waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyáddal extra -4,5% a KRIO INTÉZET megjelölt szolgáltatásaira
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2022.10.11.

Mi is pontosan az a székrekedés?

A székrekedésről

A székrekedés kellemetlen és képes felborítani a mindennapi életmenetet, mivel akadályoz téged a szabad cselekvésben. De mit jelent a székrekedés? A normális székletürítés a napi néhány alkalomtól a heti három alkalomig terjed, ez egyéntől függ. Az emberek székletürítési rutinja eltérő lehet, így csak te tudod, hogy mi a normális a számodra. De ne feledd, hogy nem szükséges naponta egyszer kimenni a mosdóba! Általánosságban elmondható, hogy székrekedés akkor fordul elő, ha a belek a szokásosnál lassabban dolgoznak.

Életünk során időről időre előfordulhat, hogy székrekedést tapasztalunk. Ez teljesen normális, ez az állapot az egyik leggyakoribb gyomor-bélrendszeri probléma, és a legtöbb embernél előfordul1.

Határozzuk meg pontosan, mi a székrekedés!

Az alkalmankénti székrekedés negatívan befolyásolja az életminőséget: kellemetlen vagy ritka székletürítés jellemzi. Olyan székletürítésre utal, amely hetente kevesebb mint háromszor fordul elő. A széklet gyakran száraz és/vagy kevés, ami megnehezíti vagy akár fájdalmassá is teheti a székletürítést2. További tünetek lehetnek a hasban jelentkező fájdalom, vagy kellemetlen érzés, puffadás, valamint elnehezült, enyhe bélműködés3.

Mindannyian különbözőek vagyunk, mégis a székrekedés tünetei ugyanúgy negatívan befolyásolhatják mindennapi életünket. A Dulcolax® belsőleges oldatos cseppek kiszámítható segítséget nyújt rendszertelen, ritka széklet, székrekedés esetén. Ha egyéni igényeid alapján szeretnéd adagolni gyógyszered székrekedés esetén, akkor válaszd a Dulcolax® cseppeket. 6-12 órán belül fejti ki hatását, ott, ahol szükség van rá: a vastagbélben.

Mi is pontosan az a székrekedés?

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

1. Udani JK, Bloom DW. Effects of Kivia powder on gut health in patients with occasional constipation: a randomized, double-blind, placebo-controlled study. Nutr J. 2013 Jun 8;12:78.

2. U.S. Department of Health and Human Services National Institutes of Health (NIH) - National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK). Constipation. 2018 - https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/constipation/definition-facts

3. John Hopkins Medicine. Health conditions and diseases - Constipation. 2021. https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/constipation

A Dulcolax® 7,5 mg/ml belsőleges oldatos cseppek vény nélkül kapható nátrium-pikoszulfát hatóanyagú hashajtó gyógyszer.

Opella Healthcare Commercial Kft. - 1138 Budapest, Váci út 133 'E' épület 3. emelet

Tel.: (+36 1) 505 0050 Web: www.sanofi.hu, Gyógyszer- és egyéb termékinformáció: (+36 1) 505 0055

MAT-HU-2201311 (2022.09.26.)

 

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.