waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.08.04.

Időskori hallásvesztésünk kezdetét nem mi vesszük észre

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2018-as kimutatása szerint világszerte 466 millió ember érintett halláscsökkenésben, amelyből 32 millió gyermek. Időskorban a leggyakoribb: a 65 év felett minden harmadik ember érintett.

A halláscsökkenésnek számos okát ismerjük, ezek közül kiemelendő a genetikai eredetű, de jelentős az infekció eredetű, a zajártalom okozta, illetve bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként kialakult halláscsökkenés. Általában elmondható, hogy egészséges életmód és a megfelelő zajvédelem segítheti a megelőzést, de az öregedési folyamatok részeként ezeket betartva is gyakran kialakul, így 60 év felett javasolt évenként a hallásszűrés.

 

HOGYAN VEGYÜK ÉSZRE IDŐBEN A JELEKET

A felnőttkorban -különböző okokból- kialakult hallásvesztést legtöbbször nem magunk vesszük észre, sokkal inkább a környezetünk. Társaságban többször vissza kell kérdezni, a TV-t halljuk, de nem mindig értjük a szavakat, nem vagy nehezen halljuk meg a telefoncsengést, esetleg az ajtócsengőt is. Ha szeretteink többször jelzik számunkra erről észrevételeiket, ne intézzük el egy legyintéssel, hanem vegyük komolyan.

Figyelem! Halláscsökkenés (különösen csak az egyik oldalon jelentkező) és fülzúgás, szédülés esetén azonnal tanácsos felkeresni szakorvost: fül-orr-gégészt!

A hallásveszteség korai felismerése még önmagában ugyan nem segít abban, hogy ne legyen nagyobb a károsodás, de az időben való diagnózis és rehabilitáció nagyban hozzájárulhat a további hallásromlás megelőzéséhez.

Aki túl sokáig vár, annál komolyabb következmények léphetnek fel. A kutatók kimutatták, hogy agyunk körülbelül hét év elteltével bizonyos hangokat egész egyszerűen „elfelejt” meghallani. Később, mikor ezeket a zajokat a hallókészülék ismét hallhatóvá teszi, agyunk már nem képes őket megfelelően értelmezni, és ezért gyakran túl hangosnak és kellemetlennek érzékeljük őket – még akkor is, ha csupán olyan ártalmatlan hangokról van szó, mint a falevelek susogása vagy a szomszéd kert zajai.” – hívja fel a figyelmet a GEERS Halláscentrumok egyik szakértője.

Ismerjük fel, (vagy -be!) idejében, ha hallásunk romlik, és vizsgáltassuk meg szakemberrel!

 Időskori hallásvesztésünk kezdetét nem mi vesszük észre

A Kulcs Patikák új Partnere, a GEERS Halláscentrumok ebben az érintettek kiváló partnere lehet. Az alábbi profi szolgáltatásokkal várják a jelentkezőket:

  • ingyenes hallásszűrés
  • ingyenes hallókészülék-kipróbálás akár azonnal
  • hallókészülék és kiegészítő eszközök, tisztítószerek értékesítése
  • hallókészülék-tisztítás és -szerviz
  • személyre szabott hallásgondozási program egy életen keresztül
  • Szakértő kollégák, kötelezettségmentes hallókészülék-kipróbálási lehetőség, fizetéskönnyítési lehetőségek.

Kedvezmény a Kulcs Patikák törzsvásárlói számára:

10% kedvezmény üzleteinkben történő vásárláskor, valamennyi, TB által nem támogatott termékre* ingyenes hallásvizsgálattal egy csomagban.

A kedvezmény igénybevételéhez: mutasd be a Kulcs Kártyádat a GEERS audiológus kollégáknak vásárlásnál!

*A kedvezmény a következő termékekre vonatkozik: pl. hallókészülékek és kiegészítők: elem, ápolószer, illeszték, füldugók. Más kedvezménnyel nem összevonható. Csak személyes vásárlás esetén.

 

Gondoltad volna?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.