waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.06.30.
ukrajnai édesanyák
adomány
adományozás
kulcs patikák
kulcspatikák

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

Az ukrajnai háború elől várandósan vagy kisbabával menekült, hazánkban tartózkodó édesanyáknak adományozott a Kulcs Patikák, magyar családi patikahálózatunk.

Az ukrajnai háború első menekülőhulláma idején megmozdult az egész ország, természetesen patikahálózatunk is így tett. Patikáink több millió forint értékben adományoztak közös erővel a keleti határmenti települések számára COVID teszteket, kötszereket, lázmérőket a kezdetekkor, ezenkívül jónéhány Kulcs Patika külön adománygyűjtésbe is kezdett vásárlóikkal, vagy saját megtakarításaikból adtak a rászorulóknak.

A MINDEN GYERMEK EGYENLŐ ALAPÍTVÁNY által összeállított babamama CSOMAG kelengyedobozok várandósságukban vagy újszülöttjükkel egyedül maradt anyákat örvendeztet meg a legnehezebb időkben. A program önkormányzatok bevonásával jut el egész évben a rászorulókhoz, ám ezekben az időkben az ukrajnai háború menekültjei között is a legjobb helyre kerülnek a dobozok. A kelengyedoboz -finn mintára- akár babaágynak is biztonsággal használható az átmeneti menedékhelyeken a benne elhelyezett matracnak köszönhetően. Ezenkívül a benne található textilek, kisruhák, baba-mama vitaminkészítmények, teák és a szoptatást, valamint a baba mindennapi ellátását segítő termékek és útmutatók nagyban hozzájárulnak az anyuka és kisbabája biztonságérzetéhez.

Így a korábbi adományozások után a Kulcs Patikák újra összefogtak és további pénzadománnyal járultak hozzá ahhoz, hogy minél több babamama CSOMAG kelengyedobozt tudjon kiosztani a hazánkba menekült, egyedül maradt anyáknak az Alapítvány.

Az adományok mielőbbi eljuttatásáról Huber Katalin, a Minden Gyermek Egyenlő alapítvány alapítója egyeztetett a Kulcs Patikák központjában Szepesi Györgyi értékesítési- és operatív vezetővel. A megbeszélésen jelen volt még Anfisa Bulgakova, akinek a férje folyamatosan szállítja az adományokat Ukrajnába a háború áldozatainak megsegítésére, Tatyana Vamos a Lexis Segély Alapítvány az Ukrajnai Menekülteknek Szervezettől és Irina Paschenko.

A magyar Édesanyák segítése mellett kiáll a Minden Gyermek Egyenlő Alapítvány az Ukrajnából menekülő anyákért is. 500 Ukrajnából menekült édesanyának nyújtanak azonnali segítséget.

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

„Mélyen megrendített a szomszédunkban kitört háború. Az ukrajnából várandósan vagy újszülött gyermekkel menekülő Édesanyáknak azonnali segítségre van szüksége! A babamama CSOMAG kelengyedobozokban MATRAC is található, mely ideiglenesen bölcsőként is funkcionál majd a menedékhelyeken, mindamellett, hogy az életkezdéshez nélkülözhetetlen kelengyéket is tartalmaz az újszülöttek ellátásához”. – hangsúlyozta ki Huber Katalin, az ország egyik legnagyobb családi közösségének a babamamatudakozo.hu-nak a tulajdonosa, egyben a Minden Gyermek Egyenlő Alapítvány alapítója.

A Kulcs Patikák „családi” jelzője nem véletlen. A Kulcs Patikák hálózat 210 gyógyszertára egytől egyik magyar, többnyire többgenerációs gyógyszerész családi vállalkozása, ahol általában a család több tagja is a patikában dolgozik. A család számunkra különlegesen szoros kötelék, amelynek támogatása közösségünkön belül és azontúl is fontos.

A biztonságos életkezdés minden gyermek alapszükséglete, ezért nagy örömmel járulunk hozzá ahhoz, hogy a háborús régióból menekülni kényszerült anyák könnyebben gondoskodhassanak kisbabáikról.

Kérjük támogasd Te is a küldetést!

MINDEN GYERMEK EGYENLŐ ALAPÍTVÁNY

Takarékbank 50460100-10012040-00000000
Közlemény: Ukrajna

További információ: https://www.mindengyermekegyenlo.hu/

A Kulcs Patikák egyedül maradt ukrajnai édesanyáknak adományoz

Gondoltad volna?

Fügéből is lehet turmix!

Íme egy isteni nyárvégi turmix recept, amelyet a friss érett gyümölcsből készíthet!

Hozzávalók:

  • 3 db érett füge
  • 1 db banán
  • 1 dl joghurt (élőflórás)
  • 1 dl víz
  • fahéj, ízlés szerint
  • ½ vanília rúd

Miután krémesre turmixolta a hozzávalókat, már fogyaszthatja is! Ez az ital kiváló energianövelő, és még az emésztőrendszert is élénkíti.

Augusztus 13. a balkezesek világnapja,

amelyet egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére szoktak minden évben megrendezni. A világnap célja társadalmi beilleszkedésük elősegítése és elfogadtatása a jobbkezesekkel. A balkezesek aránya a nagyvilágban jelenleg körülbelül 10-15% körül van. A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható, ennek köszönhető az is, hogy a művészek közül sokan balkezesek voltak , pl. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Beethoven vagy Mozart is.

Országszerte már 30 Kulcs Quality Patika várja Önt is!

A Kulcs Patikáknál minden idők legnagyobb patika-átalakítási sorozata komoly mérföldkőhöz ért. Júliusban harmincra nőtt azon gyógyszertárak száma, amelyek a Kulcs hálózaton belül a prémium, ún. Quality Patika címet kiérdemelték. „Mi hiszünk abban, hogy szakemberink tanácsa a legnagyobb érték a patikában. A mai vásárlói igények felett azonban nem érdemes szemet hunyni. A Kulcs Quality Patika Program erre a helyzetre kínál megoldást: a környezet modern és barátságos, a vásárló igényei jobban előtérbe kerülnek, azonban a szakmai segítség továbbra is kulcsfontosságú marad, sőt, kiemelkedik.” – mondta dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcspatikák Zrt. vezérigazgatója. Keresse Ön is a Kulcs Quality Patikákat! Meglepően nagy termékkínálat és figyelmes, extra szolgáltatások várják!

kulcspatikak.hu/quality

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.