waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.11.26.
eprespanni
adományozás
sosgyermekfalvak
adomány
gyerekek
gyermek
kulcs patikák
kulcspatikák

Epres Panni nagyköveti támogatásával elindítottuk a jótékonysági programunkat

A Kulcs tagpatikáknak mindig is fontos volt, hogy közvetlen környezetükben -a lehetőségeikhez mérten- segítsék a rászorulókat. Büszkék vagyunk arra, hogy tagpatikáink közül sokan eddig is rendszeresen támogatták adományaikkal a helyi kisközösségeket. Ennek most sem szakad vége, ám a szokásos helyi adományakciók mellett elindítottuk a közös jótékonysági programunkat is, amelynek keretében immár országos közösségként is támogatunk arra érdemes szervezeteket és ügyeket. Jótékonysági programunk nagykövetének Epres Panni manökent, kétgyermekes édesanyát kértük fel, első támogatottunk pedig az SOS Gyermekfalvak, amelyek azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek.

Epres Panni nagyköveti támogatásával elindítottuk a jótékonysági programunkat

Az SOS Gyermekfalvak munkatársainak szánt 1,2 millió forint értékű pénzadományt dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcs Patikák vezérigazgatója adta át Kecskeméten. Patikaláncunk közössége a hazai SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek testi-lelki fejlődését szolgáló gyógypedagógiai és pszichológiai fejlesztéseket támogatja ezzel az adománnyal. A sokak által ismert SOS Gyermekfalvak országszerte 400 gyermeknek nyújt szerető, biztonságos otthont a nevelőszülői hálózatában, és családmegerősítő programjával is támogatja a nehéz helyzetbe került szülőket abban, hogy a gyermekek kiemelése a családból megelőzhető, elkerülhető legyen.

A támogatás több elemből áll: az 1,2 millió forint készpénzen túl a Pharmanext Kft. és a Vitaplus Kft. jóvoltából vitaminkészítményeket, valamint egészséges nassolnivalókat és színezőfüzeteket is vittünk az SOS Gyermekfalvak lakóinak.

Epres Panni nagyköveti támogatásával elindítottuk a jótékonysági programunkat

Jótékonysági programunk a „Közösen, közös ügyekért” szlogennel indult el. Elindításában a patikáink egyedi, helyi adományozásainak számos pozitív tapasztalata mellett a koronavírus-járvány is szerepet játszott. Tavaly jelentős mennyiségű maszkot és vitaminkészítményt adományoztunk a vírus elleni harc részeként. Ennek a kezdeményezésünknek a szerves folytatása, továbbfejlesztése ez a hosszú távra tervezett adományozási program.

„A többségében többgenerációs, magyar gyógyszerészek családi patikáinak közös értékrendjén alapuló hálózatként szívügyünk volt, hogy a hosszú távra tervezett jótékonysági programunkat kifejezetten nehéz sorsú gyermekeket és őket nevelő családok támogatásával kezdjük el. A jövőben is mindig olyan helyi közösségeket és ügyeket fogunk támogatni, ahol a legnagyobb a szükség és a lehető legjobb helyre kerül a szívből jövő támogatás.”  – mondta el a kecskeméti adományátadáson dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcs Patikák vezérigazgatója.

Epres Panni nagyköveti támogatásával elindítottuk a jótékonysági programunkat

„Édesanyaként különös öröm és megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan kezdeményezés arca lehetek, amely az első jótékonysági akciójával épp egy nap mint nap nehéz sorsú gyermekek kiegyensúlyozott fejlődését elősegítő szervezetet támogat. Elgondolkodtató és megható történeteiket megismerve, úgy vélem, hogy az SOS Gyermekfalvakban odaadással, nagy szakértelemmel és teljes szívből végzett munkát csak elismerő szavakkal illethetjük. Számomra nem volt kérdés, hogy igent mondok a Kulcs Patikák megtisztelő felkérésére. Bízom benne, hogy ez a program a jövőben is hasonló értékeket képviselő szervezeteket és ügyeket fog támogatni és örömmel tölt el, hogy ebben nagykövetként én is részt vállalhatok” – tette hozzá Epres Panni, aki szintén ott volt az átadáson.

