waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.11.23.

Erre használd a tengervizes orrpsrayt!

A levegőben található polleneket, apró szennyeződéseket, kórokozókat az orrnyálkahártya csillámszőrei gyűjtik össze, előszűrve ezzel a légutakba kerülő levegőt. Hasznos ezeket a fontos területeket tisztán tartani a hétköznapokban, különösen a mostani, náthás megbetegedésekkel teli időszakban. Erre alkalmas a napi orrtoalett során például a tengervizes orrspray használata.

HOGYAN VÁLASSZ TERMÉKET?

Az izotóniás tengervizes orrspray azonos koncentrációjú az emberi szervezettel. Olyan tengervíz készítmény, ami az orr napi higiéniájának megőrzésére és normális működésének fenntartására terveztek. 

A hipertóniás (töményebb) sóoldatot tartalmazó orrspray-ket orrdugulással járó felső légúti megbetegedések, nátha, influenza, orrmelléküreg-gyulladások kezelésében alkalmazhatjuk eredménnyel. Ezek az orrnyálkahártyára jutva, onnan – magasabb sótartalma révén- vizet von el, így kíméletesen, de hatékonyan csökkenti az orrdugulásáért felelős nyálkahártya-duzzanatot. A duzzanatcsökkentő hatás révén a lezáródott arc- és orrmelléküregek megnyílnak, ezáltal jelentős orrváladéktól szabadulhatunk meg könnyebben.

AJÁNLOTT KISZERELÉSEK KÜLÖNBÖZŐ HASZNÁLATRA

Hajtógázas kivitelben porlasztja a tengervizet, ezzel egy mosó hatást fejt ki, hidratálja az orrnyálkahártyát, mindennapos orrhigiéniára és náthás időszakban is remekül alkalmazható. A hajtógáz-mentes verzióknál azonban magunk szabályozhatjuk a bevitt mennyiséget.

Az orrmosó flakonok jól használhatók az orrüreg átmosására, tisztítására. Ezekbe magunk készítjük el az oldatot. Ezt a mosdó fölé hajolva végezd, egyik orrjáraton a folyadékot bejuttatva a másikon távozni fog, ezzel átmosva a teljes orrüreget. Komolyabb váladékképződés, orrdugulás idején aranyat ér!

Kisgyermekeknél az „orrszívó porszívó” használata előtt a tengervizes orrspray remekül fellazítja a beszáradt váladékot, könnyebbé teszi annak eltávolítását.

EXTRA TIPPEK

Erre használd a tengervizes orrpsrayt!

Fontos, hogy soha ne nyeld le ezt a váladékkal telt sós folyadékot, hiszen a benne lévő baktériumok, vírusok, akár gyomorhurutot és vele járó gyomorfájást, hasmenést is okozhatnak.

Ezt a „K” hang kiadásával tudod megakadályozni, ekkor a garat zár és nem tudod lenyelni. Ugyanilyen jelentőségű az a szabály is, hogy orröblítés közben ne fújd az orrodat, csak utána, mert előfordulhat, hogy a középfülbe kerül a mosófolyadék és akár gyulladást is okozhat.

Többet szeretnél tudni az orrsprayk használatáról? Nézd meg a Kérdezd a gyógyszerészt! élő Facebook videónkat a témában, amelyben dr. Kresznovszki Miklós gyógyszerész mutatja be a lehetőségeket.

Gondoltad volna?

Fekete nadálytő

Gondolta volna, hogy a fekete nadálytövet nem csak a humán gyógyászatban használják évezredek óta? Gyógyhatása főleg a gyökerében koncentrálódó hatóanyagnak köszönheti, amely külsőleg alkalmazható formában gyógyítja hatékonyan a sebeket, csökkenti a fájdalmat és gyulladásokat, fokozza a sejtregenerációt. Ugyanakkor a kertekben is szívesen látott vendég a növény áztatásával előállított tea, amely locsolással kijuttatva erősíti a növények kórokozók elleni védekezőképességét és fontos tápanyagokkal látja el őket. Ha nedves, lápos területen kertészkedik, feltétlenül ültessen fekete nadálytövet is!

Elhízás elleni európai nap - Május 21.

Gondolta volna, hogy a túlsúly, az elhízás az egyik fő rizikófaktora a világviszonylatban is fő halálozási okként szereplő szív- és érrendszeri megbetegedéseknek? De itt nem áll meg a sor: a cukorbetegségnek, a degeneratív ízületi betegségeknek és néhány daganattípusnak is. Ön ne álljon a betegségek előszobájában, étkezzen egészségesebben és szokjon rá valamilyen könnyen űzhető mozgásformára! A www.kulcspatikak.hu oldalon ingyenes, online gyógytorna- és edzésvideókkal tesszük könnyebbé Önnek a mindennapi mozgást. Várjuk a felületre Kulcs Kártyája számával Önt is!

Állatszőr allergia

Gondolta volna, hogy állatszőr allergia csak azóta létezik, mióta emberek sokasága kezdett a háziállataikkal egy légtérben élni? A XX. sz. végén - XXI. század elején jelentőssé vált allergiatípus rendkívül kellemetlen tünetekkel jár: szemviszketés, piros szemek, bőrkiütések, viszketés, bőrszárazság és sokakat gyötör köhögés, tüsszögés. Az állatszőr allergiát bőrpróbás és vérvizsgálattal egyszerű kimutatni, ezután megfelelő gyógyszerekkel a tünetek jól kezelhetők. Emellett a legtöbbet az segít a kutyával-cicával együtt élőkön, ha az állat szőrétől és -nyálától minél többször tisztítják meg otthonaikat, ruházatukat.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.