waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.09.02.

Bőrápolás nyár után – így gondoskodj róla!

Nemcsak a téli időjárás, de a nyári meleg, napsütés is megtudja viselni a bőrt. Ilyenkor ugyanolyan kellő figyelemmel kell ápolnunk bőrünket, mint a hideg okozta bőrszárazság, kipirosodás ellen.

A nyári hónapokban nagy mértékben kivagyunk téve az UV sugaraknak, a klóros medencevíznek, légkondicionáló berendezéseknek – ezeket a külső behatásokat pedig nem felejti bőrünk sem!

Íme pár jótanács, amit bőrödért tehetsz az ősz beköszöntével.

 

Továbbra is használj fényvédőt!

Hiába érezzük már kevésbé intenzívnek a napsugarakat, borús, felhős időben mégis jelentős mértékben ronthatnak a bőr állapotán. A bőr korai öregedéséért az UVA-sugarak felelősek, mivel befolyással vannak az elasztin képződésére és a magas szabadgyök termelésre. Ügyeljünk rá, hogy napi rutinunk kezdő lépései között legyen a megfelelő fényvédő felvitele arcra, nyakra és dekoltázsra.

Nem találtad még meg a neked való fényvédőt? A Kulcs Patikák szakképzett dolgozóiban megbízhatsz, keresd őket bizalommal, országszerte 210 ponton!

 

Ellenőriztesd bőrödet!

Mivel több hónapon keresztül intenzívebben érte bőrödet a napsugárzás, ez esetleges elváltozásokhoz is tud vezetni (pigmentfoltok, anyajegyek elváltozása stb). Éppen ezért érdemes ősz beköszöntével bőrgyógyásszal átvizsgáltatni magunkat, különös tekintettel az esetleges anyajegyek elváltozását ellenőrizni, melanoma szűrést végeztetni. 

Bőrápolás nyár után – így gondoskodj róla!

Pótold a vizet belülről!

A védekezés mindig belsőleg indul: a megfelelő folyadékfogyasztás nemcsak érrendszerünk és szerveink megfelelő működése miatt szükséges, hanem az egészséges, kisimult bőrért is. Az ajánlott napi vízfogyasztás 1,5-2 liter, amelytől a bőr sokkal frissebb és ragyogóbb lesz, a száraz foltok és a dehidratáltság jelei pedig csökkennek. Mindemellett egyensúlyban tartja a bőr természetes pH-ját, revitalizálja és kellő oxigénnel is ellátja.

 

Hidratálj!

Bőrápolás nyár után – így gondoskodj róla!

Ha már belülről pótoltad a vízhiányt, itt az ideje, hogy kiegészítsd külsőleg is! Nyáron nem csak szárazzá és érzékenyebbé válhat a bőr, de a mélyebb rétegekben vízhiány is kialakulhat, amely idő előtt teret adhat a korai ráncok felbukkanásának. Érdemes szakember (kozmetikus, gyógyszerész) segítségét kérni a számunkra ideális nappali-és éjszakai krém megválasztásához, hogy bőrünk biztosan személyre szabott ápolásban részesüljön.

Az extra hidratált és puha bőr érdekében pedig dobj fel hetente egy arcpoklást! Alábbi cikkünkből pedig ide kattintva inspirálódhatsz otthon elkészíthető arcmaszkokból.

 

Gondoltad volna?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.