Epres Panni nagyköveti támogatásával elindítottuk a jótékonysági programunkat

A magyarországi SOS Gyermekfalvakban folyó munka szépségeit és nehézségeitRomet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adományozási- és kommunikációs igazgatója mutatta be, körbevezetve Epres Panni nagykövetünket és a Kulcs Patikák munkatársait a kecskeméti SOS Gyermekfaluban. „A hozzánk kerülő gyerekek hatalmas traumákat cipelnek. Nagyon fontos az erős pszichológiai támogatásuk. Korábbi életkörülményeik – például az édesanya gondozatlan terhessége, az éhezés, vagy a rendszertelen iskolába járás – miatt sokszor súlyos lemaradásaik vannak. Szakembereinkkel és a nevelőszülőkkel közösen azon dolgozunk, hogy kiegyensúlyozott, egészséges felnőttként lépjenek ki tőlünk. Ezért is fontos nekünk a Kulcs Patikák támogatása, hiszen ezáltal közelebb kerülünk ehhez a célhoz” – fogalmazott a szakember.

Kedves Törzsvásárlóink!

Jövőre is folytatódó programunk keretében a terveink szerint évente két szervezetet, ügyet támogatunk majd hasonló értékű adományokkal. Az első kedvezményezettről a tagpatikáink döntöttek. 2022-től a kiválasztási folyamatba pedig már benneteket, a törzsvásárlóinkat is be fogjuk vonni, mivel azt szeretnénk, hogy ti is közvetlen részesei legyetek a támogatott szervezet közös kiválasztásának.

A pénz-, eszköz-, tárgyi- és segítő aktivitásokat minden esetben az adott szervezet tevékenységére és előzetesen felmért igényeire szabjuk majd annak érdekében, hogy mindig ott segíthessünk, ahol a leginkább szükség van arra. A most induló jótékonysági programmal a családi patikaláncunk tagjainak eddigi, helyi adományozói tevékenységét kiegészítve szeretnénk azt közösségi és országos szintre emelni.

Köszönjük nektek, hogy támogattok bennünket ebben!

Gondoltad volna?

Cipősdoboz akció (Baptista szeretetszolgálat)

December 18-ig adhat le cipősdobozt, akár online is!

Idén is lehetőség nyílik  szebbé varázsolni a rászoruló gyermekek karácsonyát a  Baptista szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretein belül. Országszerte több gyűjtőponton, de akár online is van lehetőség az ajándék leadására!

A cipősdobozokat nem és kor szerint érdemes megtölteni, amit a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jut el a hátrányos helyzetű gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Tudta? A Kulcs Patikák idén is gyűjt a cipősdobozokba!

Ha Ön is adna le ajándékot akkor további információkat a http://ciposdoboz.hu/  oldalán talál.

Lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt!

Az ünnepek során a stressz-szintünk is jelentősen megemelkedik a sok teendő, konfliktushelyzet és megfelelési kényszer miatt. Íme néhány tipp, hogy kevésbé stresszeljünk:

  • Állítsunk be költségkeretet az ünnepekre, hogy ne aggódjunk k a túlköltekezés miatt 
  • Hangsúlyozzuk gyermekeinknek, unokáinknak, hogy az ünnep az együttlétről szól - így végezzünk együtt minél több közös, szórakoztató tevékenységet!
  • Osszuk meg a teendőket és iktassunk be énidőt, ha tehetjük mozogjunk is!
  • Érdemes kerülni a mértéktelen étkezést és a túl sok alkohol fogyasztását, ugyanis ezzel tovább fokozódhat a stressz, mivel a kortizol stresszhormon szint emelkedik.
  • Éljük meg a karácsony pillanatát, ne törekedjünk a tökéletességre!

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  •  cukor

Hámozzuk meg a narancsot, majd a héját  vékonyra szeletelve helyezzük egy tál vízbe ázni kb. 4 napra. Naponta kétszer cseréljünk rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik belőle.
Ha már eleget ázott a narancshéj, szedjük ki a vízből, és tiszta vízbe tegyük a tűzre. Forrástól számítva főzzük még 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, papírtörlőn szárítsuk meg és forgassuk meg kristálycukorban.
Süteményekbe de csokoládéba mártva is mennyei lesz!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.