waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.08.03.

Ingyenes mozgásformák 60 felettieknek

Az aktív életmódról idősebb korban sem érdemes lemondani – sőt, voltaképpen nem is szabad, hiszen ez a minél hosszabban megőrzött egészség egyik kulcsfontosságú alapeleme is egyben. Az otthoni tornán túl változatos lehetőségek várják még azokat a szeniorokat, akik így is tennének testükért.

Ingyenes mozgásformák 60 felettieknek

Séta

Nagyon kézenfekvő, mégsem biztos, hogy mindenkinek azonnal eszébe jut a séta, mint az egészség és a vitalitás megőrzésének egyik legegyszerűbb módja. A nyári, meleg napokon természetesen nem mindegy, hogy mikor és milyen környezetben gyalogol az ember, legyen szó akár idősről, akár fiatalról. Ne a déli órákat válasszuk ki erre a célra, inkább a kora reggeli vagy az esti idősávban sétáljunk, de ilyenkor is érdemes gondoskodni arról, hogy megfelelő mennyiségű víz legyen nálunk, illetve ruházatunk is alkalmazkodjon az időjáráshoz. Minél szellősebb, világosabb a ruha, annál jobb, és a kalapról sem szabad megfeledkezni a napvédelem mellett.

Lényeges lehet még a megfelelő cipő, amely nemcsak ortopédiailag alkalmas gyaloglásra, hanem ha erdőben, változatos talajon sétálunk, ott is jól tartja a lábat.

Nordic walking

A gyaloglás egyik válfaja a nordic walking, amelyhez csak egy erdőre és két jó botra van szükség. Tulajdonképpen a gyaloglás és a természetjárás kombinációja ez a sport, melyet fiatalabbak is űzhetnek: már csak azért is nagyon hasznos, mert a természetben töltött idő több kutatás tanúsága szerint hozzájárul lelki egészségünk javulásához. A botok használatával végzett gyaloglás a bizonytalanabbul közlekedők számára is megoldás lehet.

Úszás

Szerencsére vannak olyan természetes vizeink, amelyekben ingyen is úszhatnak azok, akik nemcsak mozgást, hanem a melegben enyhülést is keresnek. A gyaloglás és az időjárás kapcsolatára vonatkozó szabályok itt is érvényesek: ne a legforróbb órákban válasszuk az úszást sem, és a napvédelem jelentősége itt még fontosabb. Az úszás nagyszerű, az egész testet megmozgató sport, mellyel sok jót tehetünk egészségünkért!

Gyógytorna

Az otthoni torna bármikor végezhető – a legjobb az, ha gyógytornász által összeállított gyakorlatsort ismétlünk meg otthon, így nem áll fenn annak veszélye, hogy esetleg olyan mozdulatot végzünk, amellyel ártunk magunknak. Az időskori mozgásban nagy segítséget jelenthet az online torna is, mint például a Kulcs Patikák Facebook-oldalán elérhető gyakorlatsorok. Gyócsi Dóri gyógytornász hetente kétszer, kedden és vasárnap fél 11-től vár mindenkit ingyenesen végezhető gyakorlatsorokkal – keddenként frissítő torna, míg hétvégén gerinctorna kerül terítékre. A változatos tornagyakorlatok fizioterápiás hasznából bárki profitálhat, fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt ajánljuk azokat!

Gondoltad volna?

Fügéből is lehet turmix!

Íme egy isteni nyárvégi turmix recept, amelyet a friss érett gyümölcsből készíthet!

Hozzávalók:

  • 3 db érett füge
  • 1 db banán
  • 1 dl joghurt (élőflórás)
  • 1 dl víz
  • fahéj, ízlés szerint
  • ½ vanília rúd

Miután krémesre turmixolta a hozzávalókat, már fogyaszthatja is! Ez az ital kiváló energianövelő, és még az emésztőrendszert is élénkíti.

Augusztus 13. a balkezesek világnapja,

amelyet egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére szoktak minden évben megrendezni. A világnap célja társadalmi beilleszkedésük elősegítése és elfogadtatása a jobbkezesekkel. A balkezesek aránya a nagyvilágban jelenleg körülbelül 10-15% körül van. A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható, ennek köszönhető az is, hogy a művészek közül sokan balkezesek voltak , pl. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Beethoven vagy Mozart is.

Országszerte már 30 Kulcs Quality Patika várja Önt is!

A Kulcs Patikáknál minden idők legnagyobb patika-átalakítási sorozata komoly mérföldkőhöz ért. Júliusban harmincra nőtt azon gyógyszertárak száma, amelyek a Kulcs hálózaton belül a prémium, ún. Quality Patika címet kiérdemelték. „Mi hiszünk abban, hogy szakemberink tanácsa a legnagyobb érték a patikában. A mai vásárlói igények felett azonban nem érdemes szemet hunyni. A Kulcs Quality Patika Program erre a helyzetre kínál megoldást: a környezet modern és barátságos, a vásárló igényei jobban előtérbe kerülnek, azonban a szakmai segítség továbbra is kulcsfontosságú marad, sőt, kiemelkedik.” – mondta dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcspatikák Zrt. vezérigazgatója. Keresse Ön is a Kulcs Quality Patikákat! Meglepően nagy termékkínálat és figyelmes, extra szolgáltatások várják!

kulcspatikak.hu/quality

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.