waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2023.01.28.

SMS-nyak, laptop-váll - így tegyél ellene!

Az "sms nyak" egy olyan állapot, amikor a nyak és a váll izmai feszültek és fájdalmassá válnak, ha valaki túl sok időt tölt a telefonján vagy gépén, és rossz testtartást alkalmaz. Az ilyen jellegű fájdalom általában a nyak és a váll izmaira és ízületeire koncentrálódik, és olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a feszültség, a merevség és a gyengeség. Az sms nyak jelenség megelőzhető, ha figyelünk a testtartásunkra, és időnként szünetet tartunk tevékenységeinkben, hogy a nyak és a váll izmai pihenhessenek.

SMS-nyak, laptop-váll - így tegyél ellene!

Tudtad?

Sajnos egyre nagyobb hányadban sújtja ez az állapot a fiatalokat, a gyakori okostelefon használat miatt. Legtöbben beleesnek abba a hibába, és talán Te is, hogy lehajtott fejjel pörgeted a tartalmakat mobilodon, vagy akár számítógéped előtt helytelenül tartod a fejed. A lehajtott fejjel való bámulás többszörösen terheli a nyaki gerincszakaszt. Ennek következtében vannak izmok, amelyek megrövidülnek, de az is előfordulhat, hogy megnyúlnak, ezáltal megbomlik az izomegyensúly. Ha túl sűrűn és túl hosszú ideig áll fenn ez a kényszertartás, akkor a gerinc deformálódhat, továbbá meszesedés, porckopás vagy akár porckorongsérv is kialakulhat, akár már kisebb korban!

 

Hogyan előzheted meg az SMS-nyak kialakulását?

A jelenség megelőzése érdekében fontos, hogy kiegyensúlyozott testtartást alkalmazzunk, amikor telefonálunk vagy használjuk a táblagépet, laptopot. A vállakat és a csuklót le kell ereszteni, és az adott eszköz képernyőjét olyan magasságban kell tartani, hogy a nyakunkat és a vállunkat ne kelljen felfelé emelni. Ha többet ülünk, akkor időnként fel kell állni és mozogni, hogy a vérkeringésünk javuljon és izmaink pihenhessenek, de a heti rendszeres sport is sokat segíthet. Telefonhasználat közben is érdemes arra figyelni, hogy ne lefele tekintsünk, hanem arcunk elé emelve.

SMS-nyak, laptop-váll - így tegyél ellene!

Ha már tapasztalunk fájdalmat a nyakban és a vállban, akkor javasolt fizikai terápiás gyakorlatokat végezni, amelyek célja az izmok lazítása és erősítése. Továbbá, az orvos javasolhat gyulladáscsökkentő gyógyszereket, masszázst, vagy akár hőterápiát is.

Gyócsi Dóri, a Kulcs Patikák személyi edzője nemrég egy 4 részes tornasorozattal készült a Centrum Multivitamin támogatásával azok számára, akik tartós hátfájdalommal küzdenek - a 2. epizód pedig kifejezetten a nyaki fájdalomra fókuszál. IDE kattintva, Kulcs Kártya számoddal belépve már nézheted is!

SMS-nyak, laptop-váll - így tegyél ellene!

Az sms nyak jelenség egyre gyakoribbá válik a modern technológia használata miatt, ezért fontos, hogy megelőzzük, és ha már jelentkezett, kezeljük időben, hogy megakadályozzuk a további súlyosbodást.

Gondoltad volna?

Online Home Fitness ingyen

Gondoltad volna, hogy Kulcs Kártyáddal könnyen tehetsz az egészségedért? A Kulcs Patikák HOME FITNESS oldalán ingyenes, szakszerű edzés sorozat várja az érdeklődőket. Lépj be és kövesd Gyócsi Dóri gerinctréner és jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász szakszerű edzéseit, például a szenior tornasorozatot vagy a sokat ülők számára készí­tett preventí­v formatornát. Kattints ide, lépj be Kulcs Kártya számoddal és kezdődhet a torna!

Milyen ritka a RITKA BETEGSÉG?

A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek az átlagos népességhez viszonyí­tva kevés embert érintenek. Európában például egy betegség akkor tekinthető ritkának, ha több mint 2000 emberből mindössze egyet érint.

Ritka betegségek ezrei léteznek. Mí­g közel minden genetikai eredetű betegség ritka betegség, nem minden ritka betegség genetikai eredetű. Léteznek igen ritka fertőző betegségek is, valamint autoimmun betegségek is ritka rákmegbetegedések.

Napjainkig számos ritka betegség oka tisztázatlan, ezért az általánosan előforduló betegségekre berendezkedett egészségügyi ellátó rendszerekben nincs könnyű helyzete egy ritka betegséggel küzdőnek.

Erre hívja fel a figyelmet a február 28-i világnap.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- És kÉszletinformÁció irÁnt
ÉrdeklŐdj a legkÖzelebbi
Kulcs PatikÁban!

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.