waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.11.30.

40 felett kezdtél bele a futásba? Ezekre figyelj!

Ez a cikk Neked szól, ha 40 körül jársz és most köteleznéd el magad a futás mellett, vagy még csak kacérkodsz a gondolattal, hogy jó lenne belevágni, azonban nem tudod, pontosan hogyan?

Sokan azt hiszik, hogy a futás egyszerű: csak felkapnak egy cipőt és indulás, azonban ez nincs így, vagyis aki így tesz, vélhetően hamar fel fogja adni, vagy adott esetben lesérülhet, ami könnyen elveszi a kedvét a futástól.

Segítünk! Íme számodra néhány ötlet és 4 remek kiegészítő/keresztedzés, amelyek segítségével preventív és valóban hatékony lehet a futóedzésed.

5 + 1 tuti tipp kezdő futóknak:

  1. Mikor voltál utoljára orvosi vizsgálaton? A futás állóképességi sport, így elég nagy igénybevételnek van kitéve a szív és keringésirendszer, illetve a légzőszervrendszer, ezért ha régen voltál orvosi kivizsgáláson, most ajánljuk! (EKG, szívultrahang, vérnyomás mérés)
  2. 40 felett már légy alapos, és a tested meghálálja! Ajánlom, hogy keress fel egy lelkiismeretes gyógytornászt is az orvos után, aki tudja elemezni a mozgásod, és felmérni ízületeid, izmaid jelenlegi állapotát. (Gyenge térdízület, X térd, bedőlő boka stb..) Először az alapoknál kell kezdeni, biztos alapokon kell állnia a háznak is.
  3. Preventív futás esetén hangsúlyt kell fektetni bemelegítésre és mobilizálásra is (minimum 10-15 perc), amit ne csalj el! Futás után pedig nyújtani, SMR hengerezni, hogy elkerülhessük a lehetséges sérüléseket. (15 perc)
  4. Futás mellett szerepelnie kell más mozgásnak is az edzéstervünkben, különböző kiegészítő vagy keresztedzéseknek. (pl. core-training, stabilizációs tréning, jóga, erősítő edzés, úszás.) Ügyeljünk rá, hogy ne váljanak egyoldalúvá és egysíkúvá az edzéseink, a kiégés és a sérülések elkerülése érdekében.

Most INGYENES, 4 részes kiegészítő és keresztedzések várnak Téged is a Kulcs Patikák Home Fitness oldalán! KATTINTS IDE a sorozatért és vágj bele!

Nem tudom elégszer ismételni, legyen szó bármilyen sportágról is, hogy lassan, fokozatosan, tudatosan! Legyen egy jól felépített rövidtávú, és hosszútávú edzésterved, és célod. Ehhez érdemes szakember segítségét kérni, és felkeresni egy tapasztalt futóedzőt.

 

+1 Nem a legfontosabb, de hidd el, nagyon fontos a számodra megfelelő futócipő, illetve futóruházat beszerzése.

 

A legfontosabbat majdnem elfelejtettem: szeresd, kapcsolj ki, legyen a futás eszköz és támasz a mindennapokban.

 

Gyócsi Dóri

a Kulcs Patikák online trénere

Gondoltad volna?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.