waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.06.30.
ukrajnai édesanyák
adomány
adományozás
kulcs patikák
kulcspatikák

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

Az ukrajnai háború elől várandósan vagy kisbabával menekült, hazánkban tartózkodó édesanyáknak adományozott a Kulcs Patikák, magyar családi patikahálózatunk.

Az ukrajnai háború első menekülőhulláma idején megmozdult az egész ország, természetesen patikahálózatunk is így tett. Patikáink több millió forint értékben adományoztak közös erővel a keleti határmenti települések számára COVID teszteket, kötszereket, lázmérőket a kezdetekkor, ezenkívül jónéhány Kulcs Patika külön adománygyűjtésbe is kezdett vásárlóikkal, vagy saját megtakarításaikból adtak a rászorulóknak.

A MINDEN GYERMEK EGYENLŐ ALAPÍTVÁNY által összeállított babamama CSOMAG kelengyedobozok várandósságukban vagy újszülöttjükkel egyedül maradt anyákat örvendeztet meg a legnehezebb időkben. A program önkormányzatok bevonásával jut el egész évben a rászorulókhoz, ám ezekben az időkben az ukrajnai háború menekültjei között is a legjobb helyre kerülnek a dobozok. A kelengyedoboz -finn mintára- akár babaágynak is biztonsággal használható az átmeneti menedékhelyeken a benne elhelyezett matracnak köszönhetően. Ezenkívül a benne található textilek, kisruhák, baba-mama vitaminkészítmények, teák és a szoptatást, valamint a baba mindennapi ellátását segítő termékek és útmutatók nagyban hozzájárulnak az anyuka és kisbabája biztonságérzetéhez.

Így a korábbi adományozások után a Kulcs Patikák újra összefogtak és további pénzadománnyal járultak hozzá ahhoz, hogy minél több babamama CSOMAG kelengyedobozt tudjon kiosztani a hazánkba menekült, egyedül maradt anyáknak az Alapítvány.

Az adományok mielőbbi eljuttatásáról Huber Katalin, a Minden Gyermek Egyenlő alapítvány alapítója egyeztetett a Kulcs Patikák központjában Szepesi Györgyi értékesítési- és operatív vezetővel. A megbeszélésen jelen volt még Anfisa Bulgakova, akinek a férje folyamatosan szállítja az adományokat Ukrajnába a háború áldozatainak megsegítésére, Tatyana Vamos a Lexis Segély Alapítvány az Ukrajnai Menekülteknek Szervezettől és Irina Paschenko.

A magyar Édesanyák segítése mellett kiáll a Minden Gyermek Egyenlő Alapítvány az Ukrajnából menekülő anyákért is. 500 Ukrajnából menekült édesanyának nyújtanak azonnali segítséget.

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

„Mélyen megrendített a szomszédunkban kitört háború. Az ukrajnából várandósan vagy újszülött gyermekkel menekülő Édesanyáknak azonnali segítségre van szüksége! A babamama CSOMAG kelengyedobozokban MATRAC is található, mely ideiglenesen bölcsőként is funkcionál majd a menedékhelyeken, mindamellett, hogy az életkezdéshez nélkülözhetetlen kelengyéket is tartalmaz az újszülöttek ellátásához”. – hangsúlyozta ki Huber Katalin, az ország egyik legnagyobb családi közösségének a babamamatudakozo.hu-nak a tulajdonosa, egyben a Minden Gyermek Egyenlő Alapítvány alapítója.

A Kulcs Patikák „családi” jelzője nem véletlen. A Kulcs Patikák hálózat 210 gyógyszertára egytől egyik magyar, többnyire többgenerációs gyógyszerész családi vállalkozása, ahol általában a család több tagja is a patikában dolgozik. A család számunkra különlegesen szoros kötelék, amelynek támogatása közösségünkön belül és azontúl is fontos.

A biztonságos életkezdés minden gyermek alapszükséglete, ezért nagy örömmel járulunk hozzá ahhoz, hogy a háborús régióból menekülni kényszerült anyák könnyebben gondoskodhassanak kisbabáikról.

Kérjük támogasd Te is a küldetést!

MINDEN GYERMEK EGYENLŐ ALAPÍTVÁNY

Takarékbank 50460100-10012040-00000000
Közlemény: Ukrajna

További információ: https://www.mindengyermekegyenlo.hu/

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

Gondoltad volna?

Cipősdoboz akció (Baptista szeretetszolgálat)

December 18-ig adhat le cipősdobozt, akár online is!

Idén is lehetőség nyílik  szebbé varázsolni a rászoruló gyermekek karácsonyát a  Baptista szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretein belül. Országszerte több gyűjtőponton, de akár online is van lehetőség az ajándék leadására!

A cipősdobozokat nem és kor szerint érdemes megtölteni, amit a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jut el a hátrányos helyzetű gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Tudta? A Kulcs Patikák idén is gyűjt a cipősdobozokba!

Ha Ön is adna le ajándékot akkor további információkat a http://ciposdoboz.hu/  oldalán talál.

Lehet csökkenteni a karácsonyi stresszt!

Az ünnepek során a stressz-szintünk is jelentősen megemelkedik a sok teendő, konfliktushelyzet és megfelelési kényszer miatt. Íme néhány tipp, hogy kevésbé stresszeljünk:

  • Állítsunk be költségkeretet az ünnepekre, hogy ne aggódjunk k a túlköltekezés miatt 
  • Hangsúlyozzuk gyermekeinknek, unokáinknak, hogy az ünnep az együttlétről szól - így végezzünk együtt minél több közös, szórakoztató tevékenységet!
  • Osszuk meg a teendőket és iktassunk be énidőt, ha tehetjük mozogjunk is!
  • Érdemes kerülni a mértéktelen étkezést és a túl sok alkohol fogyasztását, ugyanis ezzel tovább fokozódhat a stressz, mivel a kortizol stresszhormon szint emelkedik.
  • Éljük meg a karácsony pillanatát, ne törekedjünk a tökéletességre!

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  •  cukor

Hámozzuk meg a narancsot, majd a héját  vékonyra szeletelve helyezzük egy tál vízbe ázni kb. 4 napra. Naponta kétszer cseréljünk rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik belőle.
Ha már eleget ázott a narancshéj, szedjük ki a vízből, és tiszta vízbe tegyük a tűzre. Forrástól számítva főzzük még 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le, papírtörlőn szárítsuk meg és forgassuk meg kristálycukorban.
Süteményekbe de csokoládéba mártva is mennyei lesz!

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.