waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2022.01.28.

Ne hagyd ki a szűrővizsgálatokat: ezeket javasolják nők részére

A teljes egészség alapvetése, hogy nem csak betegen fordulunk orvoshoz, hanem egészségesen is rendszeresen ellenőriztetjük, hogy minden rendben van-e. Összegyűjtöttük, milyen szűrővizsgálatokat milyen életkorban és gyakorisággal ajánlanak az orvosok!

Ne hagyd ki a szűrővizsgálatokat: ezeket javasolják nők részére

Sok szűrővizsgálat nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott: ilyenek a fogászati szűrések, a szemvizsgálat, a belgyógyászati szűrés, a bőrgyógyászaton végzett anyajegyszűrés, a kardiológiai szűrővizsgálat vagy egy rutinszerű laborvizsgálat elvégeztetése. Vannak ugyanakkor olyan vizsgálatok, amelyek kifejezetten nők számára ajánlottak bizonyos időközönként: ezeket foglaljuk össze most.

 

Méhnyakrákszűrés

Évente célszerű részt venni a vizsgálaton, így a legnagyobb az esélye annak, hogy sikerül korai stádiumában felfedezni az esetlegesen kialakult elváltozásokat. A rákszűrés általában nőgyógyászati szűréssel együtt jár, így lehetünk igazán biztosak abban, hogy minden rendben van.

 

Emlőrákszűrés

Önvizsgálatot minden nő számára ajánlanak a szakemberek minden egyes hónapban. A menstruáció befejeztét követően a melleket először különböző testhelyzetekben abból a szempontból érdemes megnézni, hogy nem tapasztalunk-e rajtuk valamiféle külső elváltozást. Ezt követően először álló, majd fekvő helyzetben feltett kézzel, óvatos mozdulatokkal, de alaposan a mellet, valamint a mell és a hónalj közti területet is át kell tapogatni a legkisebb elváltozást keresve. Végül a bimbó összecsippentésével kell megállapítani, az váladékozik-e. 40 éves kor fölött évente ajánlott, hogy ezt orvos is elvégezze.

Mammográfiára 45 éves kor fölött kétévente hívják be a nőket, de fiatalabb korban is lehetséges már a vizsgálatot elvégeztetni. 35 éves kor alatt mell ultrahang alkalmas erre, 35 év fölött pedig a röntgenes mammográfia.

 

Csontsűrűség-vizsgálat

A csontritkulás mindkét nem tagjait sújthatja, de a klimaxon átesett nőkre jellemzőbb az állapot kialakulása, így nekik 60 éves kor fölött kétévente még nagyobb jelentősége van a vizsgálaton való részvételnek.

PodCast ajánló

36:36
A vaspótlás lehetőségei

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.