waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2023.05.12.

Fejfájással mikor forduljunk orvoshoz? – Új PodCast rész!

A fejfájás olyan mindennapos, sokakat érintő probléma, tünet, amelyet legkönnyebben fájdalomcsillapítókkal „tüntetünk el”, hiszen felgyorsult életünkbe nem férhet bele extra pihenés, vagy idő, hogy komolyabban foglalkozzunk vele.

Azonban ha sokszor fordul elő, megkeseríti a hétköznapjainkat, akkor egyszer eljön az a pont, amikor a mélyére kell ásnunk a fejfájásunknak! De mikor és hogyan szánjuk rá magunkat az orvosi kivizsgálásra?

Legújabb podcast adásunkban szakértőink segítségével alaposan körbejárjuk a témát: műsorvezetőnk, Vágó Bernadett dr. Horváth Rita neurológus főrvossal és dr. Tóbi Csaba gyógyszerésszel beszélgetett a fejfájások típusairól, a fájdalomcsillapítók hatásairól, különböző praktikus tanácsokkal is szolgálva. HALLGASS BELE, kattints a képre és indítsd az adást!

 Fejfájással mikor forduljunk orvoshoz? – Új PodCast rész!

Tünetek, amikor gyógyszer helyett vagy mellett az orvosi kivizsgálást javasoljuk:

 Extrém intenzív fejfájás: nagyon erős, hirtelen kezdődő, vagy nagyon hosszú ideig tartó erős fejfájás. Esetleges fájdalom jelentkezik még a nyakban, arcon, szemben vagy a fülben.  

 

Rendszeres fejfájás: Ha gyakran tapasztalsz fejfájást, és nem múlik el könnyen, akkor érdemes ellátogatni első körben a háziorvoshoz. A rendszeres fejfájás ugyanis más betegségek tünete is lehet.

 

Látásproblémák: Ha a fejfájás látászavarral vagy más látásproblémákkal jár, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni. Ez különösen igaz, ha a látásproblémák hirtelen kezdődnek.

 

Idegrendszeri tünetek: Ha szédülés, a bizonytalanság érzése, egyensúlyvesztés is jár a fejfájással, foglalj időpontot a háziorvosodhoz, ami különösen fontos, ha a fejfájás hányingerrel, hányással is jár.

 

Ha a fent említettek egyikét, vagy bármilyen egyéb szokatlan tünetet tapasztalsz a fejfájásoddal kapcsolatban, érdemes orvoshoz, szakorvoshoz fordulnod, aki segíthet megállapítani a fejfájás okát és megtalálni a megfelelő kezelést, ezzel is elkerülve a súlyosabb problémákat.

 

 Fejfájással mikor forduljunk orvoshoz? – Új PodCast rész!

PodCast ajánló

36:36
A vaspótlás lehetőségei

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.