waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.06.30.
ukrajnai édesanyák
adomány
adományozás
kulcs patikák
kulcspatikák

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

Az ukrajnai háború elől várandósan vagy kisbabával menekült, hazánkban tartózkodó édesanyáknak adományozott a Kulcs Patikák, magyar családi patikahálózatunk.

Az ukrajnai háború első menekülőhulláma idején megmozdult az egész ország, természetesen patikahálózatunk is így tett. Patikáink több millió forint értékben adományoztak közös erővel a keleti határmenti települések számára COVID teszteket, kötszereket, lázmérőket a kezdetekkor, ezenkívül jónéhány Kulcs Patika külön adománygyűjtésbe is kezdett vásárlóikkal, vagy saját megtakarításaikból adtak a rászorulóknak.

A MINDEN GYERMEK EGYENLŐ ALAPÍTVÁNY által összeállított babamama CSOMAG kelengyedobozok várandósságukban vagy újszülöttjükkel egyedül maradt anyákat örvendeztet meg a legnehezebb időkben. A program önkormányzatok bevonásával jut el egész évben a rászorulókhoz, ám ezekben az időkben az ukrajnai háború menekültjei között is a legjobb helyre kerülnek a dobozok. A kelengyedoboz -finn mintára- akár babaágynak is biztonsággal használható az átmeneti menedékhelyeken a benne elhelyezett matracnak köszönhetően. Ezenkívül a benne található textilek, kisruhák, baba-mama vitaminkészítmények, teák és a szoptatást, valamint a baba mindennapi ellátását segítő termékek és útmutatók nagyban hozzájárulnak az anyuka és kisbabája biztonságérzetéhez.

Így a korábbi adományozások után a Kulcs Patikák újra összefogtak és további pénzadománnyal járultak hozzá ahhoz, hogy minél több babamama CSOMAG kelengyedobozt tudjon kiosztani a hazánkba menekült, egyedül maradt anyáknak az Alapítvány.

Az adományok mielőbbi eljuttatásáról Huber Katalin, a Minden Gyermek Egyenlő alapítvány alapítója egyeztetett a Kulcs Patikák központjában Szepesi Györgyi értékesítési- és operatív vezetővel. A megbeszélésen jelen volt még Anfisa Bulgakova, akinek a férje folyamatosan szállítja az adományokat Ukrajnába a háború áldozatainak megsegítésére, Tatyana Vamos a Lexis Segély Alapítvány az Ukrajnai Menekülteknek Szervezettől és Irina Paschenko.

A magyar édesanyák segítése mellett kiáll a Minden Gyermek Egyenlő Alapítvány az Ukrajnából menekülő anyákért is. 500 Ukrajnából menekült édesanyának nyújtanak azonnali segítséget.

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

'Mélyen megrendített a szomszédunkban kitört háború. Az ukrajnából várandósan vagy újszülött gyermekkel menekülő édesanyáknak azonnali segítségre van szüksége! A babamama CSOMAG kelengyedobozokban MATRAC is található, mely ideiglenesen bölcsőként is funkcionál majd a menedékhelyeken, mindamellett, hogy az életkezdéshez nélkülözhetetlen kelengyéket is tartalmaz az újszülöttek ellátásához'. - hangsúlyozta ki Huber Katalin, az ország egyik legnagyobb családi közösségének a babamamatudakozo.hu-nak a tulajdonosa, egyben a Minden Gyermek Egyenlő Alapítvány alapítója.

A Kulcs Patikák 'családi' jelzője nem véletlen. A Kulcs Patikák hálózat 210 gyógyszertára egytől egyik magyar, többnyire többgenerációs gyógyszerész családi vállalkozása, ahol általában a család több tagja is a patikában dolgozik. A család számunkra különlegesen szoros kötelék, amelynek támogatása közösségünkön belül és azontúl is fontos.

A biztonságos életkezdés minden gyermek alapszükséglete, ezért nagy örömmel járulunk hozzá ahhoz, hogy a háborús régióból menekülni kényszerült anyák könnyebben gondoskodhassanak kisbabáikról.

Kérjük támogasd Te is a küldetést!

MINDEN GYERMEK EGYENLŐ ALAPÍTVÁNY

Takarékbank 50460100-10012040-00000000
Közlemény: Ukrajna

További információ: https://www.mindengyermekegyenlo.hu/

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

Gondoltad volna?

Online Home Fitness ingyen

Gondoltad volna, hogy Kulcs Kártyáddal könnyen tehetsz az egészségedért? A Kulcs Patikák HOME FITNESS oldalán ingyenes, szakszerű edzés sorozat várja az érdeklődőket. Lépj be és kövesd Gyócsi Dóri gerinctréner és jógaoktató, valamint Nagy Amarilla gyógytornász szakszerű edzéseit, például a szenior tornasorozatot vagy a sokat ülők számára készí­tett preventí­v formatornát. Kattints ide, lépj be Kulcs Kártya számoddal és kezdődhet a torna!

Milyen ritka a RITKA BETEGSÉG?

A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek az átlagos népességhez viszonyí­tva kevés embert érintenek. Európában például egy betegség akkor tekinthető ritkának, ha több mint 2000 emberből mindössze egyet érint.

Ritka betegségek ezrei léteznek. Mí­g közel minden genetikai eredetű betegség ritka betegség, nem minden ritka betegség genetikai eredetű. Léteznek igen ritka fertőző betegségek is, valamint autoimmun betegségek is ritka rákmegbetegedések.

Napjainkig számos ritka betegség oka tisztázatlan, ezért az általánosan előforduló betegségekre berendezkedett egészségügyi ellátó rendszerekben nincs könnyű helyzete egy ritka betegséggel küzdőnek.

Erre hívja fel a figyelmet a február 28-i világnap.

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- És kÉszletinformÁció irÁnt
ÉrdeklŐdj a legkÖzelebbi
Kulcs PatikÁban!

Cí­m: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba-Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.