waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.02.25.

Mire jó az intimtorna?

Javuló széklet- és vizelettartási képesség, jobb szexuális élet: ez még csak két előny a sok közül, amelyek az intimtorna gyakorlásának köszönhetők.

 Mire jó az intimtorna?

A női anatómia jellegzetessége, hogy a gátizmok meggyengülhetnek: a nők medencéje szélesebb, mint a férfiaké, ráadásul három testnyílásuk is található ezen a területen. Veleszületett betegség, nehéz szülés, hasi műtét, a hormonális egyensúly felborulása vagy nagyobb hízás is vezethet ahhoz, hogy ezek az izmok már nem képesek ellátni feladatukat többé, így nem biztosított a húgycső, a hüvely és a végbél megfelelő zárása.

Ilyen esetekben lehet szükség intimtornára – de nem csak női intimtornára, mivel a férfiak is profitálhatnak abból, ha rejtett izmaikat megmozgatják. Az egészséges életmód jegyében végzett gyakorlatok, mint például a méltán elismert Kriston intimtorna, segíthetnek a fent említett állapotokon.

Az intimtorna gyakorlatok otthon is végezhetők, ennek érdekében azonban szükséges megtanulni azokat, akár egyéni intimtorna tanfolyamon. Fontos ugyanis, hogy helyesen végezzük a mozdulatokat, melyekben szemmel nem látható izmok megmozgatására van szükség. Az intimtorna gyakorlatok helyesen végezve hatalmas segítséget nyújtanak. Az előnyök a következők:

  • Megerősödő izmok az érintett területen
  • Energiával töltött szövetek, fejlettebb idegi vezérléssel és tápanyagellátással
  • Javul a széklet- és vizelettartási képesség
  • Jobb a szexuális élet

A gyakorlatokkal ugyanakkor a könnyebb szülés mellett a változókorra is felkészülhetünk, megőrizve kismedencénk erejét. Hasi műtétekből történő lábadozás idején kiemelten fontos lehet az intimtorna.

Kevésbé ismert talán, de tény, hogy a túlzásba vitt edzés vagy az ülőmunka is ronthat e tájék izmainak állapotán: ezt azt is jelzi, hogy ha gátizmaink állapota romlik, érdemes lehet azt is átgondolni, milyen életmódbeli változtatások vezethetnek jobb egészséghez.

Az aranyérben szenvedőknek is érdemes egy próbát tenniük az intimtornával - de még a hüvelyi szárazság is enyhülhet, ha jól végezzük ezeket a gyakorlatokat. A tízórás tanfolyamokon elsajátított tudásban érdemes bízni, nem pedig ismerősök elmondásában: a rosszul végzett gyakorlatok ugyanis akár kárt is tehetnek bennünk.

 

Gondoltad volna?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.