waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2023.08.08.
nyár
intim
intimhigiénia
ápolás

Intimgihiénia nyáron? Így csináld!

A nyári hónapok a napfény, a meleg és a pihenés időszakai, amikor a legtöbben élvezik a kinti tevékenységeket és a fürdőzést. Azonban kevesen gondolnak az intimhigiénia fontosságára ebben az időszakban. A női intimhigiénia egész évben fontos, de nyáron különösen oda kell figyelni rá. Ebben a cikkben olyan hasznos tippeket osztunk meg, amik segítenek elkerülni az esetleges fertőzéseket. Lássuk hát, mikre kell ügyelned!

 

Tartsd szárazon és tisztán alsó területed

A nyári hónapokban a meleg és nedves környezet ideális táptalajt jelenthet a baktériumok és a gombák számára. Az izzadás és a fürdőzés miatt a nemi szervek környéke könnyebben nedves és párás lehet. Ezért fontos, hogy rendszeresen tartsd szárazon és tisztán az intim területeket. A jelszó a tiszta víz és az enyhe, PH-semleges tisztálkodószer, és próbáld elkerülni a parfümös, színezett termékeket, mivel ezek is okozhatnak irritációt a melegben. A tisztálkodást persze nem szabad túlzásba sem vinni, mivel ez is irritációkhoz, és PH megboruláshoz vezethet.

 

Használj megfelelő alsóneműt

Intimgihiénia nyáron? Így csináld!

Válassz olyan alsóneműt, amely lélegző anyagból készült, például pamutból vagy más természetes anyagból. Az ilyen ruhaneműk lehetővé teszik a levegő áramlását és csökkentik az izzadást. Kerüld az olyan alsónemű viselését, amely szűk vagy szintetikus anyagból készült, mivel ezek hozzájárulhatnak a nedvesség és a nem kívánatos baktériumok elszaporodásához.

 

Készülj fel az utazásra

Nyáron sokat utazunk és strandolunk, ami kihívást jelenthet az intimhigiénia fenntartása szempontjából. Használj tisztasági vagy intim törlőkendőt, ha nem áll rendelkezésedre tiszta vízzel történő mosakodási lehetőség. Ügyelj arra, hogy a fürdőruhád mindig száraz legyen, ne maradj sokáig nedves öltözetben, mivel ez is megnövelheti a baktériumok és gombák elszaporodásának kockázatát.

 

Védelem a menstruáció idején

A menstruáció időszaka is kihívásokkal járhat a nyári hónapokban. Fontos, hogy rendszeresen cseréld a menstruációs terméket (tampon, betét, menstruációs bugyi, stb), hogy elkerüld a fertőzések kockázatát. Használj olyan termékeket, amelyek légáteresztőek és hipoallergének. Az intim terület tisztán tartására külön ügyelj ezeken a napokon.

 

Strandolj körültekintően

Napozás során használj saját strandtörülközőt és tarts magadnál plusz egyet, amellyel a verejtéket eltávolíthatod magadról.

Legyen nálad plusz egy fürdőruha, így ha kijöttél a vízből, szárazra cserélheted a nedves szetted. Felületfertőtlenítő spray vagy kendő használatával a toalett felületét és a kilincseket fertőtlenítheted.

Intimgihiénia nyáron? Így csináld!

 Vigyázz az irritáló anyagokkal

Nyáron kerüld az irritáló anyagok használatát az intim területeken. Az úszómedencék klóros- és a tenger sós vízével való érintkezés sokaknál irritációt okozhat. A kellemes mártózás után javasolt rögtön zuhannyal leöblíteni a testünket, hogy bőrünket megtisztítsuk ezektől. Az ilyen típusú vizek után alaposan öblítsd le az intim területeket is tiszta vízzel, és mindig kerüld a túlzottan illatosított krémek, borotvahabok, spray-k használatát.

 

PodCast ajánló

44.37
Bőrbetegségek a Naptól – Hogyan védekezzünk?

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.