waiting
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Legfrissebb:
Az UniCredit Bank ajánlata: kedvezményes banki szolgáltatások Kulcs Kártyáddal!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Kulcs Patikák
2024.07.01.

Canesten, hogy újra Önmagad lehess!

Támogatott tartalom

A gombás bőrfertőzés és a hüvelygomba is igen gyakori betegségek -alig akad olyan ember, aki élete során ne tapasztalta volna meg valamilyen formában. Habár sokat tehetünk a megbetegedés kockázatának csökkentése érdekében, akkor sem kell megijedni, ha mégis megjelennek a tünetek - viszketés, égő érzés mellett a bőrön hámlás, a hüvelyben túrós állagú folyás. Ha a probléma nem már sokadszorra tér vissza, akkor otthon, vény nélkül kapható gyógyszerekkel is elkezdhetjük a kezelést.

A bőrgombát többféle gombafaj is okozhatja. Laboratóriumi vizsgálat nélkül szinte lehetetlen megállapítani, hogy milyen gombafajjal állunk szembe, ezt azonban csak súlyos vagy sokadjára visszatérő esetekben végzik el rutinszerűen. Ezért fontos, hogy a bőrgomba kezeléséhez olyan készítményt válasszunk, amely minél több gombafaj ellen hatásos, azaz ún. széles spektrumú gombaellenes szer legyen, mint például a Canesten 10 mg/g krém.

Ha hüvelytáji viszketést, égő érzést tapasztalsz, emellett a hüvelyváladékod állaga sűrűvé, túróssá válik, lehet, hogy gombás fertőzésed van. Ez akkor következik be, ha a hüvelyben élő jótékony tejsavbaktériumok nem tudják kontrollálni az élesztőgombák elszaporodását – például egy, a tejsavbaktériumokat is elpusztító antibiotikum-kúra után.  A nedves, meleg, párás környezet és a magas vércukorszint is a gombák szaporodásának kedvez. Előbbi kialakulhat pl. rosszul szellőző fehérnemű viselésekor utóbbi pedig stressz vagy cukorbetegség következményeként.

A hüvelygomba egyszerűbb esetben vény nélkül kapható gyógyszerekkel is kezelhető, például a Canesten Uno 500 mg lágy hüvelykapszulával. Csak 1 alkalommal kell felhelyezni, majd gombaölő hatását több napon át fejti ki.

A Canesten 10 mg/g krém 1-2 hetes kiegészítő használatával pedig a külső nemi szervek gombafertőzését gyógyítható - így csillapodik a kínzó szeméremtájéki viszketés és égő érzés, nem utolsósorban pedig a szexuális partner kezelése is megoldható vele.

A Canesten 10 mg/g krém és a Canesten Uno 500 mg lágy hüvelykapszula vény nélkül kapható gyógyszerek Hatóanyag. klotrimazol.

CH-20230425-108                                           Forgalmazza: Bayer Hungária Kft., 1117 Budapest, Dombóvári út 26.


 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A cikk megjelenését a Bayer Hungária Kft. támogatta.

PodCast ajánló

49:18
Gyógyszerfüggő a családban – Mit tegyünk?

Cikkajánló

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatikak.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Patikakereső

PatikakeresőHa patikáinkat közvetlenül szeretnéd elérni,
használd a patikakeresőt!
Ár- és készletinformáció iránt érdeklődj patikáink elérhetőségein.

Ha patikáinkat közvetlenül szeretné elérni, használja a patikakeresőt!

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.