárazság és sokakat gyötör köhögés, tüsszögés. Az állatszőr allergiát bőrpróbás és vérvizsgálattal egyszerű kimutatni, ezután megfelelő gyógyszerekkel a tünetek jól kezelhetők. Emellett a legtöbbet az segít a kutyával-cicával együtt élőkön, ha az állat szőrétől és -nyálától minél többször tisztítják meg otthonaikat, ruházatukat.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.