waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.01.17.
adomány
kulcs patikák
kulcspatikák

#nemluxustáska – Segítség rászoruló nőknek

Még éppen két hétig, január 31-ig tart a népszerű #nemluxustáska adománygyűjtő kampány, amely rászoruló nőket, lányokat segít higiéniai termékekhez hozzájutni.

A menstruációs szegénység nem újkeletű probléma a világban, a fogalom azonban csak néhány éve került a köztudatba egy hivatalos brit kutatásnak köszönhetően, amely meglepő adatokkal sokkolta a világot a témában. Például a megkérdezett 14-21 év közötti brit lányok 10 %-ával fordul elő, hogy nincs pénze megvásárolni a menstruációjához szükséges higiéniai termékeket, 137 700 kamaszlány hiányzott már iskolából, mert nem volt pénze betétre.

Ezek az adatok adnak azóta is alapot a hazai becslésekhez is. Az Igazgyöngy Alapítvány vagy a Magyar Vöröskereszt beszámolóit olvasva tudjuk, hogy ma Magyarországon sokezer lánynak, nőnek jelent komoly nehézséget a menstruációs időszak. Bár konkrét kutatás nem készült, erre könnyen következtetnek az iskola hiányzásokból például: a lányoknál gyakoribb, „betegség” miatti néhány napos iskolai hiányzások, amelyek havonta ismétlődnek.

#nemluxustáska – Segítség rászoruló nőknek

A Nem Luxus Táska kampány szervezői -a Máltai Szeretetszolgálat segítségével- nekik és minden olyan nőnek szeretnének segíteni a higiéniai termékek gyűjtésével, akiknek nehézséget jelent a menstruációs és más, női higiéniai termékek beszerzése, ami miatt rendszeresen kerülnek kellemetlen vagy vállalhatatlan helyzetbe.

Mivel sok esetben ezek a lányok, nők folyóvíz, fűtés vagy áram nélkül élnek, ezért sok, a többség számára általános gondolatot el kell hessegetni a beszerzés során és figyelni a témában jártas szervezők felhívását arról, mit tegyünk vagy ne tegyünk az adománytáskába?

Ha Kulcs Patikában jársz a következő két hétben, jusson eszedbe a Nem Luxus Táska kampánya és tegyél még egy egészségügyi betétet, maszkot a kosaradba, vagy kérj még egy fogkefét, fogkrémet!

Készíts Te is egy csinos, egészségügyi csomagot és támogasd vele rászoruló nőtársaidat!

A kampányt támogatja a FoxPost is, így bármely csomagpontján ingyenesen feladhatod a csomagot.

 

 

Gondoltad volna?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.