waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Kulcs Kártyáddal novemberben 50% kedvezmény a Geers legújabb hallókészülékére!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2022.08.26.

Hogyan serkentsük iskolás gyermekünk memóriáját?

Napok kérdése és beköszönt a szeptember, ami egyenlő az iskolakezdéssel. Ilyenkor a legtöbb szülő igyekszik mindent bevetni, hogy gyermekének memóriáját, tanulóképességét fokozza - többen akár a gyógyszertárakban keresnek olyan készítményeket, amelyek segítségével serkenthető a tanulási folyamat.

Az emlékezet, a feladatokra való fókuszálás fejlesztését egy iskolás korú gyermeknél több tényező befolyásolja, ami lehet például pszichológiai vagy fiziológiai faktor is. Okosító 'csodabogyók' azonban nem léteznek a problémára, viszont vannak olyan kiegészítő módszerek, amelyek plusz figyelem löketet adhatnak az iskolában és az otthoni tanulás során!

Vény nélküli gyógyszerek

Mielőtt vény nélküli memóriaserkentő gyógyszert adnánk gyermekünknek, feltétlen kérjük ki az orvos véleményét. Nagyobb gyermekeknél, 8 éves kortól és serdülőknél pl. olvasási nehézség esetén alkalmazható a piracetám tabletta , amely egy nootropikus(agyserkentő) és idegsejteket védő gyógyszer, amely az agy egyes funkcióinak javítására (tanulás, memória, motiváció fokozása stb.) szolgál.

Az Omega-3-zsírsavak

Hogyan serkentsük iskolás gyermekünk memóriáját?

A kognitív funkciók és a szellemi frissesség növelésében elengedhetetlenek az omega-3-zsírsavak. Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának részei, amelynél különösen dokozahexaénsav(DHA) fokozza a memóriával kapcsolatos agyi teljesítményt. Azok a gyerekek, akiknek szervezete rendszeresen jut omega-3-zsírsavakhoz, általánosságban jobb a feladat-és problémamegoldó képességük. Körülbelül 14 éves korig rendkívül fontos az optimális bevitel, mivel ezen kor eléréséig fejlődik a gyerekek agya a legnagyobb mértékben. Étrend-kiegészítő formán felül étkezéssel is bevihetjük a szervezetbe, például tengeri hal, dió, és olyan különböző olajok fogyasztásával, mint például a len-és dióolaj, szója, vagy repceolaj.

Lecitin

A lecitin egy természetes, zsírszerű anyag, a sejtek nélkülözhetetlen építőeleme, amely különösen a sejthártya és az idegszövet számára fontos. Fontos szerepe van még a szív és a máj működésében is, többek között pedig segíti a zsírok és a koleszterin szállítását a vérben, valamint a zsírok feldolgozását az epében. Természetes módon több élelmiszerben fellelhető, elsősorban a tojásban, földimogyoróban, szójában, lencsében, borsóban, napraforgóban. Fokozza az agy teljesítményét, segíthet megelőzni és kezelni a memóriazavarokat, javít a tanulási nehézségeken, növeli a koncentráló képességet és a szellemi aktivitást. Időseknél hasznos lehet kiegészítésképp az Alzheimer-kór, vagy amnézia kezelésében. Nem lehet túladagolni, azonban érdemes első körben kisebb mennyiséget bevinni a szervezetünkbe, és így figyelni a testreakciókat.Többféle formában elérhető pl. kapszula vagy granulátum.

 

Egészséges életmód

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bár az étrendkiegészítők, vény nélküli tabletták ugyan hozzájárulhatnak a szellemi frissességhez, de nem hagyatkozhatunk csak ezeknek a szedésére.Bizonyosodjunk meg róla, hogy gyermekünk életmódja, életvitele rendben van-e!

Ügyeljünk a kellő és nyugodt alvásidő biztosítására, ne hagyjuk, hogy gyermekünk alvásritmusa felboruljon. 6 és 8 éves kor között 11-12 óra, 8 és 12 éves korban 10-12, kamaszkorban pedig 8-10 óra az optimális alvási idő. Gondoskodjunk a helyes táplálkozásról, változatosan, vitaminokban gazdag ételeket főzzünk, csomagoljunk az iskolába.

Hogyan serkentsük iskolás gyermekünk memóriáját?

Végezetül ne feledjük; épp testben ép lélek! Érdemes valamilyen sportot választani, hiszen, ha a gyerkőcök fittek, nagyobb lesz az energiájuk is. A sport mellett érdemes lehet valamilyen szakkört (sakk, idegen nyelv, zene stb.) választanunk, így a koncentráló képességüket más módon is kamatoztatni tudják majd.

Hogyan serkentsük iskolás gyermekünk memóriáját?

Szeptemberben a Kulcs Patikákban kapható több gyermekeknek szóló termékre csaphatsz le akciós áron, amely hasznos lehet az őszi hónapokra! A kedvezményes termékeket megtalálod a szeptemberi újság 6-7. oldalán, amit Kulcs Kártyával bejelentkezve már elérhetsz online. Nincs még Kulcs Kártyád? Regisztrált ITT ingyenesen, online.

 

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.