waiting
Legfrissebb:
Kulcs Kártyás kuponkóddal 20% kedvezmény mindenre az OpticWorld-nél!
Keresd non-stop patikáinkat hétvégén és éjjel is!
Email-cím:*
Név:*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*
Hozzájárulok, hogy a Kulcs Patikák Zrt. a személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje, és hírlevelet küldjön számomra.
Kulcs Patikák
2022.11.30.

A gyógyszerészi munka sava-borsa – gondozási verseny az egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Klinikai Gyógyszerészeti Intézete idén novemberben huszadik alkalommal rendezte meg az ötödéves gyógyszerész hallgatók körében a Gyógyszerészi Gondozási Versenyt, amelyen a leendő gyógyszerészek betegtanácsadási feladatokban mérték össze tudásukat. A versenyen nem csak a hallgatók felkészültségét, hanem empatikus hozzáállását is figyelembe vették a zsűritagok a szituációs gyakorlatok során.

 

A Kulcs Patikák, magyar családi gyógyszertárak számára különösen fontos a dolgozók betegekhez, vásárlókhoz fűződő, bizalmas kapcsolata, ezért örömmel álltunk a verseny mögé szponzorként, értékes nyeremények felajánlásával, valamint a zsűribe is, erősítve a verseny szakmaiságát. A jövő gyógyszerészeinek támogatása mindannyiunk érdeke és mi szívesen hívjuk fel a hallgatók figyelmét a közforgalmú patikai munka szépségeire.

 

A gondozási verseny anonim írásbeli teszttel indult, amelyen 30 hallgató vett részt. A tesztjellegű feladatsoron legmagasabb pontszámot elérő hallgatók versenyezhettek a második, szóbeli fordulón.

A szóbeli forduló keretében két különböző problémát kellett megoldani a hallgatóknak. Az egyik szituáció során egy panaszos beteget kellett megfelelő tanácsokkal, illetve szükség esetén vény nélküli készítménnyel ellátni, míg a második esetnél egy recepttel érkező betegnek kellett megfelelő információkat átadni az expediálás, azaz a vásárlóval folytatott szakmai tanácsadási folyamat során.

 

A verseny dobogós helyezettjei:

  1. helyezett: Szilágyi Viktor
  2. helyezett: Mátyus Rebeka Olga
  3. helyezett: Molnár Krisztina

 

Gratulálunk a győzteseknek!

 

Forrás: kép és összefoglaló SZTE GYTK Klinikai Gyógyszerészeti Intézet

Gondoltad volna?

Központi elérhetőségek

Kapcsolat

Ár- és készletinformáció iránt
érdeklődj a legközelebbi
Kulcs Patikában!

Cím: 1117 Budapest
Hunyadi János út 16.

Telefon: +36 1 444 9090 (hétfő-péntek 8:00-17:00 óra)

E-mail: office@kulcspatika.hu

Facebook: facebook.com/kulcspatikak

Partnereink:

Baba–Mama Tudakozó Partner Kártya Kft. Grafcom Media Kft.