waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.01.17.
adomány
kulcs patikák
kulcspatikák

#nemluxustáska – Segítség rászoruló nőknek

Még éppen két hétig, január 31-ig tart a népszerű #nemluxustáska adománygyűjtő kampány, amely rászoruló nőket, lányokat segít higiéniai termékekhez hozzájutni.

A menstruációs szegénység nem újkeletű probléma a világban, a fogalom azonban csak néhány éve került a köztudatba egy hivatalos brit kutatásnak köszönhetően, amely meglepő adatokkal sokkolta a világot a témában. Például a megkérdezett 14-21 év közötti brit lányok 10 %-ával fordul elő, hogy nincs pénze megvásárolni a menstruációjához szükséges higiéniai termékeket, 137 700 kamaszlány hiányzott már iskolából, mert nem volt pénze betétre.

Ezek az adatok adnak azóta is alapot a hazai becslésekhez is. Az Igazgyöngy Alapítvány vagy a Magyar Vöröskereszt beszámolóit olvasva tudjuk, hogy ma Magyarországon sokezer lánynak, nőnek jelent komoly nehézséget a menstruációs időszak. Bár konkrét kutatás nem készült, erre könnyen következtetnek az iskola hiányzásokból például: a lányoknál gyakoribb, „betegség” miatti néhány napos iskolai hiányzások, amelyek havonta ismétlődnek.

#nemluxustáska – Segítség rászoruló nőknek

A Nem Luxus Táska kampány szervezői -a Máltai Szeretetszolgálat segítségével- nekik és minden olyan nőnek szeretnének segíteni a higiéniai termékek gyűjtésével, akiknek nehézséget jelent a menstruációs és más, női higiéniai termékek beszerzése, ami miatt rendszeresen kerülnek kellemetlen vagy vállalhatatlan helyzetbe.

Mivel sok esetben ezek a lányok, nők folyóvíz, fűtés vagy áram nélkül élnek, ezért sok, a többség számára általános gondolatot el kell hessegetni a beszerzés során és figyelni a témában jártas szervezők felhívását arról, mit tegyünk vagy ne tegyünk az adománytáskába?

Ha Kulcs Patikában jársz a következő két hétben, jusson eszedbe a Nem Luxus Táska kampánya és tegyél még egy egészségügyi betétet, maszkot a kosaradba, vagy kérj még egy fogkefét, fogkrémet!

Készíts Te is egy csinos, egészségügyi csomagot és támogasd vele rászoruló nőtársaidat!

A kampányt támogatja a FoxPost is, így bármely csomagpontján ingyenesen feladhatod a csomagot.

 

 

Gondoltad volna?

Fekete nadálytő

Gondolta volna, hogy a fekete nadálytövet nem csak a humán gyógyászatban használják évezredek óta? Gyógyhatása főleg a gyökerében koncentrálódó hatóanyagnak köszönheti, amely külsőleg alkalmazható formában gyógyítja hatékonyan a sebeket, csökkenti a fájdalmat és gyulladásokat, fokozza a sejtregenerációt. Ugyanakkor a kertekben is szívesen látott vendég a növény áztatásával előállított tea, amely locsolással kijuttatva erősíti a növények kórokozók elleni védekezőképességét és fontos tápanyagokkal látja el őket. Ha nedves, lápos területen kertészkedik, feltétlenül ültessen fekete nadálytövet is!

Elhízás elleni európai nap - Május 21.

Gondolta volna, hogy a túlsúly, az elhízás az egyik fő rizikófaktora a világviszonylatban is fő halálozási okként szereplő szív- és érrendszeri megbetegedéseknek? De itt nem áll meg a sor: a cukorbetegségnek, a degeneratív ízületi betegségeknek és néhány daganattípusnak is. Ön ne álljon a betegségek előszobájában, étkezzen egészségesebben és szokjon rá valamilyen könnyen űzhető mozgásformára! A www.kulcspatikak.hu oldalon ingyenes, online gyógytorna- és edzésvideókkal tesszük könnyebbé Önnek a mindennapi mozgást. Várjuk a felületre Kulcs Kártyája számával Önt is!

Állatszőr allergia

Gondolta volna, hogy állatszőr allergia csak azóta létezik, mióta emberek sokasága kezdett a háziállataikkal egy légtérben élni? A XX. sz. végén - XXI. század elején jelentőssé vált allergiatípus rendkívül kellemetlen tünetekkel jár: szemviszketés, piros szemek, bőrkiütések, viszketés, bőrszárazság és sokakat gyötör köhögés, tüsszögés. Az állatszőr allergiát bőrpróbás és vérvizsgálattal egyszerű kimutatni, ezután megfelelő gyógyszerekkel a tünetek jól kezelhetők. Emellett a legtöbbet az segít a kutyával-cicával együtt élőkön, ha az állat szőrétől és -nyálától minél többször tisztítják meg otthonaikat, ruházatukat.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.