waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.06.30.
semmelweis
kulcs patikák
kulcspatikák

Mit ünneplünk a Semmelweis-napon? - Eltérő patikai nyitvatartás július 1-én

Július elsején tartjuk a Semmelweis-napot, másnéven a magyar egészségügy ünnepét. Az elnevezés Semmelweis Ignác magyar orvosról, közismerten az anyák megmentőjéről ered, aki ezen a napon született 1818-ban. Nevéhez a gyermekágyi láz okának feltárását kapcsoljuk, amely az édesanyák szülés utáni elhalálozásának volt fő felelőse a 19. században. Akkoriban a boncoló orvosok a kezükön keresztül vitték át a fertőzést a betegekre, köztük a szülő nőkre is, amely a gyermekágyi lázhoz vezetett.

Semmelweis Ignác felismerte, hogy a kórházak rossz higiéniai körülményei, a tisztaság és az orvosok kézfertőtlenítésének hiánya okozza a gyermekágyi láz miatti halálozások magas előfordulását, emiatt kezdeményezte a klórvizes kézmosás bevezetését, amely jelentősen leszorította a betegségben elhunytak számát.

2011 óta ez a nap az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap, ezzel is elismerve áldozatos munkájukat.

Július 1. pénteken valamennyi orvosi rendelő, védőnői tanácsadó és gyógyszertár ügyeleti nyitvatartásban lesz, de még a mai napon a normál nyitvatartási idő érvényes. Ha SOS elintéznivalód akadna, akkor keresd pénteken a Kulcs Non-Stop patikákat, akiket a patikakeresőnkben megtalálsz!:

https://kulcspatikak.hu/patikakereso

Mit ünneplünk a Semmelweis-napon?  - Eltérő patikai nyitvatartás július 1-én

Gondoltad volna?

Online Home Fitness ingyen

Gondoltad volna, hogy Kulcs Kártyáddal könnyen tehetsz az egészségedért? A Kulcs Patikák HOME FITNESS oldalán ingyenes, szakszerű edzés sorozat várja az érdeklődőket. Lépj be és kövesd Gyócsi Dóri gerinctréner és jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász szakszerű edzéseit, például a szenior tornasorozatot vagy a sokat ülők számára készí­tett preventí­v formatornát. Kattints ide, lépj be Kulcs Kártya számoddal és kezdődhet a torna!

Milyen ritka a RITKA BETEGSÉG?

A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek az átlagos népességhez viszonyí­tva kevés embert érintenek. Európában például egy betegség akkor tekinthető ritkának, ha több mint 2000 emberből mindössze egyet érint.

Ritka betegségek ezrei léteznek. Mí­g közel minden genetikai eredetű betegség ritka betegség, nem minden ritka betegség genetikai eredetű. Léteznek igen ritka fertőző betegségek is, valamint autoimmun betegségek is ritka rákmegbetegedések.

Napjainkig számos ritka betegség oka tisztázatlan, ezért az általánosan előforduló betegségekre berendezkedett egészségügyi ellátó rendszerekben nincs könnyű helyzete egy ritka betegséggel küzdőnek.

Erre hívja fel a figyelmet a február 28-i világnap.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- És kÉszletinformÁció irÁnt
ÉrdeklŐdj a legkÖzelebbi
Kulcs PatikÁban!

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.