waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyáddal novemberben 50% kedvezmény a Geers legújabb hallókészülékére!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2022.01.17.
adomány
kulcs patikák
kulcspatikák

#nemluxustáska - Segítség rászoruló nőknek

Még éppen két hétig, január 31-ig tart a népszerű #nemluxustáska adománygyűjtő kampány, amely rászoruló nőket, lányokat segít higiéniai termékekhez hozzájutni.

A menstruációs szegénység nem újkeletű probléma a világban, a fogalom azonban csak néhány éve került a köztudatba egy hivatalos brit kutatásnak köszönhetően, amely meglepő adatokkal sokkolta a világot a témában. Például a megkérdezett 14-21 év közötti brit lányok 10 %-ával fordul elő, hogy nincs pénze megvásárolni a menstruációjához szükséges higiéniai termékeket, 137 700 kamaszlány hiányzott már iskolából, mert nem volt pénze betétre.

Ezek az adatok adnak azóta is alapot a hazai becslésekhez is. Az Igazgyöngy Alapítvány vagy a Magyar Vöröskereszt beszámolóit olvasva tudjuk, hogy ma Magyarországon sokezer lánynak, nőnek jelent komoly nehézséget a menstruációs időszak. Bár konkrét kutatás nem készült, erre könnyen következtetnek az iskola hiányzásokból például: a lányoknál gyakoribb, 'betegség' miatti néhány napos iskolai hiányzások, amelyek havonta ismétlődnek.

#nemluxustáska - Segítség rászoruló nőknek

A Nem Luxus Táska kampány szervezői -a Máltai Szeretetszolgálat segítségével- nekik és minden olyan nőnek szeretnének segíteni a higiéniai termékek gyűjtésével, akiknek nehézséget jelent a menstruációs és más, női higiéniai termékek beszerzése, ami miatt rendszeresen kerülnek kellemetlen vagy vállalhatatlan helyzetbe.

Mivel sok esetben ezek a lányok, nők folyóvíz, fűtés vagy áram nélkül élnek, ezért sok, a többség számára általános gondolatot el kell hessegetni a beszerzés során és figyelni a témában jártas szervezők felhívását arról, mit tegyünk vagy ne tegyünk az adománytáskába?

Ha Kulcs Patikában jársz a következő két hétben, jusson eszedbe a Nem Luxus Táska kampánya és tegyél még egy egészségügyi betétet, maszkot a kosaradba, vagy kérj még egy fogkefét, fogkrémet!

Készíts Te is egy csinos, egészségügyi csomagot és támogasd vele rászoruló nőtársaidat!

A kampányt támogatja a FoxPost is, így bármely csomagpontján ingyenesen feladhatod a csomagot.

 

 

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.