waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.10.11.

Mi is pontosan az a székrekedés?

A székrekedésről

A székrekedés kellemetlen és képes felborítani a mindennapi életmenetet, mivel akadályoz téged a szabad cselekvésben. De mit jelent a székrekedés? A normális székletürítés a napi néhány alkalomtól a heti három alkalomig terjed, ez egyéntől függ. Az emberek székletürítési rutinja eltérő lehet, így csak te tudod, hogy mi a normális a számodra. De ne feledd, hogy nem szükséges naponta egyszer kimenni a mosdóba! Általánosságban elmondható, hogy székrekedés akkor fordul elő, ha a belek a szokásosnál lassabban dolgoznak.

Életünk során időről időre előfordulhat, hogy székrekedést tapasztalunk. Ez teljesen normális, ez az állapot az egyik leggyakoribb gyomor-bélrendszeri probléma, és a legtöbb embernél előfordul1.

Határozzuk meg pontosan, mi a székrekedés!

Az alkalmankénti székrekedés negatívan befolyásolja az életminőséget: kellemetlen vagy ritka székletürítés jellemzi. Olyan székletürítésre utal, amely hetente kevesebb mint háromszor fordul elő. A széklet gyakran száraz és/vagy kevés, ami megnehezíti vagy akár fájdalmassá is teheti a székletürítést2. További tünetek lehetnek a hasban jelentkező fájdalom, vagy kellemetlen érzés, puffadás, valamint elnehezült, enyhe bélműködés3.

Mindannyian különbözőek vagyunk, mégis a székrekedés tünetei ugyanúgy negatívan befolyásolhatják mindennapi életünket. A Dulcolax® belsőleges oldatos cseppek kiszámítható segítséget nyújt rendszertelen, ritka széklet, székrekedés esetén. Ha egyéni igényeid alapján szeretnéd adagolni gyógyszered székrekedés esetén, akkor válaszd a Dulcolax® cseppeket. 6-12 órán belül fejti ki hatását, ott, ahol szükség van rá: a vastagbélben.

Mi is pontosan az a székrekedés?

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

1. Udani JK, Bloom DW. Effects of Kivia powder on gut health in patients with occasional constipation: a randomized, double-blind, placebo-controlled study. Nutr J. 2013 Jun 8;12:78.

2. U.S. Department of Health and Human Services National Institutes of Health (NIH) – National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK). Constipation. 2018 - https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/constipation/definition-facts

3. John Hopkins Medicine. Health conditions and diseases – Constipation. 2021. https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/constipation

A Dulcolax® 7,5 mg/ml belsőleges oldatos cseppek vény nélkül kapható nátrium-pikoszulfát hatóanyagú hashajtó gyógyszer.

Opella Healthcare Commercial Kft. - 1138 Budapest, Váci út 133 „E” épület 3. emelet

Tel.: (+36 1) 505 0050 Web: www.sanofi.hu, Gyógyszer- és egyéb termékinformáció: (+36 1) 505 0055

MAT-HU-2201311 (2022.09.26.)

 

Gondoltad volna?

Cipősdoboz akció (Baptista szeretetszolgálat)

December 18-ig adhat le cipősdobozt, akár online is!

Idén is lehetőség nyílik  szebbé varázsolni a rászoruló gyermekek karácsonyát a  Baptista szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretein belül. Országszerte több gyűjtőponton, de akár online is van lehetőség az ajándék leadására!

A cipősdobozokat nem és kor szerint érdemes megtölteni, amit a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jut el a hátrányos helyzetű gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Tudta? A Kulcs Patikák idén is gyűjt a cipősdobozokba!

Ha Ön is adna le ajándékot akkor további információkat a http://ciposdoboz.hu/  oldalán talál.

Lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt!

Az ünnepek során a stressz-szintünk is jelentősen megemelkedik a sok teendő, konfliktushelyzet és megfelelési kényszer miatt. Íme néhány tipp, hogy kevésbé stresszeljünk:

  • Állítsunk be költségkeretet az ünnepekre, hogy ne aggódjunk k a túlköltekezés miatt 
  • Hangsúlyozzuk gyermekeinknek, unokáinknak, hogy az ünnep az együttlétről szól - így végezzünk együtt minél több közös, szórakoztató tevékenységet!
  • Osszuk meg a teendőket és iktassunk be énidőt, ha tehetjük mozogjunk is!
  • Érdemes kerülni a mértéktelen étkezést és a túl sok alkohol fogyasztását, ugyanis ezzel tovább fokozódhat a stressz, mivel a kortizol stresszhormon szint emelkedik.
  • Éljük meg a karácsony pillanatát, ne törekedjünk a tökéletességre!

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  •  cukor

Hámozzuk meg a narancsot, majd a héját  vékonyra szeletelve helyezzük egy tál vízbe ázni kb. 4 napra. Naponta kétszer cseréljünk rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik belőle.
Ha már eleget ázott a narancshéj, szedjük ki a vízből, és tiszta vízbe tegyük a tűzre. Forrástól számítva főzzük még 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, papírtörlőn szárítsuk meg és forgassuk meg kristálycukorban.
Süteményekbe de csokoládéba mártva is mennyei lesz!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.