waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Az UniCredit Bank ajánlata: kedvezményes banki szolgáltatások Kulcs Kártyáddal!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2024.07.08.
vérnyomás
magas vérnyomás
plank
home fitness
vérnyomáscsökkentés

A plank dicsérete - csökkentsd a vérnyomásod természetesen

Klasszikusan ajánlott, eredményt is hozó, természetes vérnyomáscsökkentő módszerek mindenki kezében vannak: elegendő folyadékfogyasztás (napi kb 2 liter víz), rendszeres testmozgás, kávé-, cigaretta- és nehéz ételek elhagyása, a sófogyasztás mérséklése, de ilyen a káros stressz tudatos csökkentése is. Orvosi felügyelet mellett hamar lehet komolyabb eredményeket is elérni a fentiekkel úgy, hogy végre nem a gyógyszer mennyiségét kell emelni.

TESTMOZGÁS

A testmozgás tekintetében pedig nem lehetünk magunkkal kíméletesek: az inaktív életforma megbetegít és nem csak a vérnyomásunkkal lesz probléma egy idő után.

A Kardioközpont cikke szerint „testmozgás után csökken a vérnyomás, és ez a pozitív hatás a következő órákban is fennmarad. Ezen felül a fizikai aktivitás segít a testsúly megfelelő szinten tartásában, ami szintén fontos a vérnyomás normalizálásában, vizsgálatok szerint már 5 kg-os testsúlycsökkenés is 3-4 Hgmm-rel csökkenti azt.”

A magas vérnyomással küzdőnek javasolt enyhe kardiomozgások, mint az úszás, gyaloglás, torna, túrázás vagy biciklizés mellett egy új tanulmány szerint olyasmit is végezhetünk, amely eddig főként tiltólistákon szerepelt a vérnyomásproblémákkal élők esetében.

IZOMETRIKUS GYAKORLATOK

A 24.hu egyik cikke számolt be arról nemrégiben, hogy egy új angol egyetemi kutatás szerint az ún. izometrikus gyakorlatok végzése nem csak hatásos, de a leghatékonyabb mozgásforma a magas vérnyomás csökkentésére. Ezek a gyakorlatok olyan statikus testhelyzet hosszabb ideig fenntartott állapotát jelentik, amely során a feszülő testben az erek összenyomódnak, majd a testtartás elengedésénél hirtelen elernyednek és nagy erővel indul meg a véráramlat. Ilyen például az ülő faltámasz, vagy a „plank” nevű tornagyakorlat is.

A plank dicsérete - csökkentsd a vérnyomásod természetesen

Az erek efféle mozgása nagyban hozzájárul az érfalak, az érrendszer egészségéhez, javítja az autonóm idegrendszer teljesítményét, és az izmokat is erősíti.

A rendszeres, enyhe kardiomozgás, például amilyeneket a Kulcs Patikák Home Fitness is kínál, kiegészítéseként remek érrendszert trenírozó lehetőség az izometrikus torna, amelyet orvosi konzultáció után akár el is kezdhetsz!

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.