waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2023.07.14.
útipatika
nyaralás
stressz
család
utazás

Családi nyaralás – stresszmentes is lehet!

Utazni jó – ugye ezzel mindenki egyetért? Végre feltöltődünk, megfeledkezünk a mindennapok-, a munka okozta stressztől és végre kipihenjük magunkat. Elvileg..

Ti is éreztetek már úgy, hogy az indulást megelőző néhány nap jóval stresszesebb, mint ahogy terveztétek? Az utazás előtti stressz leggyakoribb kiváltó okai lehetnek az időbeli korlátok, az utazási tervek kidolgozása (kidolgozatlansága..), a csomagolás, a pénzügyek, lehetséges betegségek és a sor szinte a végtelenségig folytatható, különösen, ha több gyerekkel utazunk.

Családi nyaralás – stresszmentes is lehet!

Össze is szedtünk néhány ötletet és praktikát a stressz mérséklésére és az utazás előtti időszak gördülékenyebbé tételére a számotokra.

Első lépésként azt javasoljuk, hogy időben kezdjük el az előkészületeket. Jó, ha van egy lista a feladatokról, és ezeket osszuk fel több napra vagy hétvégére, hogy ne egy nap alatt kelljen „megváltani a világot”. A korai tervezéssel és szervezéssel megelőzhető a nagy kapkodás és az idővel való versenyfutás.

Egyik legfontosabb tanácsunk, hogy legyen jól felszerelt az útipatikátok, hiszen bármikor jól jöhet az út során például egy sebtapasz vagy egy csípés utáni krém, netán egy fájdalomcsillapító.

Az útipatika mellett fontos a jó betegbiztosítás is, ami amellett, hogy biztonságérzetet ad az egész nyaralás alatt, megmentő lehet a nem várt helyzeteknél, pl. a rosszullét, napszúrás vagy egy hegymászás alatt történt bokaficam esetén.

 

Fontos, hogy ne egyedül vágjunk neki az előkészületeknek, bátran vonjuk be a család többi tagját is kicsiktől kezdve a nagyokig, hogy mindenki kivegye a részét a munkából. Ezzel nem csak közösen készülünk fel lelkileg a nyaralásra, hanem elérjük azt is, hogy levegyenek némi terhet a vállunkról.

A kisebbeket is jó ötlet bevonni az utazással kapcsolatos döntésekbe, ami segíthet nekik a hangolódásban. Az útra pedig pakoljunk be nekik könyveket, játékokat vagy tabletet, hogy színesebb legyen a monoton utazás.

Álljunk rugalmasan a dolgokhoz és az próbáljuk meg elengedni, ha valami nem a tervek szerint alakul. Tudatosítsuk magunkban, hogy a tervek bizony változhatnak, és váratlan helyzetek mindig adódhatnak. Ettől nyugodtabban vágunk bele a kalandokba.

Végül, furán hangozhat, de érdemes lassacskán kiengedni a gőzt az utazás előtti időszakban is. Egy kis meditáció, sport, séta a szabadban, vagy egy jó könyv sokat hozzátesz a lelki nyugalmunkhoz, így csökkentik az utazás előtti stresszt.

Az utazás előtti stressz teljesen természetes reakció, de nem mindegy, hogyan kezeljük! Ne hagyjuk, hogy szabotálja az utazásunk örömét. Legyen mindenkinek olyan felejthetetlen élmény, amit évek múlva is emlegetni fogunk.

 Családi nyaralás – stresszmentes is lehet!

 

PodCast ajánló

51:24
Jó alvás stresszes időkben? Nem álom

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.