waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal szakácskönyv ajándékba a Könyvtündértől!
Anyutest-edzés minden vasárnap 9.30-tól a Facebookon!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2021.11.23.

Erre használd a tengervizes orrpsrayt!

A levegőben található polleneket, apró szennyeződéseket, kórokozókat az orrnyálkahártya csillámszőrei gyűjtik össze, előszűrve ezzel a légutakba kerülő levegőt. Hasznos ezeket a fontos területeket tisztán tartani a hétköznapokban, különösen a mostani, náthás megbetegedésekkel teli időszakban. Erre alkalmas a napi orrtoalett során például a tengervizes orrspray használata.

HOGYAN VÁLASSZ TERMÉKET?

Az izotóniás tengervizes orrspray azonos koncentrációjú az emberi szervezettel. Olyan tengervíz készítmény, ami az orr napi higiéniájának megőrzésére és normális működésének fenntartására terveztek. 

A hipertóniás (töményebb) sóoldatot tartalmazó orrspray-ket orrdugulással járó felső légúti megbetegedések, nátha, influenza, orrmelléküreg-gyulladások kezelésében alkalmazhatjuk eredménnyel. Ezek az orrnyálkahártyára jutva, onnan – magasabb sótartalma révén- vizet von el, így kíméletesen, de hatékonyan csökkenti az orrdugulásáért felelős nyálkahártya-duzzanatot. A duzzanatcsökkentő hatás révén a lezáródott arc- és orrmelléküregek megnyílnak, ezáltal jelentős orrváladéktól szabadulhatunk meg könnyebben.

AJÁNLOTT KISZERELÉSEK KÜLÖNBÖZŐ HASZNÁLATRA

Hajtógázas kivitelben porlasztja a tengervizet, ezzel egy mosó hatást fejt ki, hidratálja az orrnyálkahártyát, mindennapos orrhigiéniára és náthás időszakban is remekül alkalmazható. A hajtógáz-mentes verzióknál azonban magunk szabályozhatjuk a bevitt mennyiséget.

Az orrmosó flakonok jól használhatók az orrüreg átmosására, tisztítására. Ezekbe magunk készítjük el az oldatot. Ezt a mosdó fölé hajolva végezd, egyik orrjáraton a folyadékot bejuttatva a másikon távozni fog, ezzel átmosva a teljes orrüreget. Komolyabb váladékképződés, orrdugulás idején aranyat ér!

Kisgyermekeknél az „orrszívó porszívó” használata előtt a tengervizes orrspray remekül fellazítja a beszáradt váladékot, könnyebbé teszi annak eltávolítását.

EXTRA TIPPEK

Erre használd a tengervizes orrpsrayt!

Fontos, hogy soha ne nyeld le ezt a váladékkal telt sós folyadékot, hiszen a benne lévő baktériumok, vírusok, akár gyomorhurutot és vele járó gyomorfájást, hasmenést is okozhatnak.

Ezt a „K” hang kiadásával tudod megakadályozni, ekkor a garat zár és nem tudod lenyelni. Ugyanilyen jelentőségű az a szabály is, hogy orröblítés közben ne fújd az orrodat, csak utána, mert előfordulhat, hogy a középfülbe kerül a mosófolyadék és akár gyulladást is okozhat.

Többet szeretnél tudni az orrsprayk használatáról? Nézd meg a Kérdezd a gyógyszerészt! élő Facebook videónkat a témában, amelyben dr. Kresznovszki Miklós gyógyszerész mutatja be a lehetőségeket.

Gondoltad volna?

Diabétesz Világnapja - november 14.

A cukorbetegség kiemelt fontosságára felhívó világnapot 1991 óta szervezik meg világszerte, minden évben november 14-én. A diabétesz olyan anyagcsere betegség, mely a cukor túlzott felhalmozódását eredményezi a vérben. Veleszületett betegség, ugyanakkor genetikai hajlam esetén felnőttkorban is kialakulhat, a szervezetben súlyos károkat okozva. Megelőzése ezért rendkívül fontos, amely főleg szénhidrátcsökkentett élelmiszerbevitellel és rendszeres testmozgással valósulhat meg. Nehéz belevágnia a sportolásba? Mi segítünk!
A Kulcs Patikák honlapján többféle ingyenes gyógytornát megtalálsz, ha belépsz Kulcs Kártyád számával, ezenkívül a Facebook-oldalunkon minden vasárnap 9:30-tól ingyenes, profi „ANYUTEST-EDZÉS” vár!

Nemzetközi Férfinap – november 19.

Szeretjük a férfiakat, hát törődjünk az egészségükkel! Erre buzdítjuk minden kedves hölgyolvasónkat a Nemzetközi Férfinap alkalmából. Mert nincs nagyobb kincs az egészségnél. A férfiaknál gyakrabban előforduló – életmódbeli okokra visszavezethető – betegségek,  mint a magas vérnyomás, stroke, szívroham, magas koleszterinszint, egy része egy kis mindennapi odafigyeléssel megelőzhető! Ha az életmódváltásra nehezen is veszi rá magát, kínáljátok őket több zöldséggel-gyümölccsel étkezésekkor, iktassatok be tudatosan extra szabadidőt a naptárba pihenésre és mozgásra is, és ne feledkezzetek meg arról, hogy a 40 feletti urak esetében az éves komplex szűrővizsgálatok különösen ajánlottak!

Omega-3 zsírsav: chiamag vs. lenmag

A „superfood"-ként emlegetett, Közép-és Dél-Amerikából származó chiamagot (vagy magyarul: azték zsályamagot) kiemelkedő omega-3 zsírsav tartalma miatt ajánlják fogyasztásra világszerte. Pudingok, müzlik és más, sokféle étel összetevője lehet. Az EU-ban új ételnek számító finomság igazi trendi csemege a magas omega-3 zsírsavtartalma és persze egzotikuma miatt. Azonban jó tudni, hogy a hazánkban termesztett, hétköznapi LENMAG 1,3-szor több omega-3 zsírsavat tartalmaz (lenmag: 22.813mg/100g > chiamag: 17.552mg/100g) és az itthon termesztésből következő kis ökolábnyom miatt sokkal környezetbarátabb megoldás is. Tudatosan étkezel? Válaszd a hazait!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.