waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Florapont ajánlat: Kulcs Kártyáddal -10% a dísznövényekre!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2024.01.29.
újév
tervezés
naptár
egészségtervező
családi naptár
szűrések
szűrővizsgálatok

3+1 tipp, hogyan tervezd egészségesebbre az új évet

Nagy elhatározásokat hozni könnyű, megtervezni a szükséges lépéseket és be is tartani őket – már sokkal nehezebb. Ha eddig nem tudtad, hogyan fogj neki, segítünk!

Íme, a Kulcs Patikák tanácsai, hogy idén szilveszterkor végre elégedetten tekinthess majd vissza az elmúlt évre, és elmondhasd: mindent megtettetek a család egészségesebb és tudatosabb mindennapjaiért.

1. Vedd komolyan a szűrővizsgálatokat és kontrollokat

Sokat hangoztatott frázis, hogy ne hanyagoljuk el a megelőző vizsgálatokat, de őszintén… Mikor jártál legutóbb fogorvosnál? És rákszűrésen a nőgyógyásznál? Ellenőriztetted az anyajegyeidet, és voltál általános laborvizsgálaton? És mi a helyzet a családtagjaiddal: szüleiddel, társaddal és gyermekeiddel, ők rendszeresen eljutottak tavaly minden szükséges és aktuális szűrővizsgálatra?

Ha a válaszoddal nem igazán vagy elégedett, kezdd el most megtervezni az idei kötelező és ajánlott kontrollokat minden családtagnak. Szervezzétek meg és írjátok össze, mikor ki kér időpontot és beutalót, ha szükséges – így megelőzhetitek a halogatást. A rendszeres szűrővizsgálatok életet is menthetnek!  

2.  Étkezés és mozgás – a verhetetlen páros

A rendszeres mozgás és a tudatosan kialakított étkezési szokások meglepően kedvező hatással lehetnek mindennapi hangulatunkra, közérzetünkre, és hosszútávú egészségünkre is. Érdemes tehát komolyan tervezni velük, és beépíteni őket a mindennapjainkba!

Ne tűzzetek ki teljesíthetetlen célokat, haladjatok kis lépésekben:

  • Szálljatok le a buszról 2 megállóval korábban, és sétáljatok a friss levegőn.

  • Minden hétvégén tervezzetek be legalább 1-2 órányi aktív családi programot, az időjáráshoz alakítva: menjetek korcsolyázni, rollerezni, trambulinparkba, uszodába, vagy keressetek egy izgalmas online tornát.

  • Ha eddig óriási adagokat ettetek vacsorára, csökkentsétek a mennyiséget.

  • Napi egyszer péksütemény helyett gyümölcs vagy zöldség legyen a tízórai, uzsonna.

Egy-két hónap után már érezni fogjátok a pozitív változást, kitartással pedig még több eredményt érhettek el!

3+1 tipp, hogyan tervezd egészségesebbre az új évet

3. Írd le a család terveit és céljait egy naptárba

Szánd rá az időt, és vesd papírra a pontos terveket, később hálás leszel érte! Évente kétszer kell az asztmás gyermekedet ellenőrzésre vinni? Írd fel, melyik héten fogsz időpontot kérni. Aktuális egy emlőszűrés, mert elmúltál 45 éves? Tervezd meg, hol és mikor fogod elvégeztetni. 

Elkallódó papírlapok helyett vezess fel minden tervet egy naptárba, amelyet aztán kitehetsz a hűtőre vagy a folyosóra, hogy semmi fontos teendőről ne feledkezzetek meg, ahogy telnek a hónapok.

El is készítettük neked 2024-es évtervező naptáradat az egészséges mindennapokért, amelyet tökéletesen a családodra szabhatsz, és extra Kulcs Patikák tippeket is találsz bennük!

Töltsd le ide kattintva, és kezdd el a tervezést még ma >>

+1 Törődj többet a testi-lelki egészségeddel, nézz szét partnereink ajánlatai között

Ne elégedj meg a minimummal! Folyamatosan keresd a lehetőségeket, hogy még egészségesebb és még tudatosabb lehess. Ebben is segítünk Neked: együttműködő partnereink ajánlatai között biztosan találsz olyat, amit örömmel beépítesz a saját és családod életébe.

Töltődj fel egy jó könyvvel vagy utazással, jelentkezz be az aktuális vizsgálatokra és szűrésekre, próbálj ki egy új sportot, vedd körül magad kellemes dísznövényekkel, praktikus berendezési tárgyakkal és hasznos babatermékekkel, és köss betegbiztosítást, ha eddig nem tetted. 

Kulcs Kártyáddal még spórolhatsz is, hiszen partnereink extra kedvezményekkel várnak üzleteikben és webáruházukban! Jelentkezz be törzsvásárlói fiókodba a kuponkódokért, és nézz szét az extra kedvezmények között >>

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.